Gjithçka që dëshironi të dini rreth SEO

Pozicionimi i faqes në internet – ndoshta e keni dëgjuar këtë çështje më shumë se një herë, dhe sigurisht nëse jeni pronar biznesi dhe drejtoni një faqe interneti të korporatës. Shumë sipërmarrës kalojnë netët e tyre pa gjumë në të. Ai konsiderohet nga shumë si kompleks dhe i njohur vetëm për ekspertët më të mirë të marketingut dixhital. A është e vërtetë? Jo plotësisht. Edhe pse pozicionimi i faqes në internet është një proces i përbërë nga shumë elementë dhe faza, i cili kërkon shumë kohë, nëse e zbërthejmë në faktorë kryesorë, mund të rezultojë se çështja nuk është aq e ndërlikuar. Shumë sipërmarrës përpiqen të përmirësojnë vetë dukshmërinë e faqes në rezultatet e kërkimit natyror. Me përgatitjen e duhur, një zgjidhje e tillë mund të jetë efektive. Thjesht duhet të dini se në çfarë konsiston i gjithë procesi, cilat aspekte duhet t’i kushtohet vëmendje dhe si të planifikoni një strategji efektive të përshtatur për një biznes të caktuar. Të gjitha këto do t’i mësoni në tekstin e mëposhtëm.

Çfarë është pozicionimi, çfarë është dhe si funksionon?

Pozicionimi është një proces i përbërë nga shumë aktivitete të ndryshme që kryhen në faqen e internetit, si dhe jashtë saj, që synon të rrisë dukshmërinë e tij në rezultatet e kërkimit. Termi u përdor për herë të parë në vitet 1960. A po pyesni veten se si është e mundur kjo? Në fund të fundit, motorët e kërkimit nuk ekzistonin ende, apo jo? Kjo është e vërtetë, por në atë kohë termi pozicionim përdorej në një kontekst tjetër. Bëhej fjalë për përmirësimin e popullaritetit dhe formësimin e përgjithshëm të imazhit të markës në treg. Me fjalë të tjera, termi i referohej fitimit të një avantazhi ndaj kompanive konkurruese në shumë nivele të ndryshme. Sot, kur aktivitetet e marketingut zhvillohen kryesisht në internet, pozicionimi ka një përkufizim paksa të ndryshëm, por ideja është e ngjashme – marka dhe faqja e internetit duhet të fitojnë një avantazh ndaj të tjerëve në mënyrë që të tërheqin vëmendjen e klientëve të mundshëm.

Çfarë është pozicionimi i faqes në internet?

Pozicionimi i faqes në internet përbëhet nga shumë aktivitete të ndryshme, por çelësi është përshtatja e faqes së internetit me kërkesat e motorit të kërkimit. Vetëm faqe të tilla kanë një shans për t’u shfaqur lart në rezultatet e kërkimit. Ky proces kompleks dhe afatgjatë konsiston, ndër të tjera, në optimizimin teknik të faqes së internetit, zgjedhjen e fjalëve kyçe të përshtatshme, krijimin e përmbajtjes së faqes së internetit me cilësi të lartë dhe marrjen e lidhjeve të vlefshme nga faqet e jashtme të internetit. Siç mund ta shihni, pozicionimi janë aktivitete që kryhen si në uebsajt ashtu edhe në zona të tjera në internet. Qëllimi i të gjitha këtyre aktiviteteve është rritja e shikueshmërisë së faqes së internetit, gjegjësisht për ta sjellë atë në pozicionin më të lartë në rezultatet e kërkimit, me numrin më të madh të mundshëm të fjalëve kyçe. Në të kaluarën, pronarët e faqeve të internetit fokusoheshin kryesisht në përshtatjen me kërkesat e robotëve të motorëve të kërkimit, por tani vlera për përdoruesit, pra njerëzit, është po aq e rëndësishme. Është e pamundur të përmirësohet dukshmëria e një faqe interneti nëse ajo nuk ofron ndonjë vlerë për përdoruesit e internetit. Mos harroni se qëllimi i faqes suaj të internetit është të arrini jo vetëm qëllimet e kompanisë, por edhe qëllimet e klientëve të mundshëm. Secili përdorues viziton faqen me një qëllim specifik – ndihmoni audiencën tuaj të arrijë qëllimin e tij dhe ata do të bëhen klientët më fitimprurës.

Si funksionon pozicionimi i faqes në internet?

Mekanizmi i funksionimit të motorëve të kërkimit në internet
Për të kuptuar se si funksionon pozicionimi dhe si të përmirësoni dukshmërinë e faqes tuaj në rezultatet e kërkimit, së pari duhet të kuptoni se si funksionon një motor kërkimi. Motori më i njohur i kërkimit në botë, Google, kalon në tre faza për t’i dhënë përdoruesit një përgjigje të saktë dhe të vlefshme në formën e një faqeje.

Këto janë:

Skanimi – është një proces që kërkon në ueb dhe gjen shërbime të reja. Me kalimin e kohës, çdo faqe interneti do të gjendet nga robotët e Google, por ia vlen të përshpejtohet procesi. Kjo mund të bëhet, për shembull, duke shtuar një faqe interneti në Google Search tool Console ose duke krijuar dhe dërguar një skedar me një hartë uebsajti (i rëndësishëm kryesisht për faqet e internetit të mëdha, p.sh. dyqanet online).

Indeksimi – faza e dytë është indeksimi, gjegjësisht kontrollimi i përmbajtjes së faqeve të internetit që janë zbuluar gjatë skanimit. Në këtë fazë, robotët e indeksimit në motorin e kërkimit Google analizojnë përmbajtjen e nënfaqeve individuale dhe kontrollojnë përputhjen e tyre me kërkesat e motorit të kërkimit. Ata verifikojnë se deri në çfarë mase faqja e internetit është e optimizuar për sa i përket faktorëve të renditjes, nëse është e vlefshme dhe nëse mund t’i besohet. Kjo e fundit dëshmohet, ndër të tjera, nga numri i lidhjeve nga faqet me vlerë. Përveç kësaj, robotët gjithashtu përpiqen të kuptojnë temën e një uebsajti të caktuar në mënyrë që të jenë në gjendje ta përputhen me saktësi me qëllimet e përdoruesve.

