SEO dyqan online

Përmbajtja

Cili është pozicionimi i dyqaneve online?
Çfarë ju jep pozicionimi i dyqaneve online?
Pozicionimi i dyqaneve online – hapat e parë
Frazat kyçe, pra baza për pozicionimin e dyqaneve online
Pozicionimi i dyqanit online dhe optimizimi i faqes në internet

Pozicionimi i një dyqani online është diçka pa të cilën asnjë biznes i tregtisë elektronike nuk mund të llogarisë në shikueshmëri të lartë në ueb. Një pozicion i lartë në rezultatet organike sjell shumë përfitime – nga konvertimi më i lartë, përmes imazhit më të mirë të markës, deri tek rritja e shitjeve. Këto janë vetëm disa shembuj të asaj që SEO e bërë mirë mund të bëjë në një dyqan të caktuar online. Është e pamundur të përcaktohet qartë se çfarë do të sjellin saktësisht efektet e veprimeve të një specialisti SEO, por një gjë është e sigurt: neglizhimi i SEO dhe aspekteve të tjera të rritjes së shikueshmërisë në internet po heq qëllimisht mundësinë për të arritur një audiencë më të madhe. Sa kushton pozicionimi i dyqanit në internet? – zbulojeni! Kontrolloni edhe përgjigjet e pyetjeve të tjera në këtë fushë: FAQ – pozicionimi i dyqanit online.

Pozicionimi i dyqaneve online – për çfarë qëllimi? Në fakt, gjithçka bazohet në përfitimin e një avantazhi ndaj konkurrencës. Sa më i lartë të jetë dyqani juaj online në rezultatet e kërkimit, aq më shumë kompani konkurruese lini pas. Nëse nuk kujdeseni për shikueshmërinë në internet, nuk do të mund të mbështeteni në fitimin e një numri të madh klientësh dhe rezultate më të mëdha shitjesh, sepse përdoruesit e internetit nuk do të kenë asnjë ide për dyqanin tuaj online. Kontrolloni se si duket pozicionimi i dyqaneve online, pse është më i vështirë se procesi i pozicionimit të faqes në internet dhe çfarë përfitimesh sjell.

Cili është pozicionimi i dyqaneve online?

Tema e pozicionimit ishte përshkruar tashmë në vitet 1960 në një libër nga Jacek Trout dhe Al Ries . Sidoqoftë, në atë kohë, koncepti nuk i referohej temës së pozicionimit të dyqaneve online, por përshkruante një ide në marketing, qëllimi i së cilës ishte të formësonte ofertën dhe imazhin e markës në mënyrë që të dilte nga konkurrenca dhe të tregohej nga një anë më të mirë. Edhe pse në atë kohë nuk bëhej fjalë për rritjen e shikueshmërisë suaj në internet, ideja Trout and Ries në fakt ka të bëjë shumë me përkufizimin e sotëm të termit. Qëllimi kryesor i pozicionimit të një dyqani online është gjithashtu të fitojë një avantazh ndaj konkurrencës dhe të fitojë vëmendjen e klientëve të mundshëm. Pozicionimi i dyqaneve online është një seri aktivitetesh që synojnë rritjen e shikueshmërisë së faqeve të internetit në ueb. Është një lloj strategjie e marketingut në internet që ju ndihmon të tërheqni klientë të rinj, të rrisni shitjet dhe të rritni dyqanin tuaj online. Falë optimizimit të faqes në internet për motorët e kërkimit, ngopjes së përmbajtjes me fraza kyçe të përshtatshme dhe shumë aktiviteteve të tjera, dyqani në internet bëhet i dukshëm për përdoruesit e internetit që ndoshta janë të interesuar për produktet. E gjithë kjo falë fjalëve kyçe që futin në motorin e kërkimit në kërkim të rezultateve me interes në dyqanet online. Për këtë arsye, analiza dhe përzgjedhja e fjalëve kyçe është elementi më i rëndësishëm i të gjithë procesit të njohur si optimizimi i dyqaneve online.

Pozicionimi efektiv - si ta arrijmë atë?

Sigurisht që nuk duhen harruar as elementë të tjerë. Rezultatet më të mira të pozicionimit të dyqaneve online arrihen duke vepruar në mënyrë gjithëpërfshirëse. Ju duhet të përqendroheni në të gjithë faktorët e renditjes së motorit të kërkimit Google – në fakt, gjithçka që dihet. Aktualisht janë rreth 200 të tilla, por disa prej tyre janë një sekret i ruajtur nga afër. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të përqendrohemi në të gjithë faktorët që dihen. Megjithatë, nuk duhet harruar se pozicionimi i dyqanit nuk është vetëm SEO, pra përshtatja e faqes së internetit me kërkesat e motorit të kërkimit. Aktivitetet e SEO janë vetëm një pjesë e të gjithë procesit, i cili përfshin gjithashtu kujdesin për përvojën e vizitorit, si dhe shumë aktivitete të kryera jashtë faqes së internetit të dyqanit tuaj online. Disa prej tyre do të ndryshojnë në varësi të platformës së shitjeve të përdorur nga pronari i dyqanit online. Për shkak të popullaritetit të lartë të tregut të tregtisë elektronike, janë krijuar shumë sisteme të menaxhimit të përmbajtjes (CMS) që ju lejojnë të krijoni një dyqan në internet dhe të kryeni shitje në internet. Disa prej tyre janë softuer me burim të hapur, pra ata që ju lejojnë të modifikoni kodin burimor. Të tjerët, nga ana tjetër, funksionojnë si SaaS, pra softuer që ofrohet si shërbim. Shumica e tyre nuk japin kodin dhe vetëm zhvilluesit e softuerit kanë qasje në të. Në një situatë të tillë, pozicionimi i dyqaneve online mund të jetë pak më i vështirë, sepse një pjesë e procesit përfshin aktivitete që lidhen me modifikimin e kodit. Përveç kësaj, dallimet në platformë mund të shihen edhe në veçoritë që mbështesin aktivitetet bazë të SEO. Disa softuer ofrojnë më shumë prej tyre – atëherë pozicionimi i një dyqani në internet është më i lehtë, dhe të tjerët më pak. Ata gjithashtu kanë dukshëm shtesa dhe shtesa. Në rastin e platformave SaaS, vetëm zhvilluesit e softuerit mund të krijojnë module shtesë. Kjo është krejtësisht e ndryshme në rastin e softuerit me burim të hapur. Për shkak të kodit me burim të hapur, shtojcat dhe shtesat mund të krijohen nga zhvillues të pavarur. Për këtë arsye, dyqanet online kanë një potencial më të madh për të fituar shpejt shikueshmëri të lartë në ueb. Sidoqoftë, duhet të mbahet mend se ky nuk është një rregull. Shumë faktorë të ndryshëm ndikojnë në efektet e pozicionimit të dyqaneve online dhe nuk ka një metodë të përsosur për pozicionimin e një dyqani. Pak specialistë mund ta bëjnë atë krejtësisht ndryshe, por megjithatë arrijnë një efekt të ngjashëm.

