Identifikohu

Pse nuk është faqja ime në google

Pse nuk është faqja ime në google?

Kjo pyetje bëhet nga shumë pronarë të faqeve të internetit që duan të jenë të pranishëm në rezultatet e kërkimit. Shumica e pronarëve të faqeve të internetit duan që uebfaqja e tyre të jetë e dukshme në motorin e kërkimit. Ndodh, megjithatë, që në vend të pozicionit të dëshiruar, të lartë – të zbuloni se nuk ekzistoni fare në motorin e kërkimit! E pastaj? Ku mund të gjej shpëtim?

Nga ky postim do të mësoni:

 • Si e pengojnë cilësimet e robots.txt që uebfaqja juaj të shihet në Google?
 • A mund ta pengojnë Google-in të shohë faqen tuaj etiketat meta?
 • Si ndikon mbrojtja me fjalëkalim në dukshmërinë e faqeve në motorin e kërkimit?
 • Pse faqja nuk mund të shihet në Google nën cilësime të caktuara të serverit?
 • Çfarë po ndodh me kodet e përgjigjes HTTP?

Megjithatë, përpara se të lexojmë më tej, le të përcaktojmë një gjë. Ky artikull jep disa udhëzime mbi situatën nën titullin: Pse faqja ime nuk është në Google. Kjo do të thotë që nuk është me të vërtetë aty, se nuk është indeksuar, nuk shfaqet askund. Ju duhet ta dalloni këtë situatë nga fakti që faqja shfaqet në vendin numër 86, ku askush nuk mund ta shohë atë. Në rastin e fundit, faqja juaj është “në Google”, vetëm motori i kërkimit gjeti faqet e tjera më të vlefshme dhe i shfaq ato më lart. Kështu që unë e kuptoj që faqja juaj e internetit nuk është seriozisht në Google. Kjo është e drejtë? Atëherë ju jeni në vendin e duhur!

 1. Cilësimet në skedarin Robots.txt

Sipas udhëzimeve të Google, çdo emër domeni duhet të përmbajë një skedar robots.txt në direktorinë e tij rrënjësore. Ky skedar është një përkufizim i drejtorive që duam ose nuk duam të indeksohen në burimet e motorëve të kërkimit në internet. Këto direktiva lexohen nga Google dhe motorë të tjerë të njohur kërkimi (siç është BING).

Direktiva popullore e moslejimit ju lejon të përjashtoni skedarët dhe drejtoritë nga indeksimi. Mund të bllokojmë lehtësisht indeksimin e një skedari të vetëm në robots.txt:

Agjenti i përdoruesit: *

Mos lejo: /folder/plikdoukarciezpassword.html

Vini re se në këtë mënyrë – ne në fakt nuk po i fshehim skedarët, sepse një përdorues keqdashës – mund të lexojë skedarin robots.txt dhe të shikojë skedarin e fshehur.

E gjithë dosja nga burimet e motorit të kërkimit – ne e përjashtojmë si më poshtë:

Agjenti i përdoruesit: *

Mos lejo: / dosje /

Një shënim i vogël, të cilit do t’i kushtojmë shumë më tepër kohë në artikullin tjetër – kur bllokoni dosjet, sigurohuni që të mos përmbajë skriptet JS dhe CSS. Kjo mund të shkaktojë probleme të mëtejshme me motorin e kërkimit Google.

 1. Bllokimi i meta etiketave

Nëse faqja juaj nuk është e indeksuar në Google, kjo mund të jetë për shkak të pranisë së bllokimit të meta etiketave. Sigurohuni që uebfaqja juaj të mos ketë këto lloj etiketash dhe nëse i gjeni – hiqni ato menjëherë.

Meta-etiketa bllokuese “robots” e vendosur në kokën e faqes e pengon robotin e motorit të kërkimit të indeksojë përmbajtjen dhe të ndjekë lidhjet në faqe:

<meta name = “robots” content = “noindex, nofollow”>

Kur vendoset në kokë:

<meta name = “robots” content = “noindex, follow”>

zvarritësi ende nuk do të indeksojë përmbajtjen, por do të jetë në gjendje të ndjekë lidhjet.

Mos harroni se edhe nëse faqja përmban meta etiketa bllokuese, përdoruesi do ta shohë të gjithë përmbajtjen pa asnjë problem – vetëm robotët nuk do të zvarriten në pjesët përkatëse të saj.