Shfaqja e rezultateve – Kjo është faza e fundit nëpër të cilën kalon motori i kërkimit për t’i shfaqur përdoruesit rezultatet më të rëndësishme. Algoritmi i Google përputhet me rezultatet e kërkimit me qëllimet e përdoruesit të internetit bazuar në fjalë kyçe. Megjithatë, përveç rëndësisë, cilësia e faqes së internetit dhe vlera e lartpërmendur për përdoruesit janë gjithashtu të rëndësishme. Në këtë fazë, rezultatet e kërkimit renditen për fjalë kyçe individuale.

Në cilin motor kërkimi duhet të përshtatet procesi i pozicionimit të faqes në internet?

Nuk është pa arsye që mekanizmi i funksionimit të motorëve të kërkimit u diskutua në shembullin e Google – është faqja e internetit më e njohur në botë që katalogon dhe vë në dispozicion informacionin përmes Internetit. Në shumë vende, Google renditet i pari në listën e motorëve më të njohur të kërkimit dhe nuk është ndryshe në Poloni. Mbi 95% e përdoruesve të internetit përdorin këtë motor kërkimi. Prandaj, pozicionimi i faqes në Poloni duhet të bëhet gjithmonë në Google. Nëse dëshironi të arrini klientë të huaj dhe jeni të interesuar të rrisni shikueshmërinë e faqes suaj të internetit në një vend tjetër, atëherë duhet të kontrolloni se cilin motor kërkimi përdor audienca juaj e mundshme.

Cilat janë përfitimet e pozicionimit të faqes në internet?

Para se të vendosë për pozicionimin, çdo pronar i faqes në internet pyet nëse një strategji e tillë do të jetë fare fitimprurëse. Nuk ka asgjë befasuese në këtë, madje është e këshillueshme. Çdo aktivitet marketingu duhet të jetë i menduar dhe analizuar tërësisht për sa i përket efektivitetit dhe kostove të zbatimit. A po pyesni veten nëse një strategji e tillë do të funksionojë për faqen tuaj të internetit dhe natyrën e biznesit tuaj? Vlen të theksohet se pozicionimi konsiderohet si një nga metodat më efektive të përvetësimit të klientëve në internet, si dhe bazë e aktiviteteve të marketingut. Megjithatë, është mirë të lexoni përfitimet e pozicionimit dhe rritjes së shikueshmërisë në rezultatet e kërkimit në Google, si dhe kostot që do të duhet të bëhen dhe të merrni një vendim bazuar në këtë. Fakti që pozicionimi i faqes në internet është një nga strategjitë më të mira të marketingut ndoshta nuk ju thotë asgjë dhe gjithashtu nuk ju bind të investoni në aktivitetet e një agjencie SEO. Ju duhen gjëra konkrete për të marrë një vendim. Përfitimet më të mëdha të zbatimit të një strategjie pozicionimi janë paraqitur më poshtë.

Pozicioni i lartë në rezultatet e kërkimit të Google

Qëllimi kryesor i çdo aktiviteti që lidhet me pozicionimin e faqes në internet është përmirësimi i pozicionit në rezultatet e kërkimit, dhe mundësisht – për të marrë vendin e parë në listë. Ky është një nga përfitimet më të mëdha të kësaj strategjie. Pas një procesi të kryer siç duhet, faqja e internetit do të jetë e dukshme në rrjetin e kërkimit të Google në faqen e faqes SERP (Rezultatet e motorit të kërkimit ).

Pse është kaq e rëndësishme?

Rezulton se kompanitë që nuk kanë faqen e tyre të internetit këto ditë thjesht nuk ekzistojnë për shumicën e konsumatorëve. Kjo është për shkak se rruga jonë e blerjeve tani fillon në motorin e kërkimit. Fatkeqësisht, edhe faqja e internetit më profesionale dhe efikase nuk do ta përmbushë detyrën e saj nëse përdoruesit nuk mund ta arrijnë atë. Dëshironi të jeni të dukshëm për klientët tuaj të mundshëm? Bast për pozicionimin.

Më shumë trafik në faqen e internetit

Një përfitim tjetër i pozicionimit të faqes së internetit, pra më shumë trafik në uebfaqe, rezulton nga ai i mëparshmi. Sa më i lartë të jetë pozicioni në rezultatet e kërkimit për shumë fjalë kyçe të ndryshme, aq më i madh është mundësia e trafikut në faqen tuaj. Statistikat e trafikut janë të një rëndësie të madhe për suksesin e biznesit tuaj. Mos harroni se një normë e lartë trafiku ju jep një shans më të mirë për të marrë klientë të rinj. Nëse askush nuk e viziton faqen tuaj, gjasat që dikush të përdorë shërbimet tuaja ose të blejë produktin tuaj do të jetë shumë i vogël.

Shkalla më e lartë e konvertimit

Shkalla e konvertimit është një tregues i numrit të veprimeve të kryera brenda një faqe interneti, dyqani online ose produkti tjetër dixhital. Konvertimi është një nga çështjet më të rëndësishme në marketingun dixhital. Është kryesisht numri i tij që përcakton suksesin e aktiviteteve të marketingut. Pozicionimi ju lejon të rrisni shikueshmërinë e faqes në internet, ndërsa dukshmëria çon në rritjen e trafikut, i cili nga ana tjetër jep një shans më të madh konvertimi. Me fjalë të tjera, falë pozicionimit të faqes në internet, ju do të përmirësoni shkallën e konvertimit. Në dyqanin online, këto do të jenë transaksione të përfunduara, në faqen e informacionit mund të jetë, për shembull, dërgimi i një pyetjeje ose abonimi në një listë postare.

Njohje më e madhe e markës

Dukshmëria e faqes në rezultatet e kërkimit e bën kompaninë më të njohur. Edhe nëse vizitori nuk e viziton faqen tuaj në radhë të parë, shanset janë që ata ta mbajnë mend atë. Ndoshta herën tjetër që ai blen markën tuaj?

Imazhi profesional i kompanisë

Faqet e internetit të pranishme në TOP10 në rezultatet e kërkimit perceptohen si më profesionale dhe më të besueshme. Shumë përdorues janë të vetëdijshëm për faktin se motori i kërkimit Google vendos vetëm ato faqe interneti që e meritojnë atë (përputhje me faktorët e renditjes dhe vlerën për marrësin) në vende kaq të larta. Përveç kësaj, disa besojnë se një kompani që investon në pozicionimin dhe bashkëpunimin me një agjenci SEO është e besueshme dhe i qaset çdo detyre me kujdes. Dëshironi që klientët potencialë të kenë një mendim të tillë për markën tuaj? Ju e dini se çfarë të bëni.