Çfarë ju jep pozicionimi i dyqaneve online?

Tregu i tregtisë elektronike po rritet gjithnjë e më shumë çdo vit, por a ia vlen çmimi kostoja e pozicionimit efektiv të dyqaneve online? Dyqanet online krijohen jo vetëm si biznese të reja për sipërmarrësit fillestarë, por edhe si një tjetër kanal shitjeje në rastin e sipërmarrjeve që tashmë kanë funksionuar stacionare. Çdo vit, shfaqen shumë dyqane konkurruese në internet. Ka edhe shumë klientë për blerje online. Sidoqoftë, një popullaritet kaq i lartë në tregun e tregtisë elektronike nuk është një avantazh për sipërmarrësit. Ata duhet të marrin parasysh konkurrencën e madhe e cila është vazhdimisht në rritje.

Përfitimet e pozicionimit të dyqaneve online

Për këtë arsye, aktivitetet e marketingut janë jashtëzakonisht të rëndësishme tani. Pozicionimi i një dyqani online mund të quhet gjithashtu një strategji marketingu. Kjo do të thotë që pa investuar në aktivitetet e agjencive SEO, përfshirë marketingun e përmbajtjes, nuk mund të mendoni të dilni nga turma dhe të tërheqni interesin e klientëve të mundshëm. Dyqanet që janë në dhjetë vendet e para në rezultatet e kërkimit organik të Google, pra në faqen e parë, kanë shanset më të mira për të tërhequr klientët. Për të arritur atje, ju duhet një proces i mirëmenduar dhe i dizajnuar i optimizimit të dyqaneve online. Është e vështirë për t’u arritur, por është padyshim fitimprurës. Fatkeqësisht, shumica e përdoruesve të internetit nuk përdorin faqet e dytë, të tretë ose të katërt të rezultateve të kërkimit. Kjo do të thotë që një dyqan online që është edhe në faqen e dytë ka një shans shumë më të ulët për sukses dhe humbet ndaj atyre që shfaqen në TOP10. Për të arritur atje, ju duhet të poziciononi në mënyrë efektive dyqanet tuaja në internet. Aktivitetet e kryera siç duhet do të lejojnë kryesisht faqen tuaj të internetit të fitojë një pozicion më të mirë në rezultatet e kërkimit, por kjo nuk është e gjitha. Vendi i parë në motorin e kërkimit Google është efekti më i dukshëm dhe më i dëshiruar nga pronarët e dyqaneve, por veprimet e pozicionuesit sjellin shumë më tepër përfitime – ato që rrjedhin drejtpërdrejt nga një pozicion i lartë, por edhe ato që nuk kanë shumë të përbashkëta me të. Avantazhi që i përket grupit të fundit është mbi të gjitha një normë më e lartë konvertimi, pra një tregues i shprehur në përqindje. Ky është një koncept shumë i rëndësishëm që ka të bëjë me çështjen e pozicionimit efektiv të dyqaneve online, të cilin duhet ta dijë çdo sipërmarrës që operon në tregun e e-commerce. Përcakton numrin e përdoruesve që pasi vizituan dyqanin online, bënë një veprim specifik në të. Mos harroni se vetë vizita në sit nuk është vërtet një sukses për pronarin e saj. Edhe nëse një dyqan online gjeneron mijëra shikime në muaj, por asnjë nga vizitorët nuk do të bëjë një blerje, veprimet mund të konsiderohen joefektive.

Aktivitetet e SEO në dyqanin online

Si pjesë e pozicionimit të dyqanit online, pozicionuesi përshtat faqen e internetit për të inkurajuar marrjen e veprimeve. Sigurisht që mund të jetë blerja në një dyqan online, por edhe shkarkimi i një libri elektronik, abonimi në një buletin ose plotësimi i një sondazhi. Përfitimet e blerjes nga përdoruesi janë të dukshme. Nga ana tjetër, veprimet e tjera të përmendura ndihmojnë në gjenerimin e drejtimeve të shitjeve, domethënë, për të marrë kontakte me njerëzit që janë klientë të mundshëm.

Pozicionimi efektiv i dyqaneve online

Efektet e pozicionimit të dyqaneve online – të lidhura drejtpërdrejt me pozicionin e lartë të indeksit të motorëve të kërkimit – gjithashtu ndërtojnë ndërgjegjësimin e konsumatorëve dhe forcojnë pozicionin e markës në treg. Faqet e internetit që shfaqen në pozicionet e para perceptohen si më profesionale dhe që ia vlen t’i kushtohet vëmendje. Edhe nëse marrësi nuk e viziton herën e parë një dyqan të tillë online, ai do të ketë një ide për ekzistencën e tij dhe ndoshta edhe emri do të mbahet mend prej tij. Ekziston gjithashtu një shans që herën tjetër ai të vendosë të vizitojë faqen e internetit që Google i ofron si një nga të parët. Ky mund të jetë dyqani juaj online. Përfitimi i dukshëm për të cilin përpiqet çdo sipërmarrës dhe për të cilin zbresin të gjitha përfitimet e tjera të aktiviteteve në një temë të tillë si pozicionimi i dyqaneve online, është blerja e më shumë klientëve, shikueshmëria më e mirë e dyqaneve dhe përmirësimi i rezultateve të shitjeve.

Pozicionimi i dyqaneve online - hapat e parë

Pozicionimi i dyqanit online do të jetë i ndryshëm në varësi të platformës së shitjeve. Megjithatë, ka disa elementë që janë pjesë fikse e çdo procesi dhe duhet të kryhen gjithmonë pavarësisht nga softueri. Para së gjithash, si pronar i një dyqani online, ju duhet të zgjidhni personin e duhur të cilit do t’i porosisni pozicionimin. Disa sipërmarrës vendosin ta bëjnë vetë, por kjo nuk është një zgjidhje e mirë. Është e vërtetë që disa hapa optimizimi mund t’i bëni vetë falë funksioneve të integruara të platformave, por kjo nuk mjafton për të luftuar liderët e tregut për vendet e para në motorin e kërkimit Google. Pozicionimi është një proces kompleks dhe disa nga fazat e tij kërkojnë njohuri të specializuara dhe mjete profesionale ( p.sh. Google Search Console). Për këtë arsye, është më mirë të krijoni bashkëpunim që në fillim me një specialist apo edhe të gjithë agjencinë.