 1. Bllokimi me fjalëkalim

Nëse qasja në një faqe interneti ose një pjesë e saj kërkon hyrjen, për fat të keq, zvarritësi i Google nuk do të jetë në gjendje të hyjë në përmbajtjen e mbrojtur me fjalëkalim. Ata nuk do të shohin të gjitha llojet e fjalëve kyçe të rëndësishme dhe informacione unike, prandaj sigurohuni që të keni akses të lirë dhe të pakufizuar në përmbajtjen përkatëse.

A keni vënë re ndonjë problem në indeksimin e nënfaqeve të portalit tuaj? Është e mundur që shfletuesi të ketë mbajtur mend fjalëkalimin dhe kur e futni atë, identifikimi është automatik – mund ta kontrolloni duke kontrolluar shfaqjen e faqes përmes modalitetit të fshehtë.

Në rast se bllokoni përmbajtjen në uebsajt me vetëdije, duhet të siguroheni që roboti i motorit të kërkimit të disponojë sa më shumë informacion që të jetë e mundur. Dizenjoni strukturën e të dhënave në mënyrë që përmbajtja e rëndësishme të jetë në pjesën që nuk mbrohet me fjalëkalim – atëherë roboti mund ta lexojë dhe indeksojë lehtësisht atë.

 1. Bllokimi i nivelit të serverit

Sulmet e rrjetit dhe sulmet në faqet e internetit mund të ndërpresin trafikun nga operatori pritës. Bllokada të tilla të përkohshme nënkuptojnë se për një periudhë të caktuar kohore, robotët që duan të hyjnë në faqen e internetit nga vendi i bllokuar nuk do të mund ta bëjnë këtë.

Nëse roboti i Google nuk mund të hyjë në faqen e internetit, kontrolloni nëse operatori juaj pritës e ka vendosur këtë lloj bllokimi. Mungesa e disponueshmërisë së faqes për robotin ndikon negativisht në vlerësimin e faqes, kështu që nëse problemi zgjat një kohë të gjatë – konsideroni ta transferoni faqen te një operator tjetër.

Arsyeja mund të jetë gjithashtu një lloj tjetër situate në nivelin e serverit – një gabim në konfigurimin e domenit, një ndryshim në treguesin e domenit në drejtori ose, së fundi, një dështim i vetë serverit. Pra, nëse pyesni veten pse Google nuk e ka faqen time në të, filloni duke kontrolluar nëse mund ta shihni saktë. Thjesht futni adresën e faqes suaj të internetit në shfletuesin tuaj dhe kontrolloni nëse shfaq s kam te drejte.

 1. Kodi i pavlefshëm i përgjigjes HTTP

Sa herë që aksesohet faqja juaj e internetit (përfshirë vizitën e një roboti), serveri kthen një kod përgjigjeje – ky kod tregon nëse faqja e internetit mund të shfaqet pa asnjë problem.

Nëse faqja funksionon pa probleme dhe shfaqet si duhet, serveri kthen kodin e përgjigjes “200” – atëherë zvarritësi i motorit të kërkimit vendos që faqja mund të indeksohet pa asnjë problem.

Nëse faqja e internetit është zhvendosur dhe tani shfaqet në një adresë tjetër, kodi shfaqet “301” – ky është një sugjerim për robotin. Faqja është indeksuar tashmë në Google, dhe tani doni ta zhvendosni atë në adresën e re? Përgatitni një ridrejtim 301.

Ka edhe mashtrime të tjera, secili do të thotë se ka një problem dhe zvarritësi nuk do të zvarritet faqen tuaj. Këtu ata janë:

 • 401 Qasje e paautorizuar e paautorizuar – kërkesa e lëshuar kërkon vërtetim, qasja në burim nuk është e mundur
 • 403 Forbidden Forbidden – Konfigurimi i sigurisë i përdorur pengon serverin të kthejë burimin e kërkuar
 • 404 Nuk u gjet Nuk u gjet – burimi nuk u gjet nga serveri nga URL-ja e specifikuar
 • 503 Shërbimi i padisponueshëm Shërbimi i padisponueshëm – kërkesa nuk mund të përpunohet nga serveri sepse ka ndodhur një mbingarkesë

I fundit nga kodet e përmendura mund të tregojë se faqja juaj e internetit nuk është krijuar në mënyrë optimale dhe po përdor shumë serverin. Ndoshta kërkon një server me parametra më të mirë, transferim në një VPS ose një server të dedikuar. Zakonisht, megjithatë, në një situatë të ngjashme, arsyeja pse Google nuk e ka faqen tuaj në të është sepse ajo është vetë burimi i gabimeve – është shkruar në një mënyrë që shkakton unaza dhe përdor burimet në mënyrë shumë jooptimale.