Sa kushton SEO?

Mirë, pozicionimi mund të sjellë shumë përfitime për kompaninë, por me çfarë kostoje? Sa kushton për të rritur shikueshmërinë e faqes suaj dhe për të marrë një vend në faqen e parë të rezultateve të kërkimit? Kjo pyetje bëhet nga çdo sipërmarrës dhe pronar i faqes në internet që synon të fillojë aventurën e tij me SEO. Fatkeqësisht, nuk ka një përgjigje specifike. E gjitha varet nga madhësia e faqes në internet (sa më shumë nënfaqe, aq më i shtrenjtë do të jetë pozicionimi), popullariteti i industrisë, numri i fjalëve kyçe për të cilat kompania dëshiron të jetë e dukshme, si dhe nga situata aktuale e faqes në internet. . Ajo që duhet të keni parasysh është se rritja e shikueshmërisë suaj është një proces i gjatë, ndaj përgatituni të përballoni kostot mujore të vazhdueshme. Çmimi për shërbimin e pozicionimit është mesatarisht 1000-3000 PLN neto në muaj. Megjithatë, disa kompani duhet të shpenzojnë edhe disa mijëra zloty në muaj për aktivitetet e agjencisë.

Frazat kryesore dhe pozicionimi

Pa to, pozicionimi do të ishte i pakuptimtë. Ato janë baza e të gjithë strategjisë dhe lidhja midis pyetjeve të përdoruesve të internetit dhe përmbajtjes në faqen e internetit. Falë tyre, motori i kërkimit Google mund të përputhet me kaq saktësi rezultatet me qëllimet e përdoruesve. Këto janë, natyrisht, fraza kyçe, dmth fjalë që lidhen me temën e një faqeje interneti të caktuar. Që pozicionimi i faqes në internet të jetë efektiv, përmbajtja e tij, si dhe disa elementë të tjerë, duhet të optimizohen për frazat që përputhen më mirë me qëllimet e klientëve të mundshëm. Cilat fjalë kyçe që zgjidhni do të ndikojnë në trafikun tuaj, cilësinë e tij si dhe normën tuaj të konvertimit. Shembuj të fjalëve kyçe për një shkollë të gjuhës angleze janë: Mësimi i gjuhës angleze, mësimi i gjuhës angleze shkollë e gjuhës angleze. Dhe çfarë do të thotë që përmbajtja në faqen e internetit dhe elementët e tjerë duhet të optimizohen për frazat kryesore? Çështja është të ngopni tekstet me to dhe, ndër të tjera, titujt, URL-të, atributet ALT të skedarëve të imazhit dhe metadatat, p.sh. titujt dhe përshkrimet e nënfaqeve.

Si të zgjidhni fjalë kyçe për pozicionimin e faqes në internet?

Zgjedhja e fjalëve kyçe nuk është një detyrë e lehtë. Nëse ato nuk janë shumë të njohura, askush nuk do t’i përdorë ato, kështu që ju nuk do të merrni trafik në faqen tuaj të internetit me to. Nga ana tjetër, frazat kyçe shumë të njohura shoqërohen me shumë konkurrencë. Kështu që ju duhet të gjeni të ashtuquajturën mesataren e artë dhe të zgjidhni atë që do t’ju lejojë të merrni trafik të vlefshëm me koston optimale. Si ta bëjmë atë? Fillimisht duhet të analizoni me kujdes sjelljen e përdoruesve në internet, dmth të kontrolloni se si i kërkojnë shërbimet apo produktet që ju ofroni. Kjo do t’ju lejojë të optimizoni përmbajtjen në faqen e internetit për pyetje specifike të klientëve të mundshëm. Programe dhe mjete speciale si: Përgjigjuni publikut, Ahrefs , Senuto , Uber sugjeron , Planifikuesi i fjalëve kyçe të Google AdWords.

Sa fraza kyçe duhet të përfshihen në tekst?

Një nga aktivitetet më të rëndësishme në fushën e pozicionimit është optimizimi i faqes së internetit përsa i përket fjalëve kyçe. Falë kësaj, motori i kërkimit në internet mund të përputhet me rezultatet me pyetjet e përdoruesve dhe ta bëjë atë me saktësi. Sidoqoftë, është e rëndësishme jo vetëm se cilat fraza do të jenë në tekst, por edhe në çfarë numri. Sa duhet të ketë? Ju nuk mund të jepni një numër specifik apo edhe një interval, sepse shumë varet, ndër të tjera, nga gjatësia e tekstit – sa më i gjatë të jetë, aq më shumë fjalë kyçe mund të futni në të. Ajo që duhet të keni parasysh kur poziciononi faqen tuaj të internetit është se rregullat e vjetra të SEO janë zhdukur prej kohësh. Në të kaluarën kishte rëndësi vetëm “kënaqësia” e indeksimit të robotëve, sot më e rëndësishmja është vlera për lexuesin. Kjo do të thotë që ju duhet të gjeni një mesatare të artë dhe të vendosni për numrin e fjalëve kyçe që do të përmirësojnë dukshmërinë në motorin e kërkimit, dhe në të njëjtën kohë nuk do ta bëjnë tekstin të vështirë për t’u lexuar. Mos harroni se mbushja e panatyrshme e frazave në tekst jo vetëm që nuk është tërheqëse për marrësit, por në sytë e motorit të kërkimit është një aktivitet i paligjshëm, që ka edhe emrin: mbushje me fjalë kyçe.