Përdorni Google Search Console

Nëse vendosni t’ia besoni këtë detyrë një agjencie pozicionuesi ose SEO, detyrat tuaja do të kufizohen në përcaktimin e një buxheti dhe përcaktimin e qëllimeve që dëshironi të arrini falë pozicionimit të dyqaneve online. Për t’i përcaktuar ato, mund të përdorni, për shembull, të dhënat që do të merrni për faqen tuaj të internetit duke përdorur, për shembull: Google Search Console , në të cilën mund të kontrolloni se çfarë duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë kur optimizoni faqen e internetit. Ju gjithashtu duhet të analizoni konkurrencën dhe situatën e përgjithshme të tregut. Duhet të zbuloni se cilat strategji përdoren nga dyqanet online me pozicione të mira në rezultatet e dukshme për motorin e kërkimit Google. Kjo vlen për zgjedhjen e fjalëve kyçe, gjatësinë dhe cilësinë e përmbajtjes, shpejtësinë e dyqanit, strukturën e faqes në internet dhe shumë zgjidhje të tjera. Gjithashtu ia vlen t’i kushtohet vëmendje kontrollimit të gabimeve që po bëjnë dyqanet me pozicione të ulëta për të ditur se çfarë duhet të shmangni kur poziciononi dyqanin tuaj online. Me ndihmën e mjeteve speciale (si p.sh. Google Search Console ) dhe programeve, mund të kontrolloni gjithashtu trafikun e krijuar nga nënfaqet individuale të konkursit. Falë kësaj, do të zbuloni se cilat fjalë kyçe janë më efektive, të cilat do të ndihmojnë në pozicionimin e dyqanit online që zotëroni.

Hapat e parë në pozicionimin e dyqaneve online

Auditimi i SEO Pasi të keni hulumtuar dhe analizuar plotësisht zgjidhjet që po përdorin konkurrentët tuaj, është koha për të hulumtuar faqen tuaj. Duhet të kontrolloni se çfarë gabimesh ndodhin në faqe, pra çfarë e pengon atë të ngjitet në pozicione të larta në motorin e kërkimit Google. Kjo është ajo për të cilën përdoret një auditim SEO, i cili shqyrton përshtatjen e dyqanit me kërkesat e motorit të kërkimit. Raporti, i cili hartohet pas një sërë aktivitetesh kontrolli, duhet të përshkruajë me saktësi atë që duhet ndryshuar në faqe, si dhe atë që është efektive dhe nuk ka nevojë të ndryshohet. Më pas, është e nevojshme të kryhet një audit UX që kontrollon dyqanin online për sa i përket përshtypjeve të klientëve. I gjithë procesi mund të krahasohet me atë se si duket një auditim SEO. Në këtë rast, përgatitet gjithashtu një raport që përshkruan se cilat gabime janë në faqe dhe cilat fusha duhet të ndryshohen. Si auditimi UX ashtu edhe ai SEO janë elementë të domosdoshëm në procesin e pozicionimit të një dyqani online. Ato janë baza për veprime të mëtejshme, sepse hapi tjetër është të rregulloni çdo gabim që tregojnë të dy raportet. Kjo ju lejon të përshtatni faqen e internetit me kërkesat e motorit të kërkimit dhe përdoruesve të internetit. Megjithatë, nuk mund ta bëni pa mjetet e duhura (për shembull Google Search Console). Kontrollimi: gabimet, përputhja e faqes në internet me faktorët e renditjes dhe trafiku që gjeneron kërkon përdorimin e mjeteve dhe programeve të specializuara të SEO. Një prej tyre është Google Search Console. Natyrisht, nuk duhet të poziciononi në mënyrë profesionale dyqanet online për të blerë akses në mjetet e nevojshme, por për t’i përdorur ato dhe më pas interpretuar saktë rezultatet, keni nevojë për njohuri SEO.

Frazat kyçe, pra baza për pozicionimin e dyqaneve online

Hapi tjetër është analiza dhe përzgjedhja e fjalëve kyçe. Natyrisht, ato duhet të lidhen me industrinë në të cilën operoni, por zgjedhja duhet të jetë e menduar mirë. Frazat kryesore nuk mund të jenë të rastësishme. Gjëja më e rëndësishme është të kontrolloni nevojat e klientëve të mundshëm. Si ta bëjmë atë? Është më mirë të përdorni Google Search për të zbuluar se si kërkojnë produkte të caktuara në ueb dhe çfarë pyetjesh i dërgojnë motorit të kërkimit. Në këtë rast, do t’ju duhen përsëri mjete speciale që do të tregojnë se cilat fjalë kyçe që lidhen me një industri të caktuar kërkohen më shpesh nga përdoruesit e internetit. Mbi bazën e këtyre frazave kyçe do të bazohet i gjithë procesi i pozicionimit të dyqaneve online. Sidoqoftë, duhet të mbahet mend se sa më të njohura të jenë frazat, aq më e vështirë do të jetë pozicionimi i faqes në internet, sepse ato me siguri do t’i përdorin edhe kompani të tjera, dhe kjo do të thotë konkurrencë e madhe. Për këtë arsye, pozicionuesit me përvojë nuk udhëhiqen vetëm nga frekuenca e kërkimeve, por edhe nga konkurrenca.

Zgjedhja e fjalëve kyçe të duhura

Zgjidhja më efektive do të jetë gjetja e fjalëve kyçe që do të lejojnë shumë përdorues të arrijnë në një dyqan të caktuar, por në të njëjtën kohë nuk do të kenë shumë konkurrencë. Në pozicionimin e një dyqani online, të ashtuquajturat fraza të gjata bisht , domethënë nga bishti i gjatë. Ato përbëhen nga disa fjalë, gjë që i bën më të sakta. Kjo do të thotë që ata patjetër kanë një frekuencë më të ulët kërkimi, megjithatë, nëse dikush arrin në dyqanin tuaj online duke përdorur këto fjalë kyçe, ka një shans shumë të mirë që të bëjë një blerje. Bishti i gjatë i frazave kyçe ju lejon të arrini klientët që janë të bindur për blerjen. Për shembull, fraza këpucë për vrapim është shumë e përgjithshme dhe mund të çojë në pothuajse çdo dyqan këpucësh sportive. Megjithatë, fraza këpucë vrapimi për femra Asics madhësia 37 është një frazë nga bishti i gjatë. Një grua që dëshiron të blejë këpucë vrapimi në një madhësi dhe markë specifike, ka shumë të ngjarë të kërkojë këtë frazë. Prandaj, mund të konkludohet se ajo nuk ka ndërmend të krahasojë disa marka të ndryshme, ose të marrë parasysh blerjen fare dhe të kërkojë ndihmë nga përdoruesit e tjerë të internetit, por tashmë është në fazën e fundit të gypit të shitjeve, me fjalë të tjera – ajo është gati për të blerë një palë këpucë specifike. Fjalë kyçe me bisht të gjatë mund të përdoren në përshkrimet e produkteve ose artikujt e blogut, të cilët janë gjithashtu një pjesë e rëndësishme e optimizimit të dyqaneve në internet.