Shpesh në një situatë të ngjashme ndihmon për të aktivizuar teknikat e memorizimit si LS Cache dhe REDIS. Falë kësaj, çdo hyrje në faqen e internetit shkakton shumë herë më pak ngarkesë në server, sepse nisen shumë më pak procese. Prandaj, një gabim 5xx është shumë më pak i mundshëm.

 1. Pajisje celulare

Motori i kërkimit Google nga prilli 2015 i kushton vëmendje të veçantë faktit që faqet e internetit kanë versione celulare. Kur përdorni motorin e kërkimit në një pajisje celulare, faqet që nuk janë përshtatur për shikimin në celular nuk do të shfaqen në rezultatet e kërkimit të Google.

Faqja juaj e internetit nuk shfaqet në Google gjatë përdorimit të telefonit ose tabletit tuaj? Sigurohuni që të shfaqet saktë në kompjuterin tuaj – mund të indeksohet saktë, por Google mendon se nuk është mjaftueshëm i vlefshëm për t’u shfaqur në rezultatet e kërkimit në pajisjet celulare.

 1. Kalimi i kohës

Në rastin e faqeve të reja, thjesht kërkon kohë që Google t’i gjurmojë ato. Në kulturën nanosekonda, shumë njerëz presin që kjo kohë të jetë e shkurtër, kështu që shumë njerëz pyesin veten: “Kur do ta indeksojë Google faqen time?”

Së pari, duhet të konsideroni se si Google i gjen faqet. Në thelb – ekzistojnë dy burime kryesore: lidhjet në faqen tuaj të internetit nga diku tjetër, dhe ajo që i tregoni faqes në internet motorit të kërkimit nëpërmjet mjetit Google Search Console.

Unë supozoj se nuk dëshironi të prisni dhe të kontrolloni personalisht kur faqja shfaqet “vetë” në Google, sepse mund të nënkuptojë javë të gjata. Në rastin e një faqeje të re, do të ishte një ide më e mirë që menjëherë t’ia caktoni faqen Google Search Console dhe të paraqisni një kërkesë për indeksim përmes ndërfaqes së tastierës. Për ta bërë këtë, shkoni te https://search.google.com/ dhe dërgoni faqen tuaj të re.

Nga menyja në këndin e sipërm majtas, ju zgjidhni “+ Shto shërbim” dhe më pas mund të vendosni nëse jeni të interesuar të shtoni të gjithë domenin ose një adresë specifike url.

burimi: https://search.google.com/

Faqja juaj e internetit do të duhet të verifikohet, kjo bëhet duke vendosur një skedar të vogël verifikimi në server që përmban një varg karakteresh të dhëna nga Google Search Console, ose me një hyrje në zonën DNS.

Si të shtoni një faqe në Google – e rëndësishme!

Kur faqja juaj nuk është në Google dhe faqja është e re, është më mirë të përdorni mjetin e Google Search Console. Aty shtoni faqen e internetit, jo të gjithë domenin, më së miri është ta shtoni katër herë, pra në variantin me thirrje pas https, pas http (d.m.th. me dhe pa certifikatë SSL), si dhe me www. dhe pa atë parashtesë në pjesën e përparme. Sigurisht, sigurohuni që faqja e internetit të ngarkohet në secilin prej këtyre varianteve dhe është më mirë të siguroheni që të gjitha ato të shkaktojnë përfundimisht një kalim në version – për mendimin tim më i miri, d.m.th. https://domena.pl

Një certifikatë SSL ndihmon vërtet. Ndihmon me vlerësimin e Google, ndihmon në ndërtimin e besimit të njerëzve dhe ndihmon në sigurimin e konfidencialitetit të të dhënave. Kjo është arsyeja pse unë rekomandoj fuqimisht përdorimin e enkriptimit të transmetimit, aq më tepër që mund të keni mbrojtjen bazë me certifikatën Let’s Encrypt plotësisht pa pagesë.

 

Më pas klikoni “Kontrollo URL” dhe pasi të vendosni një adresë që nuk mendoni se është e dukshme në Google, do të mund të kërkoni riindeksimin.

 1. Gjoba nga motori i kërkimit Google

Nëse faqja juaj e internetit përdor praktikat shkelin kam te drejte.

Mediat e huaja në lidhje me produktet tona

W jakich godzinach są dostępni Konsultanci czatu?