Fjalët kyçe dhe synimet e përdoruesve

Synimi i përdoruesit është thjesht arsyeja pse ai nis një motor kërkimi dhe fut një frazë të caktuar. Ky është një aspekt jashtëzakonisht i rëndësishëm në pozicionimin e faqes në internet, sepse suksesi i një fushate SEO varet nga përshtatja me qëllimet e përdoruesit. Imagjinoni që në faqen tuaj të internetit përdorni fraza kyçe që gjenerojnë trafik, por jo tamam ashtu siç dëshironi, pra thjesht të pavlefshme. Nëse fjalët janë të gabuara, faqja juaj e internetit do të vizitohet nga njerëz që nuk janë plotësisht të interesuar për atë që ofroni. Dhe kjo do të thotë trafik i lartë, por një normë e ulët konvertimi. Ekzistojnë katër lloje kryesore të qëllimit të përdoruesit: pazar (gatishmëria për të bërë një blerje), informative (gatishmëria për të lexuar informacionin, për të gjetur përgjigjen e pyetjes), navigacion (dëshira për të gjetur një faqe ose markë specifike), komerciale (dëshira për të gjetur informacion që do të ndihmojë në marrjen e një vendimi blerjeje; përdoruesi është pothuajse i bindur për të blerë). Nëse dëshironi të poziciononi faqen tuaj të internetit në mënyrë efektive, ju duhet të zgjidhni frazat që përputhen me qëllimet e përdoruesve – ata përdorues që dëshironi të tërheqni tek vetja. Për shembull, për dyqanet online, fjalët kyçe që lidhen me qëllimin për të blerë do të jenë më të rëndësishmet. Sidoqoftë, për të rritur shikueshmërinë e blogut tuaj, ia vlen të përdorni fraza informuese.

Frazat me bisht të gjatë dhe pozicionimi i faqes në internet

Frazat kyçe me bisht të gjatë, p.sh. frazat me bisht të gjatë përbëhen nga disa fjalë dhe përshkruajnë qëllimin e përdoruesit shumë më saktë, p.sh. xhaketë dimërore për meshkuj adidas. Kur një përdorues interneti fut një frazë të këtij lloji, është e mundur të përcaktohet saktësisht se çfarë kërkon aktualisht në ueb. Në rastin e shembullit të mësipërm, është 99% e sigurt që përdoruesi është i bindur të blejë një xhaketë dimërore nga Adidas. Kjo do të thotë që duke përdorur fraza kyçe me bisht të gjatë në pozicionimin e faqes në internet, ju mund të tërhiqni përdoruesit e bindur për të blerë. Kjo është arsyeja pse frazat me bisht të gjatë karakterizohen nga fakti se ato gjenerojnë trafik të vlefshëm, pra trafik që çon në konvertim. Ndryshe nga fjalët e përgjithshme si xhaketa dimërore, frazat me bisht të gjatë kanë një numër mesatar kërkimesh shumë të ulët. Megjithatë, kjo nuk do të thotë absolutisht se ato janë të pavlefshme. Sa më i ulët vëllimi i kërkimit do të thotë gjithashtu më pak konkurrencë. Kjo do të thotë që pozicionimi për këtë lloj fraze është më i lehtë, më i lirë dhe ju mund t’i shihni rezultatet më shpejt.

Çfarë është një gyp shitjesh dhe çfarë do të thotë për pozicionimin?

Gypi i shitjes është rruga e ndjekur nga konsumatori. Ndahet në disa faza, dhe në çdo fazë numri i konsumatorëve është gjithnjë e më i vogël, prandaj emri “gyp” (i gjerë në krye, i ngushtë në fund). Në çdo fazë të rrugës së blerjes, kompania duhet të përdorë aktivitete paksa të ndryshme të marketingut. Së pari, ju duhet të tërhiqni vëmendjen e konsumatorëve dhe t’i bëni të ditur se marka juaj ekziston. Hapi tjetër është ngjallja e interesit, që është të tregohet se kompania ka diçka që i nevojitet konsumatorit. Hapi tjetër është ngjallja e dëshirës – duke i treguar klientit potencial se ajo që ofron kompania është më e mira dhe do ta ndihmojë atë të zgjidhë problemet dhe t’i përgjigjet nevojave të tij. Faza e fundit, pra pjesa më e ngushtë e hinkës së shitjes, janë konsumatorët që janë të bindur të blejnë. Çfarë lidhje ka gypi i shitjeve me optimizimin e faqes në internet dhe frazat kryesore me bisht të gjatë? Epo, në çdo fazë të rrugës së blerjes, kompania jo vetëm që duhet të përdorë aktivitete të ndryshme promovuese, por edhe të përdorë fjalë kyçe të tjera. Siç e dini tashmë, frazat e bishtit të gjatë tërheqin blerës të bindur – ata që janë në fund të hinkës. Ju mund t’i përdorni ato, për shembull, në një dyqan online. Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se qëllimi i kompanisë nuk është gjithmonë të gjenerojë shitje direkt. Ndonjëherë aktivitetet kanë për qëllim ndërtimin e vetëdijes për markën ose zgjimin e besimit të klientëve të mundshëm. Në këtë rast, veprimet u drejtohen njerëzve në fillim të gypit, kështu që duhet të përdoren fjalë kyçe të tjera gjatë optimizimit të faqes.

A ia vlen të poziciononi një faqe interneti për fraza të gjata?

Siç u përmend, fjalë kyçe me bisht të gjatë karakterizohen nga një vëllim i ulët kërkimi. Kjo do të thotë se një numër i vogël i përdoruesve të internetit i përdorin ato për të kërkuar në ueb. A është fare fitimprurës pozicionimi me përdorimin e frazave me bisht të gjatë? Përgjigja është se ekziston, por jo të gjitha rastet. Frazat që përcaktojnë saktësisht qëllimin e përdoruesit janë efektive në gjenerimin e konvertimeve, por nuk tërheqin shumë njerëz në faqe. Prandaj, ata nuk kanë gjasa të punojnë në fushata imazhi, p.sh. ato që synojnë rritjen e ndërgjegjësimit të markës. Sidoqoftë, për një dyqan online, pronari i të cilit dëshiron të rrisë shitjet, ato do të jenë perfekte. Vlen të përmendet se në shumë raste është më fitimprurëse të pozicionohen për disa dhjetëra fraza me një vëllim të ulët kërkimesh sesa për disa ose një duzinë fjalë kyçe të përgjithshme.

Çfarë ndikon në pozicionimin e faqes në internet?

A e dini pse është kaq e vështirë të renditesh lart në rezultatet e kërkimit në Google? Për shkak se pozicioni në renditje varet nga shumë faktorë, për më tepër – disa prej tyre janë jashtë kontrollit tonë. Çështjet themelore që ndikojnë në pozicionimin e faqes në internet janë përshkruar më poshtë.