Vendosja e fjalëve kyçe ka rëndësi

Përveç përshkrimeve të produkteve dhe kategorive dhe artikujve në blog, fjalë kyçe duhet të vendosen edhe diku tjetër në dyqanin tuaj online. Ato duhet të gjenden, ndër të tjera në url. Kjo zgjidhje jo vetëm që përmirëson dukshmërinë e dyqanit, duke i lejuar përdoruesit të zbulojnë lehtësisht se çfarë është në një nënfaqe specifike, por gjithashtu ndihmon në të gjithë procesin e pozicionimit të një dyqani online. Vende të tjera për të vendosur fjalët tuaja kyçe janë titujt meta dhe përshkrimet meta. Pozicionimi i dyqanit ndikohet vetëm nga frazat që përmbajnë meta titujt, por ia vlen t’i përfshijmë edhe në përshkrime, për shkak të marrësve. Një përshkrim meta është diçka që shfaqet në rezultatet e kërkimit. Falë tij, përdoruesi mund të zbulojë se çfarë është në faqe pa e vizituar atë. Vlen të krijoni përshkrime që do t’ju inkurajojnë të vizitoni dyqanin online. Është gjithashtu shumë e rëndësishme që të mos përfshihen informacione dhe fjalë kyçe në përshkrim që nuk përputhen me atë që është në faqe. Një veprim i tillë është i dëmshëm për pozicionimin e dyqaneve online dhe nuk perceptohet mirë nga përdoruesit e internetit. Për më tepër, fjalët kyçe duhet të përfshihen gjithashtu në titujt (kryesisht në H1), përshkrimet e fotove dhe grafikëve, përmbajtjen në faqen kryesore, si dhe lidhjet e brendshme. Është e rëndësishme që struktura e dyqanit online të ruhet siç duhet.

Pozicionimi i dyqanit online dhe optimizimi i faqes në internet

Optimizimi i faqes në internet është një nga elementët më të rëndësishëm në procesin e pozicionimit të dyqanit. Kryesisht konsiston në rregullimin e kodit të faqes së internetit, grafikës dhe përmbajtjes për sa i përket motorëve të kërkimit, përfshirë Google, dhe nevojave të përdoruesit. Prandaj, këto janë aktivitete që kryhen vetëm brenda faqes së internetit, pra në vend. Rregullimi i gabimeve të treguara nga auditimet e SEO dhe UX është hapi i parë në optimizimin teknik të dyqanit. Aspekte të rëndësishme janë: thjeshtimi i kodit burimor, URL-të miqësore, ridrejtimet 301, harta e faqes, skedari robots.txt, meta etiketat, titujt (H1, H2, H3) që përmbajnë fjalë kyçe.

Pozicionimi i dyqaneve - optimizim i mirë

Të gjitha çështjet e listuara këtu janë në fakt bazat e optimizimit dhe pozicionimit të dyqaneve online. Përveç kësaj, ka shumë aktivitete të tjera që duhen kryer. Hapi tjetër është krijimi i përmbajtjes origjinale dhe të vlefshme, dhe më pas ngopja e saj me fraza kyçe dhe elementë të tjerë të dyqanit me fjalë të zgjedhura më parë. Do të mësoni më shumë rreth tij në pjesën tjetër të tekstit. Aktivitetet e faqes përfshijnë gjithashtu lidhjen e brendshme, dmth vendosjen e lidhjeve në nënfaqe brenda sajtit. Në rastin e dyqaneve online, një pozicionues ka shumë mundësi, veçanërisht nëse ka mijëra produkte në dyqanin online. Në këtë rast, përshkrimet e produkteve, përshkrimet e kategorive, artikujt e blogut dhe të gjitha përmbajtjet e tjera në faqen e internetit mund të ndërlidhen me referencë. Ato mund të çojnë në shembuj të tjerë të produkteve ose përshkrimeve të kategorive. Blogimi në faqen e internetit jep shumë mundësi. Artikujt mund të përmendin dhe lidhen me produkte specifike. Cili është roli i lidhjes në pozicionimin e dyqaneve? Ka disa përfitime për ta bërë këtë. Para së gjithash, e bën më të lehtë lundrimin në faqen e internetit – si robotët e motorëve të kërkimit ashtu edhe klientët e mundshëm do të përfitojnë prej tij. Përveç kësaj, vendosja e lidhjeve të vlefshme rrit trafikun brenda dyqanit dhe i bën vizitorët të qëndrojnë në faqe më gjatë. Nëse përshkrimet e produkteve përmbajnë një lidhje me produkte të tjera të ngjashme, disa përdorues do të shikojnë nënfaqet e propozuara për kuriozitet dhe ndoshta edhe do të bëjnë një blerje. Aktivitetet që lidhen me pozicionimin e dyqaneve online, ose më saktë optimizimin, përfshijnë edhe përmirësimin e funksionimit të dyqanit. Nëse synon të inkurajojë klientët potencialë të ndërmarrin veprime specifike, ai duhet të jetë tërheqës dhe i dobishëm. Mbi të gjitha, është e rëndësishme të veproni shpejt. Nëse një klienti potencial duhet të presë disa sekonda që përmbajtja e nënfaqes të ngarkohet, ekziston një shans shumë i vogël që ai të bëhet klient i dyqanit tuaj online. Ka më shumë gjasa që ai të heqë dorë dhe të shkojë në konkurs. Shpejtësia e funksionimit të faqes në internet është baza që ajo të jetë tërheqëse për përdoruesit e internetit. Ajo gjithashtu ndikon në vetë dukshmërinë e dyqanit në ueb. Fatkeqësisht, përshpejtimi i performancës tuaj nuk është një detyrë e lehtë, veçanërisht nëse ka mijëra produkte të ndryshme në dyqanin tuaj online. Zakonisht, secila prej tyre ka nënfaqen e vet, kështu që optimizimi i një dyqani online me një mijë nënfaqe është i vështirë për t’u arritur. Përveç kësaj, i rëndësishëm është edhe versioni celular i dyqanit, pra ai që shfaqet lehtësisht në smartphone ose tablet. Në ditët e sotme është e vështirë të gjesh një person që nuk përdor pajisje celulare. Disa njerëz lundrojnë vetëm në internet në këtë mënyrë dhe janë të pranishëm në mediat sociale. Për këtë arsye, mungesa e një versioni celular të faqes në internet është një gabim i madh që mund të prishë imazhin e kompanisë. Sigurimi që përmbajtja e faqes suaj të internetit të shfaqet lehtësisht në çdo pajisje është një pjesë e rëndësishme e optimizimit të dyqaneve. Kjo ndikon kryesisht në përvojën e përdoruesit, por është gjithashtu e nevojshme që robotët ta gjejnë dyqanin të vlefshëm dhe të rekomandueshëm në rezultatet e kërkimit të Google.