Godziny w jakich nasi konsultanci obsługują czat są uzależnione od planu jaki wybierzesz. Sprawdź plany na górze tej strony i wypróbuj przez 14 dni za darmo.

Czy obowiązują opłaty za nowe leady?

Nigdy nie pobieramy opłat za nowe leady czy potencjalną sprzedaż. Opłacasz tylko zryczałtowane stawki miesięczne.

W jakich językach mówią twoi Konsultanci?

Nasi Konsultanci obsługują klientów aż w 45 językach.

Unikalny system tłumaczeń w czasie rzeczywistym, który zastosowaliśmy w rozwiązaniu GetLead chat sprawia, że Konsultant i Klient zadają pytania i czytają odpowiedzi w języku, jakim się posługują.

Czy będę mógł mieć bezpośredni kontakt z konsultantami?

Oczywiście. Nasz zespół ds. sukcesu klienta jest dostępny każdego dnia o każdej porze. Wystarczy napisać.

Dodatkowo będziesz mógł zobaczyć podgląd na Twoich konsultantów w panelu nawigacyjnym, dzięki czemu bez trudu możesz obserwować naszą pracę w czasie rzeczywistym.

FAQ

GetLead.page

Na shkruani

Nuk e gjetët përgjigjen e pyetjes suaj? Na shkruani duke përdorur formularin e kontaktit më poshtë
FAQ

Klientët vazhdojnë të bëjnë të njëjtat pyetje, si ia dilni me përgjigjet?

Nuk keni kohë ose staf për t’u shërbyer klientëve në sit? Punësoni konsulentin tonë!
FAQ

Klientët vizitojnë faqen time në mbrëmje dhe natën. Si mund t'i mbaj ato?

Ofroni mbështetje në kohë reale 24 orë në ditë.

FAQ

Pse klientët e mi nuk më telefonojnë?

Konsumatorët vazhdojnë të bëjnë të njëjtat pyetje për dy arsye. Oferta juaj është ende e njëjtë. Përshkrimi i ofertës suaj është i diskutueshëm dhe jo i detajuar. Prandaj, në GetLead, ne kemi lëshuar butonin Get-FAQ. Falë motorit të kërkimit të integruar dhe pyetjeve dhe përgjigjeve të përgatitura, nuk do t’u përgjigjeni më kurrë të njëjtave telefonata me të njëjtat pyetje. Biseda dhe konsulenti i disponueshëm do të plotësojnë në mënyrë të përsosur përgjigjet dhe do të ndihmojnë vizitorët e faqes në internet të marrin një vendim blerjeje.
FAQ

Pse kam trafik të lartë dhe nuk shes?

Rezulton se në të gjitha rastet përgjigja për këtë pyetje është e ngjashme. Klientët nuk telefonojnë sepse vizitojnë faqen në mbrëmje dhe natën. Prej kohësh ka qenë normë e pranuar hapja e kompanive gjatë ditës. Statistikat tregojnë se klientët që vizitojnë faqet e internetit vonë, i braktisin ato pa hapur skedën e kontaktit. GetLead Chat dhe konsulenti i disponueshëm janë një sinjal për një klient të tillë që shërbimi i faqes në internet është në punë dhe do ta ndihmojë atë.

FAQ

Pse klientët po kalojnë në faqet e konkurrentëve?

Shumë pak informacion në lidhje me ofertën në faqen e internetit. Navigacion i keq. Asnjë UX e menduar. Ka mijëra elementë që ndikojnë në sjelljen e klientit. Cila i shqetëson klientët tuaj? Si do ta zbuloni? Lëreni klientin të flasë me ju. Instaloni Chat dhe përgjigjuni pyetjeve të tij sa më shpejt që të pret.
FAQ

Pse klientët braktisin shportat e tyre?

Çmimi. Kostot e dorëzimit. Procesi i paqartë i blerjes. Ngarkimi i ngadaltë i faqes. Koha e gjatë e dorëzimit. Besimi në kompani. Siguria e transaksionit. Procesi i pagesës. Këto janë arsyet e përmendura më shpesh nga klientët për braktisjen e karrocave.

Shërbimi ndaj klientit në kohë reale, duke marrë vendimin për të blerë në atë moment, ju jep një avantazh të mahnitshëm dhe aftësinë për të reaguar menjëherë dhe për të zgjidhur problemet dhe dyshimet e tyre menjëherë. Kur një klient sheh Chat dhe një konsulent të gatshëm për të ndihmuar, ai e di se nuk duhet të kërkojë ndihmë në faqet e internetit të konkurrentëve.