Performanca e faqes në internet

Kohët e fundit, motori i kërkimit Google i kushton më shumë rëndësi performancës së një faqe interneti, pra në radhë të parë kohës së shfaqjes së elementeve individuale. Përmbajtja me ngarkim të ngadaltë nuk mirëpritet nga robotët e zvarritësve ose përdoruesit. Prandaj, koha shumë e gjatë e pritjes për shfaqjen e përmbajtjes ose skedarëve grafikë është një problem shumë serioz për pronarët e faqeve të internetit. Faqet e internetit që janë teknikisht joefikase kanë pak mundësi për një vend të mirë në rezultatet e kërkimit të Google. Mos harroni për këtë kur optimizoni faqen tuaj të internetit.

Përputhja me faktorët e renditjes

Faktorët e renditjes janë një koleksion prej disa qindra elementësh që motori i kërkimit Google merr parasysh kur shfaq rezultatet e kërkimit. Pozicionimi bazohet kryesisht në përputhjen e faqes së internetit me to. Sigurisht, ky aspekt mund të kontrollohet nga pronari i faqes në internet. Megjithatë, duhet shtuar se jo të gjithë faktorët dhe kërkesat e Google janë të njohura për ne. Në fakt, kompania përpiqet të mos prezantojë zyrtarisht asnjë informacion të renditjes. Shumë nga udhëzimet sipas të cilave specialistët e SEO aktualisht veprojnë janë krijuar gjatë shumë viteve të vëzhgimit të specialistëve të SEO. Vlen gjithashtu të përmendet se kërkesat e motorit të kërkimit po ndryshojnë vazhdimisht. Google përditëson rregullisht algoritmet e tij në mënyrë që t’u shërbejë përdoruesve rezultatet më të rëndësishme dhe më të vlefshme. Për pronarët e faqeve të internetit, kjo do të thotë që pozicioni i një faqe interneti në rezultatet e kërkimit mund të ndryshojë brenda natës – si për mirë ashtu edhe për keq.

Besimi i motorit të kërkimit

Pozicionimi, ose më saktë pozicioni i faqes së internetit në rezultatet e kërkimit, ndikohet edhe nga besimi i motorit të kërkimit Google. Ato janë të vështira për t’u marrë dhe akoma më e vështirë për t’u rindërtuar, por ia vlen të luftosh për të. Si ta bëjmë atë? Cilat faqe interneti u beson Google? Para së gjithash, ato që janë të vlefshme për përdoruesin, sigurojnë siguri në transmetimin e të dhënave, janë teknikisht efikase, dhe – dhe ndoshta mbi të gjitha – ato pronarët e të cilëve përdorin vetëm teknika të lejuara të pozicionimit. Asnjëherë mos mashtroni një motor kërkimi nëse nuk dëshironi të jeni në listën e zezë. Mos harroni se duke përdorur teknika të ndaluara të pozicionimit, ju vetëm do të dëmtoni veten.

Mosha dhe historia e faqes në internet

Mosha dhe historia e faqes në internet janë gjithashtu të rëndësishme. Të dyja këto aspekte ndikojnë në pozicionimin. Si? Në fakt, është disi e lidhur me besimin e Google. Sa më i vjetër të ishte faqja e internetit, aq më mirë motori i kërkimit mund të mësonte për të dhe të shihte nëse është i besueshëm dhe i vlefshëm. Nëse po ndërtoni një faqe nga e para, duhet të jeni më të durueshëm; do të duhet shumë më tepër kohë për të fituar një pozicion të lartë. Kur bëhet fjalë për historikun e një faqe interneti, më e rëndësishmja është nëse gjatë pranisë së saj në internet nuk ka marrë ndonjë penalitet për përdorimin e aktiviteteve të ndaluara. Nëse pronari i faqes në internet ka bërë diçka kundër politikës së motorit të kërkimit, ndoshta është vënë re. Motori i kërkimit Google mund të vendosë një gjobë për një uebsajt të tillë, p.sh. në formën e një filtri algoritmik. Atëherë mosha nuk do të ketë shumë rëndësi.

Përputhja me pyetjen e përdoruesit

përdorni internetin. Kur futni frazën këpucë vrapimi të reja në bilancin e motorit të kërkimit, prisni që dyqanet online të këpucëve sportive të jenë në vendin e parë. Kur shkruani se si të zëvendësoni xhamin në iPhone x, ndoshta mbështeteni në artikuj të vlefshëm që do ta shpjegojnë këtë çështje. Detyra e motorit të kërkimit Google në këtë rast është të kërkojë indeksin e tij dhe të gjejë faqet që përputhen më mirë me pyetjen tuaj. Prandaj, në vendet e para do të shfaqen jo vetëm faqet më të përshtatshme për faktorët e renditjes, por edhe faqet që i përgjigjen më saktë një fraze kyçe të caktuar. Prandaj, përshtatja me qëllimet e përdoruesit është një tjetër faktor që ndikon në pozicionimin e faqeve të internetit. Edhe nëse faqja juaj e internetit është teknikisht efikase, shumë faqe interneti të vlefshme do t’i referohen asaj dhe motori i kërkimit Google do të vlerësojë pozitivisht përputhjen me faktorët SEO, ju mund të renditeni më poshtë se konkurrenca, gjë që do t’i përgjigjet pyetjes së bërë nga përdoruesi më saktë. dhe më në detaje.

Veprimet e konkursit

Dhe kështu kalojmë në çështjen tjetër, që është aktivitetet e kompanive konkurruese. Nëse uebsajtet e tjera investojnë më shumë në pozicionimin e faqes në internet dhe bëjnë më shumë përpjekje për të përmirësuar performancën ose për të krijuar përmbajtje të vlefshme, faqja juaj e internetit nuk do të ketë një shans në këtë luftë. Mos harroni se Google zgjedh më të mirën për përdoruesit e tij. Në aktivitetet e SEO, ju gjithmonë duhet të vazhdoni me armiqtë tuaj, dhe mundësisht – të jeni disa hapa larg.