Pozicionimi efektiv i dyqaneve online - krijimi i përmbajtjes unike

Krijimi i përmbajtjes për faqen e internetit të një dyqani online është një nga elementët e optimizimit, por ia vlen t’i hedhim një vështrim nga afër. Aktualisht, marketingu i përmbajtjes konsiderohet të jetë një nga mjetet më efektive të marketingut. Përmbajtja e vlefshme jo vetëm që kontribuon në pozicionimin e dyqanit online, por gjithashtu ndihmon në krijimin e një imazhi profesional të markës. Prandaj, përmbajtja është diçka që industria e tregtisë elektronike nuk mund të humbasë. Çfarë është marketingu i përmbajtjes në një dyqan online? Ato janë kryesisht përshkrime të kategorive dhe produkteve, por jo vetëm. Përmbajtja në faqen e internetit të dyqanit mund të jetë në formën e: tekstit në faqen kryesore, përshkrimit të markës, seksioneve të pyetjeve të bëra shpesh, udhëzuesve, blogut të kompanisë, opinioneve të përdoruesve të internetit, si dhe një fjalorth me terma të rëndësishëm. E gjithë kjo ka ndikim në pozicionimin e dyqanit online, por edhe në UX, pra përshtypjet e marrësve. Ndryshe nga sa duket, përshkrimet e produkteve dhe kategorive janë një sfidë e madhe për pronarët e dyqaneve ose njerëzit e tjerë të specializuar në marketingun e përmbajtjes. Ato duhet të jenë unike, të përmbajnë vlerë thelbësore dhe të inkurajojnë blerjen. Gabimi më i madh në tregtinë elektronike është kopjimi i përmbajtjes nga prodhuesit. Jo vetëm që përshkrime të tilla nuk janë tërheqëse për marrësit, por ato priten keq edhe nga robotët e motorëve të kërkimit që i trajtojnë ato si dublikatë. Çdo produkt duhet të ketë përshkrimin e tij origjinal, edhe nëse ndryshon nga një produkt tjetër vetëm në ngjyrë. Përshkrimi duhet të përmbajë informacion të rëndësishëm nga pikëpamja e klientit të mundshëm. Sigurisht, përshkrimet e produkteve dhe kategorive duhet të përmbajnë fjalë kyçe, por jo shumë prej tyre. Mbushja e fjalëve kyçe nuk ndihmon në pozicionimin e dyqaneve online, madje mund të jetë e dëmshme.

Çfarë tjetër ndikon në marketingun e përmbajtjes?

Teksti në faqen kryesore është një lloj vitrinë e dyqanit që mund të ndikojë në vendimet e mëtejshme të marrësit. Prandaj, përveç vendosjes së frazave kyçe në të, duhet të siguroheni që ai të inkurajojë përdoruesit të përfitojnë nga oferta e dyqanit online. Duhet të jetë tërheqës, i mirëformatuar dhe interesant. E njëjta gjë vlen edhe për përshkrimin e markës, seksionet dhe udhëzuesit e pyetjeve të bëra shpesh – të gjitha aspektet që përfshijnë optimizimin e një dyqani online duhet të merren parasysh kur planifikoni një buxhet për të mbuluar aktivitetet e pozicionimit dhe sa kushton pozicionimi i një dyqani online. Një blog kompanie luan një rol kyç në pozicionimin e dyqaneve online. Kompanitë që publikojnë rregullisht artikuj gjenerojnë, mesatarisht, 67% më shumë pyetje (burimi: Demand Metric ). Blogu ndikon drejtpërdrejt në pozicionin e dyqanit në rezultatet e kërkimit, sepse robotët e motorëve të kërkimit pëlqejnë faqet që rifreskohen dhe zgjerohen vazhdimisht. Përveç kësaj, është një mënyrë e shkëlqyer për të krijuar imazhin e një eksperti të industrisë. Artikujt që shpjegojnë çështjet me interes për klientët e mundshëm në një gjuhë profesionale por edhe të kuptueshme, gjenerojnë trafik në faqen e internetit të dyqanit dhe kontribuojnë në rritjen e shitjeve dhe shikueshmërisë së dyqanit. Kështu, ato ndikojnë në pozicionimin e faqeve. Konsumatorët kanë më shumë gjasa të blejnë nga kompanitë të cilave u besojnë. Sigurisht, kjo përmbajtje gjithashtu duhet të jetë unike, e vlefshme dhe e mirëformatuar. Duhet të shmangen blloqe të gjata teksti, gabime dhe informacione jo të besueshme. Teksti duhet të ndahet në seksione të përshkruara me titujt e duhur (mundësisht që përmbajnë fjalë kyçe), por mbani mend se çdo nënfaqe mund të përmbajë vetëm një titull H1.

Përmbajtjen në dyqanin online dhe pozicionimin

Pozicionimi i dyqanit online ndikohet edhe nga komentet dhe opinionet e përdoruesve të internetit. Sidoqoftë, ky është një lloj tjetër përmbajtjeje, sepse nuk shkruhet nga krijuesit e faqes në internet, por nga blerësit. Në dyqanin online, përmbajtja në formën e komenteve ndikon në vendimet e klientëve të mundshëm, rrit shitjet dhe mbështet pozicionimin. Vlen të lejoni klientët të komentojnë dhe të shtojnë mendime jo vetëm për produktet e blera, por edhe për mënyrën e dorëzimit, kohën e përmbushjes së porosisë ose kontaktin me shitësin.

Pozicionimi i dyqanit - ndërtimi i një rrjeti lidhjesh

Pozicionimi i dyqaneve online kërkon zbatimin e aktiviteteve jashtë faqes. Ky quhet pozicionim jashtë sajtit, pa të cilin do të ishte e pamundur të merrje një pozicion të lartë në rezultatet e kërkimit. Aktiviteti bazë i SEO jashtë faqes është ndërtimi i një rrjeti lidhjesh të vlefshme ose marrja e lidhjeve të jashtme. Sa më shumë lidhje të çojnë në dyqanin tuaj online, aq më i vlefshëm është për robotët e Google, kështu që do të shfaqet në një pozicion të lartë në rezultatet organike. Algoritmet e Google i trajtojnë lidhjet e jashtme si komanda. Nëse faqet e tjera “flasin” për një dyqan online, do të thotë se ai është i vlefshëm dhe mund t’u rekomandohet përdoruesve të internetit. Marrja e lidhjeve për pozicionimin e dyqaneve online quhet ndërtimi i lidhjeve. Ky është një nga faktorët më të vlefshëm të renditjes, por ndërtimi i një profili solid lidhjeje kërkon kohë dhe mund të jetë i shtrenjtë. Jo të gjithë mund ta bëjnë mirë, kështu që është më mirë t’ia besoni këtë detyrë specialistëve të SEO. Lidhjet mund të çojnë si në faqen kryesore ashtu edhe në nënfaqet në dyqanet online. Çfarë është e rëndësishme në lidhjen e jashtme? Para së gjithash, cilësia e lidhjeve. Që kur Google prezantoi algoritmin Penguin, ai fokusohet kryesisht në faqet nga vijnë lidhjet që çojnë në faqen e pozicionuar të internetit. Në të kaluarën, numri i tyre ishte më i rëndësishmi, por si rezultat shumë njerëz krijuan back-end me cilësi të ulët, dhe kjo kontribuoi në formimin e spamit në internet. Sigurisht, kjo nuk do të thotë se ju nevojiten vetëm disa lidhje për të pozicionuar në mënyrë efektive dyqanin tuaj online. Numri është gjithashtu i rëndësishëm, por edhe nëse ka shumë lidhje, por ato vijnë nga faqe që janë të padobishme për Google, nuk do të kenë rëndësi për pozicionimin. Lidhjet më të vlefshme në kontekstin e pozicionimit të dyqaneve online janë ato që vijnë nga faqe të ngjashme tematike të internetit. Kjo është një shenjë për robotët e Google që një domen i caktuar është një autoritet në industri sepse shumë faqe interneti i referohen atij. Është e rëndësishme që lidhjet e marra të shënohen me atributin ” dofollow “, i cili është një shenjë për robotët e motorëve të kërkimit që ata duhet të ndjekin një lidhje të caktuar. Përveç kësaj, duhet t’i kushtoni vëmendje ankorave, dmth përmbajtjes nën të cilën fshihet lidhja në faqen e internetit të dyqanit online. Këto mund të jenë fjalë kyçe, fraza të tilla si “kliko këtu” ose fjalë të markës, p.sh. emri i dyqanit ose kompanisë. Numri i ankorave individuale në faqen e internetit duhet të jetë i ngjashëm. Vendosja e lidhjeve nën vetëm një lloj lidhjeje mund të rezultojë në një ndëshkim nga Google. Që ndërtimi i lidhjeve të jetë efektiv dhe të ketë një ndikim real në pozicionimin efektiv të dyqaneve online dhe në një farë mënyre për të rritur shitjet, strategjia duhet të planifikohet mirë. Para së gjithash, nuk mund të lidheni vazhdimisht nga një kanal. Burimet e lidhjeve duhet të jenë të ndryshme. Është gjithashtu e rëndësishme që numri i lidhjeve të rritet gradualisht në vend që të rritet ndjeshëm brenda natës. Një rritje e lidhjeve do të duket e panatyrshme dhe motori i kërkimit Google mund ta gjejë të paligjshme ta bëjë këtë.

Qasje individuale për pozicionimin e dyqaneve online

Në cilat faqe interneti duhet të vendosni lidhje për të mbështetur pozicionimin efektiv të dyqanit tuaj online? Para së gjithash, në faqet e internetit tematikisht të ngjashme të përmendura më sipër, por edhe në portalet reklamuese (si artikuj të sponsorizuar), në mediat sociale, në drejtoritë e kompanive, në blogjet e kompanive që operojnë në të njëjtën industri (si postimet e të ftuarve). Nuk mund të injorohet një hapësirë e tillë si forumet e internetit. Përveç kësaj, lidhjet mund të vendosen në blogun e dyqanit tuaj online. Nëse nuk i përket faqes tuaj, përndryshe do të jetë lidhje e brendshme, jo e jashtme. Sigurisht, përmbajtja që do të përmbajë lidhje me dyqanin duhet të jetë e vlefshme dhe unike.

Pozicionimi i një dyqani online - zgjedhja e një platforme shitjesh

Zgjedhja e platformës së shitjeve ka një ndikim të madh në atë se si do të duket procesi dhe sa kushton pozicionimi i dyqanit tuaj online si rezultat. Disa platforma janë përshtatur për aktivitetet e SEO, kështu që aktivitetet bazë të optimizimit janë më të lehta. Falë disa funksioneve, edhe një person i papërvojë mund të kryejë aktivitete themelore. Sipërmarrësit që operojnë në tregun e e-commerce tani kanë shumë zgjedhje. Ka shumë platforma shitjesh. Më të njohurit janë: WooCommerce, PrestaShop , Magento, Shoper dhe SkyShop . Zgjedhja e tyre mund të varet nga madhësia e dyqanit online që zotëroni. WooCommerce është një shtojcë për sistemin më të njohur të menaxhimit në botë – WordPress. Është softuer falas, megjithatë ofron shumë zgjidhje dhe funksione të gatshme që lehtësojnë funksionimin e një dyqani online. Tashmë në paketën bazë WooCommerce mund të gjeni disa funksione që lehtësojnë aktivitetet SEO të një dyqani online. Të gjitha mangësitë mund të plotësohen me një prizë të përshtatshme. Shtesat më të njohura që lehtësojnë optimizimin dhe pozicionimin e faqeve të internetit janë YOAST dhe Paketa SEO Të gjitha në Një. Për detyra më të ndërlikuara, të tilla si përshpejtimi i dyqanit tuaj online, do t’ju duhet gjithashtu të instaloni module shtesë. PrestaShop është gjithashtu falas dhe me burim të hapur. Modelet bazë ju lejojnë të drejtoni në mënyrë efikase një dyqan të vogël në internet, por në rastin e kompanive që duan t’u ofrojnë klientëve shumë produkte, do të jetë e nevojshme të blini module shtesë. Pozicionimi i dyqaneve online bazohet në versionin bazë, ndër të tjera, në krijimin automatik të URL-ve miqësore, duke shtuar përmbajtje SEO dhe duke gjeneruar dhe modifikuar skedarin robots.txt. Megjithatë, përsëri, këto janë vetëm hapat bazë që përfshihen në optimizimin e dyqanit tuaj online. Për të bërë ndryshime më serioze, do t’ju duhet ndihma e një specialisti SEO.

Cilën platformë të zgjidhni për dyqanin online

Magento është softuer që vjen si në Open Source ashtu edhe në Commerce, pra versione me pagesë. Platforma në versionin fillestar ofron funksione që mbështesin optimizimin bazë, por të gjitha funksionalitetet shtesë janë të pagueshme. Kjo do të thotë se pozicionimi i dyqaneve online në këtë rast mund të jetë shumë i kushtueshëm dhe kërkon shumë kohë. Për më tepër, gjithçka pengohet nga një panel menaxhimi jointuitiv, që do të thotë se një person i papërvojë do të ketë një problem me menaxhimin e dyqanit apo edhe aktivitetet bazë të optimizimit. Shoper është një softuer i tipit SaaS. Aktualisht është një nga zgjidhjet më të njohura të këtij lloji. Platforma është e lehtë për t’u përdorur, por pozicionimi i dyqaneve online të krijuara në këtë softuer duket pothuajse i pamundur për njerëzit që nuk merren me të në baza ditore. Prezantimi i shumë aktiviteteve që lidhen me pozicionimin e dyqanit online kërkon modifikimin e kodit në shabllon duke përdorur bibliotekën e skripteve Smarty. SkyShop është gjithashtu një zgjidhje e gatshme në modelin SaaS. Dyqanet online të krijuara në këtë platformë janë përshtatur mirë me kërkesat e motorit të kërkimit. Pozicionimi i një dyqani online në këtë rast është mjaft i thjeshtë dhe zakonisht kërkon një kohë relativisht të shkurtër. Platforma gjeneron automatikisht URL miqësore ose një hartë faqeje. Shumë aktivitete SEO mund të kryhen nga dikush që nuk ka përvojë programimi. Sa kohë zgjat pozicionimi i dyqanit në internet? A është e mundur të përfundoni aktivitetet pas arritjes së qëllimit? Pozicionimi i dyqaneve online mund të zgjasë nga disa deri në disa muaj. Pse një mospërputhje kaq e madhe? Arsyeja për këtë është një mori faktorësh që ndikojnë në kohën e efekteve të para, pra dukshmërinë e dyqanit në rezultatet e kërkimit, si dhe kohëzgjatjen e vetë procesit. Faktori i parë është zgjedhja e një platforme e-commerce. Siç u përmend më herët, disa prej tyre janë përshtatur që në fillim me aktivitetet që synojnë pozicionimin e faqeve dhe ju lejojnë të arrini rezultate të shpejta, ndërsa të tjerët kërkojnë blerjen e moduleve shtesë dhe modifikimin serioz të shablloneve. Përveç kësaj, sa kohë duhet për të pozicionuar dyqanin tuaj online ndikohet gjithashtu nga fakti nëse operoni në një industri më pak të njohur. Në këtë rast, konkurrenca është më e vogël, kështu që procesi i pozicionimit të dyqaneve online është më i lehtë. Sa më i madh të jetë popullariteti, aq më e vështirë do të jetë të dallosh nga kompanitë e tjera dhe të fitosh luftën për pozicionet kryesore në rezultatet e kërkimit. Një faktor tjetër që ndikon se sa kohë do të zgjasë pozicionimi i dyqanit online është gjendja e tij aktuale. Sa më shumë gabime të ketë në faqen e internetit, pra në dyqanin online, aq më shumë do të zgjasin veprimet e inxhinierit SEO, sepse do t’i duhet të shpenzojë më shumë kohë për t’i rregulluar ato. Është gjithashtu e rëndësishme nëse ajo ka marrë një dënim nga një motor kërkimi në të kaluarën. Nëse i është vendosur një filtër algoritmik, për fat të keq, efektet do të duhet të presin më gjatë, sepse motori i kërkimit Google do të duhet kohë për të rindërtuar besimin në një uebsajt të tillë. Një faktor tjetër janë përditësimet e algoritmit të Google që ndodhin disa herë në vit. Pozicionimi i dyqaneve në internet bazohet në përshtatjen e faqes në internet me kërkesat e motorit të kërkimit, por me përditësimin, ato mund të ndryshojnë. Pasoja e kësaj mund të jetë një ndryshim i shpejtë i pozicionit, edhe nëse rezultatet e pozicionimit të dyqanit online kanë qenë të kënaqshme deri më tani.