Pozicionimi si një shtyllë marketingu

Pozicionimi i faqeve të internetit shpesh përmendet si bazë e aktiviteteve të marketingut. A është mirë? Varet nga industria dhe natyra e biznesit. Në disa raste, një investim në SEO mund të rezultojë i paefektshëm. Sidoqoftë, shumica dërrmuese e kompanive – si në internet ashtu edhe të palëvizshme – duhet të jenë të interesuara për temën e pozicionimit. Dhe pse dukshmëria e faqes në internet në rezultatet e kërkimit është kaq e rëndësishme për shumë biznese? Të gjitha për shkak të zakoneve dhe sjelljes së përdoruesve. Duhet mbajtur mend se aktivitetet e marketingut duhet të ndryshojnë me kalimin e kohës dhe të përshtaten me tendencat aktuale dhe nevojat e konsumatorëve. Në të kaluarën, kur njerëzit kishin nevojë për një produkt ose shërbim, ata pyesnin miqtë, kontrollonin librin e telefonit ose thjesht lidhnin bashkëpunimin me një kompani të mirënjohur dhe të besuar. Sot, në epokën e teknologjisë shumë të zhvilluar dhe mundësive të gjera që ofron interneti, është shumë më e lehtë për konsumatorët – brenda pak sekondash ata mund të marrin informacion për piceritë më të mira italiane në Poznań ose fabrikën më të lirë të punimeve me gurë në Szczecin. E gjithë kjo falë motorit të kërkimit. Nga atje, në shumicën e rasteve, fillon rruga e blerjes së klientit. Kompanitë që shfaqen në vendet e para në renditjen e Google kanë një shans të mirë për të zgjeruar bazën e tyre të klientëve. Nga ana tjetër, bizneset që nuk janë kujdesur për shikueshmërinë në motorin e kërkimit nuk do të vihen re nga shumica e klientëve potencialë – fjalë për fjalë dhe figurative. Kjo është arsyeja pse pozicionimi i faqes në internet konsiderohet si një nga shtyllat e marketingut.

Çfarë është Marketingu?

Shumë njerëz e keqinterpretojnë termin marketing. Shumica e lidhin atë vetëm me reklamat në TV ose me një shitës ndërhyrës që përpiqet t’i shesë dikujt një produkt me çdo kusht – më shpesh duke e manipuluar atë. Vlen të dihet se marketingu nuk është vetëm reklamë. Është një nga degët e saj, dhe shumë e rëndësishme, por koncepti përbëhet nga shumë aktivitete të tjera. Aktivitetet e marketingut mund të fokusohen jo vetëm në shitje, por edhe në imazh. Çdo gjë që i mundëson markës të njohë klientin, t’i përgjigjet nevojave të tij, të ndërtojë një imazh profesional, të frymëzojë besimin dhe të rrisë njohjen, si dhe të analizojë tregun dhe tendencat më të fundit, mund të quhet marketing. Markat përdorin një sërë fushash, programesh, mjetesh, teknikash dhe metodash për të arritur qëllimet e tyre të marketingut. Një prej tyre është pozicionimi i faqes në internet, dhe fusha e punës, natyrisht, është motori i kërkimit Google.

Çfarë qëllimesh marketingu mund të arrijë pozicionimi?

Pozicionimi i një faqe interneti lejon, para së gjithash, të rrisë dukshmërinë e tij në rezultatet e kërkimit në motorin e kërkimit Google. Pas optimizimit të duhur, në vend të vendit të 50-të, do të jetë, për shembull, 15, 10 ose 5. Pra, cilat synime marketingu mund të arrihen përmes pozicionimit? Shitjet, apo më mirë imazhi? Në këtë pikë, ia vlen të kujtojmë se si funksionojnë algoritmet e motorëve të kërkimit. Epo, përdoruesi merr rezultate që përputhen plotësisht me qëllimet e tij. E gjithë kjo duke përdorur frazat kryesore me të cilat Google përputhet me faqet e internetit në indeks. Kjo do të thotë që pozicionimi mund të përdoret për të arritur saktësisht klientët potencialë në çdo fazë të gypit të shitjeve. Në varësi të fjalëve kyçe që përdorni, mund të arrini njerëz që nuk e njohin ende markën tuaj ose që janë tashmë të bindur për të blerë. Kjo nga ana tjetër do të thotë që pozicionimi efektiv i faqes në internet mund të arrijë pothuajse të gjitha qëllimet e marketingut dhe biznesit.

A mjafton vetëm pozicionimi?

Pozicionimi i faqes në internet ju lejon të arrini një audiencë të gjerë, të bëni veten të njohur, të paraqisni ofertën tuaj dhe gjithashtu të mbështesni arritjen e qëllimeve të shitjes. Por a mjafton thjesht dukshmëria në motorin e kërkimit Google? Aktivitetet e marketingut nuk duhet të fokusohen kurrë vetëm në një kanal ose një metodë. Prandaj, ia vlen të kombinohet SEO me strategji të tjera, p.sh. aktivitet në mediat sociale, fushata reklamuese me pagesë ose marketing me email.

Pozicionimi i faqeve të internetit të bizneseve të vogla

Pozicionimi i faqes në internet është një temë e zhurmshme në botën e marketingut dixhital. Specialistët e SEO dhe reklamave argumentojnë se dukshmëria e motorit të kërkimit është thelbësore nëse një kompani dëshiron të marrë klientë në internet. Siç e dini tashmë, ka shumë të vërteta për këtë – në fund të fundit, dukshmëria në faqen e parë të rezultateve të kërkimit është shtylla kryesore e marketingut. Sidoqoftë, ju gjithashtu e dini se investimi në SEO nuk jep gjithmonë rezultat. Nga çfarë varet? Përgjigja e parë që vjen në mendje për shumë njerëz është: madhësia e kompanisë. A është e vërtetë? Nga njëra anë po, nga ana tjetër jo.

Pozicionimi i faqeve të internetit - vetëm për dyqanet online?

Kur bëhet fjalë për SEO, shumë njerëz automatikisht fillojnë të mendojnë për dyqanet online. Sigurisht, SEO është një domosdoshmëri në industrinë e tregtisë elektronike pasi trafiku i dyqaneve dhe konvertimi përcaktojnë rezultatet e shitjeve. Sidoqoftë, jo vetëm pronarët e dyqaneve elektronike duhet të marrin parasysh dukshmërinë në kërkimin në Google. Konsumatorët që kërkojnë produkte të disponueshme në dyqanet me tulla dhe llaç ose shërbime të ofruara në vend, përdorin gjithashtu motorin e kërkimit në internet. Këtu ata fillojnë kërkimin e tyre për kompaninë e përsosur: ata kontrollojnë çmimet, vendndodhjen dhe mendimet e të tjerëve. Nëse jeni pronar i një biznesi të palëvizshëm dhe mendoni se SEO nuk vlen për ju, atëherë e keni shumë gabim. Shumica e klientëve tuaj potencialë përdorin patjetër internetin. Nëse ata nuk e gjejnë faqen tuaj atje, ata nuk do ta dinë që ekzistoni. Mos harroni se faza e parë e gypit të shitjeve është tërheqja e vëmendjes së konsumatorëve.