Sa kohë duhet për të optimizuar dyqanin online

Pozicionimi në dyqanin online Vlen gjithashtu të kujtohet se sa më i madh të jetë dyqani në internet, aq më gjatë do të zgjasë pozicionimi. Vetë auditimi i SEO dhe UX në një dyqan me një numër të madh produktesh mund të zgjasë deri në 2 javë. Dhe ky është vetëm fillimi i gjithë rrugës që duhet të kalojë një pronar dhe pozicionues i dyqanit online. Në këtë rast, do të jetë e nevojshme të keni durim. Edhe nëse efektet nuk shfaqen pas disa muajsh, kjo nuk do të thotë se pozicionimi i dyqanit online nuk funksionon. Në disa raste, thjesht duhet të prisni më gjatë. Dhe pasi të keni arritur qëllimin e synuar, a mund të ndërprisni bashkëpunimin me specialistin apo agjencinë e SEO dhe të ndërprisni çdo aktivitet që lidhet me pozicionimin e dyqanit online? Absolutisht jo. Ndërprerja e papritur e këtij procesi mund të rezultojë në një ulje të pozicionit të faqes suaj të internetit. Ju duhet të poziciononi vazhdimisht dyqanin tuaj online. Disa aktivitete duhet të kryhen rregullisht. Një shembull është ndërtimi i një rrjeti lidhjesh, i cili është një nga faktorët më të rëndësishëm të renditjes. Lidhjet e reja duhet të shfaqen rregullisht. Vetëm atëherë strategjia do të jetë efektive. Kjo është një nga degët e marketingut të përmbajtjes. Një shembull tjetër është krijimi i përmbajtjes për një faqe interneti të dyqaneve në internet. Nuk ka të bëjë vetëm me përshkrimet unike të produkteve, por me vendosjen e artikujve të blogut në faqen tuaj të internetit. Kjo, gjithashtu, do të ketë kuptim vetëm nëse bëhet në baza të rregullta. Sigurisht, nuk bëhet fjalë për t’u shërbyer lexuesve tuaj një artikull të ri çdo ditë. Disa tekste në muaj duhet të jenë të mjaftueshme për të pozicionuar në mënyrë efektive dyqanin tuaj online, por ato duhet të shtohen në mënyrë sistematike. Rifreskimi dhe zgjerimi i rregullt i faqes së internetit ka një efekt pozitiv në të gjithë procesin, që është pozicionimi i dyqanit online në motorin e kërkimit Google.

Si të poziciononi dyqanet online? Çfarë tjetër ia vlen të dihet?

Kur vendosni të poziciononi vetë dyqanet tuaja online, duhet të mbani mend se është një detyrë specifike dhe ndryshon ndjeshëm nga aktiviteti i pozicionimit të faqes në internet. Shpesh herë kërkohen teknika dhe strategji krejtësisht të ndryshme. Arsyeja për këtë është struktura si dhe qëllimi i faqes. Një faqe interneti e rregullt zakonisht përdoret si një kartëvizitë. Ai përmban informacion bazë për kompaninë dhe ofertën. Nga ana tjetër, një dyqan online shpesh përbëhet nga mijëra faqe të ndryshme. Secila prej tyre duhet të jetë e optimizuar siç duhet. Siç e dini tashmë, struktura e një dyqani online përfshin url-a miqësore ose meta etiketa.

çfarë duhet të dini për pozicionimin e dyqanit

Nëse faqja juaj ka 1000 faqe, do t’ju duhet të krijoni meta etiketa dhe URL të vlefshme për deri në 1000 faqe. Disa platforma e bëjnë këtë automatikisht, por ka shumë hapa të tjerë që duhet t’i bëni manualisht në secilën faqe. Një tjetër ndryshim midis SEO-së së një dyqani online dhe aktiviteteve përgjegjëse për pozicionimin e faqeve janë aktivitetet e kryera në të dyja këto faqe interneti. Detyra e faqes së internetit është t’u sigurojë marrësve informacione të caktuara ose të mundësojë kontaktin. Dyqani online përdoret për të kryer shitje, prandaj karakterizohet nga një strukturë shumë më e ndërlikuar. Në rastin e tij, do të jetë më e vështirë të sigurohet shpejtësia e shfaqjes së përmbajtjes ose reagimi, gjë që ka një rëndësi të madhe në pozicionimin e dyqaneve online. Përveç kësaj, për të mbrojtur përvojën e përdoruesit, ju duhet të siguroni sigurinë e tyre, të ofroni sisteme të vërtetuara pagesash dhe metoda të përshtatshme shpërndarjeje. Prandaj, do të jetë e nevojshme të integrohet dyqani online me faqet e jashtme të internetit.

Marketingu i përmbajtjes në dyqanin online

Kur poziciononi dyqanet, duhet të kujdeseni edhe për fotot estetike dhe profesionale të produkteve që mund të shihen në numër të madh në rrjetet sociale për të marrë frymëzim. Mos harroni se marrësi i kushton vëmendje çdo detaji. Nëse nuk përfshini foto të produkteve tuaja, kjo mund të ndikojë negativisht në vendimet e blerjes së vizitorëve tuaj. Atëherë nuk do të jetë e mundur të rriten shitjet. Sigurisht, përzgjedhja dhe vendosja e fotove në dyqanin online nuk mjafton. Optimizimi i tyre është gjithashtu i rëndësishëm. Nëse nuk bëhet mirë, mund të ndikojë në shpejtësinë e dyqanit apo edhe pozicionin e tij në rezultatet e kërkimit. Fotot duhet të jenë të madhësisë, peshës, formatit, rezolucionit dhe përshkrimit të duhur. Mos harroni të shtoni fraza kyçe në të. Një gabim i supozuar është emri i imazhit që përmban një varg të rastësishëm karakteresh. Sigurisht që nuk ka një efekt të mirë në pozicionimin e dyqaneve online, por kjo nuk është e gjitha. Në rast të një gabimi në ngarkimin e imazhit, lexuesi e sheh emrin në vend. Përzgjedhja e rastësishme e fjalëve kyçe që nuk përshkruajnë atë që është në imazh nuk do të ndikojë në marrjen e duhur. Për të pozicionuar mirë dyqanin tuaj online, duhet të mbani mend disa aspekte të tjera. Një gabim i zakonshëm është përdorimi i shumë fjalëve kyçe në përmbajtjen tuaj. Kjo gjendje madje ka një emër, Mbushje me fjalë kyçe. Parimi “sa më shumë, aq më mirë” absolutisht nuk vlen për pozicionimin e dyqanit online. Vendosja e panatyrshme e fjalëve kyçe në tekste madje është e ndaluar nga motori i kërkimit Google dhe është në listën e teknikave të Black Hat SEO. Nuk duhet harruar se Google po përmirëson vazhdimisht algoritmet e tij dhe përpiqet të promovojë vetëm ato faqe që janë të besueshme dhe të vlefshme. Për këtë arsye, ai verifikon rreptësisht çdo faqe interneti dhe nuk lejon veprime që nuk përputhen me rregulloret. Pra, është një përdorim i arsyeshëm i frazave kyçe. Shumë njerëz vendosin të fillojnë të pozicionojnë një dyqan online duke përdorur teknika të zeza SEO, pasi disa prej tyre japin rezultate të shpejta. Mund të shfaqen shpejt, por nuk zgjasin shumë, pasi Google sapo kupton se dikush po përdor teknika të ndaluara, vendos një filtër algoritmik në faqe. Kjo mund të rezultojë në uljen e pozicionit të dyqanit me një duzinë apo edhe disa duzina artikujsh. Pra, le të përqendrohemi në teknikat e drejta të SEO për dyqanin tuaj online.

A është pozicionimi i dyqaneve online për të gjithë?

Pozicionimi i dyqaneve online mund të sjellë rezultate në formën e më shumë klientëve, dhe në këtë mënyrë – fitime më të mëdha. Ka shumë përfitime të punës me një specialist SEO, por a është vërtet një zgjidhje e përsosur për të gjithë? Fatkeqësisht jo. Teorikisht, çdo biznes që mbështetet në aktivitetet e internetit duhet të kujdeset për rritjen e shikueshmërisë së tij në internet, sepse vetëm në këtë mënyrë arrin të arrijë tek klientët. Megjithatë, ka disa përjashtime kur SEO nuk është mënyra më e mirë për të shkuar. Kompanitë që kanë nevojë për rezultate të menjëhershme sigurisht që nuk duhet të investojnë në një shërbim të tillë. Arsyeja për këtë mund të jenë detyrimet e mëdha financiare që duhet të paguhen sa më shpejt që të jetë e mundur. Në një situatë të tillë, pozicionimi i dyqanit mund të bëjë më shumë dëm sesa ndihmë. Efektet sigurisht që nuk do të vijnë aq shpejt sa do të jetë e mundur të rriten menjëherë fitimet, dhe vetë shërbimi është i shtrenjtë. Duhet të prisni të paktën disa muaj për efektet e pozicionimit. Megjithatë, ne po flasim për efektet e shikueshmërisë më të madhe – nuk ka asnjë garanci që kjo do të përkthehet në fitime më të larta në dyqanet e dhëna online, veçanërisht në një kohë të shkurtër. Për kompanitë që kanë nevojë për rezultate të shpejta, Google Ads do të jetë një zgjidhje më e mirë. Fushatat reklamuese me pagesë japin rezultate pothuajse të menjëhershme. Gjithashtu, pozicionimi i dyqaneve online nuk do të jetë një zgjidhje e mirë për kompanitë që nuk janë të përgatitura për shpenzime të përhershme mujore. Procesi i pozicionimit do të zgjasë shumë muaj, dhe për më tepër, disa aktivitete duhet të përsëriten vazhdimisht. Nëse, kur drejtoni një dyqan online, nuk jeni të përgatitur për kosto fikse ose – edhe më keq – nuk keni buxhetin e duhur, kjo nuk është një zgjidhje e mirë. Edhe në këtë rast, pozicionimi i dyqaneve mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi. Pra, për kë është ideale kjo metodë e rritjes së shikueshmërisë në internet dhe përvetësimit të klientëve dhe sa kushton pozicionimi i dyqaneve në internet? Para së gjithash, për dyqanet online që kujdesen për zhvillimin e vazhdueshëm dhe kanë një buxhet të përshtatshëm. Nëse pagesa e rregullt për aktivitetet e SEO nuk e sforcon buxhetin e kompanisë dhe nuk çon në humbje serioze financiare në dyqanin online, patjetër që ia vlen të zgjidhni një shërbim pozicionimi. Aktivitetet e zbatuara siç duhet do të sjellin efekt në formën e rritjes së numrit të klientëve dhe do të ndikojnë pozitivisht në zhvillimin e kompanisë. Në rrethana të tilla, kostot e investimit paguhen shumë shpejt, kështu që vendimi për të pozicionuar dyqanin tuaj patjetër do të shpërblehet. Kusht është bashkëpunimi me një specialist me përvojë në fushën e SEO dhe durim i madh.

Agjenci seo në pozicionimin e dyqaneve

Pozicionimi i dyqaneve online është diçka që nuk mund të mbështeteni në shikueshmëri të lartë në ueb, por jo të gjithë mund ta përballojnë një shërbim të tillë. Para se të merrni një vendim, ia vlen të shqyrtoni me kujdes situatën e kompanisë, të përcaktoni buxhetin dhe të përcaktoni qëllimet. Megjithatë, një gjë është e sigurt: nëse situata e kompanisë e lejon, ia vlen gjithmonë të përdorni shërbimet e një pozicionuesi dhe të rritni shanset për të përvetësuar klientë të rinj në dyqanin tuaj online. Sidomos tani, në epokën e konkurrencës së madhe në tregun e tregtisë elektronike.

Kontrolloni gjithashtu ofertën tonë në:

Pozicionimi i dyqanit tuaj PrestaShop
Pozicionimi i dyqanit Shoper
Pozicionimi i dyqanit Magento
Pozicionimi i dyqanit IdoSell
Pozicionimi i dyqanit Woocommerce
Pozicionimi i Sky -Shop
Pozicionimi i dyqanit GOshop