Kush duhet dhe kush nuk duhet të investojë në pozicionimin e faqes në internet?

Biznesi i palëvizshëm nuk është padyshim një pengesë për zbatimin e një strategjie pozicionimi. Shumë kompani lokale blejnë klientë në internet, dhe kjo është falë aktiviteteve të mirëplanifikuara SEO. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që të gjitha faqet e internetit duhet të pozicionohen. Kur do të dështojë një strategji e tillë? Sidomos për kompanitë shumë të vogla që operojnë në një industri të njohur, dhe veçanërisht kur ato sapo po hyjnë në treg. Pronarët e bizneseve të vogla me siguri nuk do të jenë në gjendje të shpenzojnë shumë para për të rritur shikueshmërinë e tyre në Google në fillim. Dhe duhet të mbani mend se ajo që ka rëndësi në pozicionimin e faqes në internet është ajo që bën konkurrenca. Në industrinë e njohur, sigurisht që ka pasur kompani të mëdha që investojnë para të mëdha në SEO për shumë vite. Kompanitë e vogla fillestare mund të kenë problem të mbajnë ritmin me liderët e tregut. Një rast tjetër kur zbatimi i një strategjie pozicionimi nuk do të ishte zgjidhja më e mirë është kur drejtoni një biznes afatshkurtër. Nëse dëshironi të promovoni një ngjarje që do të zhvillohet brenda disa javësh, zgjidhni veprime me rezultate të shpejta. SEO definitivisht nuk është një nga ato. Ndonjëherë ju duhet të prisni edhe disa muaj për efektet e pozicionimit të faqes në internet.

Si të poziciononi një biznes të vogël?

Çfarë mund të bëjë një sipërmarrës që drejton një biznes të vogël dhe nuk është në gjendje të investojë shumë para në SEO? Në një situatë të tillë, ia vlen të përdorni veprime që japin rezultatet më të mira me koston më të ulët të mundshme. Një prej tyre është, për shembull, drejtimi i një blogu të kompanisë. Nëse pronari i biznesit e njeh industrinë e tij, ai nuk duhet ta ketë problem të krijojë artikuj thelbësorë. Ata mund ta bëjnë vetë dhe kështu të kursejnë në shërbimet e një kompanie SEO dhe shkrimi të kopjimit. Artikujt e vlefshëm të blogut, të ngopur me fjalë kyçe, jo vetëm që tërheqin trafikun në faqen e internetit, por gjithashtu krijojnë një imazh profesional të markës. Nëse vendosni të drejtoni vetë një blog, mos harroni të optimizoni përmbajtjen tuaj për SEO. Përveç kësaj, ju mund të përmirësoni pak faqen tuaj të internetit për sa i përket kërkesave të motorit të kërkimit. Mund ta bëni vetë optimizimin bazë të faqes në internet, edhe nëse nuk jeni specialist programimi.

Pozicionimi në tregtinë elektronike

E-commerce është shkurtim i tregtisë elektronike, që në polonisht do të thotë thjesht tregti elektronike. Ai mbulon të gjitha transaksionet e bëra online, gjë që sigurisht vlen si për produktet e dyqaneve online ashtu edhe për shërbimet online. Ne mund ta quajmë e-commerce si blerjen e këpucëve për vrapim, ashtu edhe rezervimin dhe pagesën e akomodimit në hotel. Blerja në internet, si dhe kujdesi për punët e përditshme në internet gjatë dekadës së fundit, janë bërë kaq të njohura sa tregu i tregtisë elektronike është rritur disa herë. Si vlera e produkteve të shitura online ashtu edhe numri i dyqaneve elektronike janë rritur. Për konsumatorët, kjo do të thotë një zgjedhje e gjerë, për pronarët e bizneseve në internet – një luftë e vazhdueshme kundër konkurrencës së madhe. Në këtë rast, pozicionimi efektiv është edhe më i rëndësishëm.

Pozicionimi i dyqaneve dhe faqeve online - dallimet

A është pozicionimi i tregtisë elektronike i ndryshëm nga pozicionimi i rregullt i faqes në internet? Po sigurisht. Edhe pse kërkesat e motorit të kërkimit Google nuk ndryshojnë shumë për këto dy lloje uebsajtesh, procesi është paksa i ndryshëm në secilin rast. Pse? Para së gjithash, sepse dyqanet online janë shumë më të mëdha se faqet e internetit të rregullta dhe informuese. Në rastin e parë, pozicionuesi duhet të merret me çdo nënfaqe të produktit, dhe në një dyqan të gjerë mund të ketë mijëra prej tyre. Nëse secila prej tyre duhet të jetë e dukshme në Google, ato duhet të optimizohen siç duhet, të krijojnë përmbajtje me cilësi të lartë dhe të përfshijnë fjalë kyçe në to. Përveç kësaj, këto faqe interneti ndryshojnë edhe në qëllim, gjë që ndikon edhe në skemën e optimizimit të faqes. Roli i një dyqani online është të kryejë shitje, që do të thotë se ai përpunon shumë më tepër të dhëna sesa faqja e internetit që shërben vetëm si vitrinë e një kompanie. Është gjithashtu më e ndërlikuar. Duhet mbajtur mend gjithashtu se optimizimi si dhe marrja e lidhjeve hyrëse në tregtinë elektronike nuk mbarojnë kurrë. Nëse ka produkte të reja në dyqan, duhet të shtoni një nënfaqe. Pse është kaq i rëndësishëm pozicionimi i faqeve të internetit në tregtinë elektronike? Imagjinoni që jeni në një qytet të madh dhe po ecni në një nga rrugët kryesore. Ju jeni të uritur dhe duhet të pini një filxhan kafe për këtë. Ju shikoni anash dhe kërkoni një restorant apo kafene. Ndoshta do të futni atë që keni më afër ose atë që ju pëlqen më shumë. Tani le të kthehemi te Interneti. Në internet, një rrugë e tillë me kafene për të zgjedhur është faqja e parë (ose ndoshta e dyta) me rezultatet e kërkimit në Google. Kur bëhet fjalë për industrinë e tregtisë elektronike, konsumatorët nuk kanë asnjë mundësi tjetër për të zgjedhur një dyqan. Gjithçka bëhet në internet. Përdoruesit vendosin një frazë dhe më pas shikojnë përreth në rezultatet e kërkimit. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që dyqani juaj të jetë aty dhe të dallohet nga konkurrenca. Pozicionimi i dyqanit tuaj online do t’ju lejojë të arrini klientët e mundshëm në fund të kanalit të shitjeve. Falë kësaj, ju jo vetëm që do të rrisni trafikun në sit, por edhe do të përmirësoni rezultatet e shitjeve.

Si të synoni veprimet tuaja për të rritur konvertimin?

Siç u përmend më herët, konvertimi është një nga konceptet më të rëndësishme në marketingun në internet. Është shuma që përcakton nëse mund të flasësh për sukses apo jo. Një konvertim është thjesht një veprim i kryer nga një përdorues në një faqe interneti – një veprim që është i dëshirueshëm nga këndvështrimi i pronarit të tij. Mund të jetë çdo gjë që do ta afrojë kompaninë tuaj më afër arritjes së qëllimeve tuaja të biznesit, p.sh. abonimi në një buletin ose shkarkimi i një libri elektronik. Në tregtinë elektronike, konvertimi është kryesisht blerja e një produkti.

Si të rritet raporti i tij në një dyqan elektronik?

Para së gjithash, sigurohuni që faqja e internetit të jetë efikase, e sigurt dhe tërheqëse (vizualisht dhe teknikisht). Përshtypjet e përdoruesve ndikojnë në vendimet e tyre të blerjes. Nëse nuk u pëlqen faqja, detyra do të marrë shumë kohë për t’u përfunduar ose të dhënat e tyre nuk do të jenë të sigurta, ata do ta lënë atë shumë shpejt dhe do të heqin dorë nga blerja. Përveç kësaj, duhet të kujdeseni për përmbajtjen bindëse që do të përshkruajë përfitimet më të mëdha të blerjes së një produkti të caktuar.

Çfarë është në vend dhe çfarë është jashtë saj?

Motori i kërkimit Google merr parasysh disa qindra faktorë kur përcakton vlerën e faqeve dhe rendit rezultatet e kërkimit. Është e pamundur të thuhet saktësisht se sa janë në të vërtetë, pasi kompania fsheh këtë informacion. Megjithatë, ne e dimë se ka shumë prej tyre dhe ato mund të ndahen në dy grupe kryesore: në vend dhe jashtë saj. Vëzhgimet shumëvjeçare të specialistëve të SEO lejuan të dallonin aktivitetet që kanë ndikimin më të madh në pozicionin e faqes në internet në Kërkimin në Google. Çfarë janë saktësisht në vend dhe jashtë saj?

Pozicionimi i faqes

Aktivitetet e faqes janë të gjitha aktivitetet që supozohet të përmirësojnë shikueshmërinë e faqes në internet dhe të rrisin trafikun organik, por që kryhen vetëm brenda saj. Ky quhet optimizimi i faqes në internet, fushëveprimi i të cilit përfshin kryesisht ndryshimet në strukturën e faqes së internetit (metadata, URL, kodi i faqes së internetit), krijimin dhe ndarjen e përmbajtjes, shtimin e fjalëve kyçe, përmirësimin e performancës së faqes në internet dhe lidhjen e brendshme. Ideja është që faqja e internetit të bëhet më miqësore për robotët e motorëve të kërkimit, por edhe për përdoruesit, dhe të njihet prej tyre dhe prej tyre si e vlefshme. optimizimi i faqes është baza e të gjithë procesit të pozicionimit të faqes në internet. Pa të, veprimet e tjera nuk do të kishin kuptim, sepse do të vlerësohej keq nga motori i kërkimit Google që në fillim. Është gjithashtu pjesa më e gjerë e procesit të përgjithshëm të SEO, që zakonisht është koha më e shpenzuar. Në rastin e një dyqani online, optimizimi duhet të bëhet sa herë që shfaqen nënfaqe të reja me produkte brenda domenit. Më pas duhet të kujdeseni për meta të dhënat e një nënfaqeje të tillë, adresën miqësore të URL-së, përshkrimin e produktit të ngopur me fjalë kyçe dhe optimizimin e skedarëve grafikë. Vlen të kujtohet se aktivitetet e SEO në vend nuk janë një aktivitet një herë. Për shkak të faktit se kërkesat e motorit të kërkimit Google po ndryshojnë vazhdimisht, është gjithashtu e nevojshme të përditësohet struktura e faqes në internet. Është mirë që herë pas here të kryeni një auditim SEO të faqes në internet, i cili do të tregojë se sa mirë përputhet me faktorët e renditjes.

Pozicionimi jashtë vendi

SEO e faqes janë aktivitete që synojnë gjithashtu përmirësimin e pozicionit të faqes dhe rritjen e trafikut organik, por që kryhen “jashtë”, pra jashtë domenit. Ato kryesisht konsistojnë në rritjen e autoritetit të faqes në internet dhe rrënjosjen e besimit në sytë e motorit të kërkimit, si dhe rritjen e njohjes midis përdoruesve – sa më shumë të thonë për faqen tuaj në internet, aq më mirë. Pozicionimi i sitit përfshin kryesisht: ndërtimi i lidhjeve, dmth marrja e lidhjeve hyrëse; aktiviteti në mediat sociale (p.sh. në Facebook, Instagram); krijimi dhe optimizimi i listimit të Google My Business (pozicionimi lokal); krijimi i kartave të biznesit të NAP; përmbajtje e krijuar nga përdoruesi, dmth. përmbajtje e krijuar nga përdoruesit. Sigurisht, jo të gjitha këto aktivitete do të ndikojnë drejtpërdrejt në pozicionin e faqes së internetit në rezultatet e kërkimit. Aktiviteti në mediat sociale nuk do ta bëjë faqen tuaj të internetit të shkojë papritur në vendin e parë në renditjen e Google. Megjithatë, të gjitha këto aktivitete në një masë më të madhe ose më të vogël ndikojnë në shikueshmërinë e faqes së internetit, si dhe në pozicionimin e përgjithshëm të markës në treg.

Veprimi gjithëpërfshirës është çelësi i suksesit

Ju mund të gjeni më shumë se një artikull në internet në të cilin autori diskuton nëse është më mirë të zgjedhë pozicionimin në vend ose jashtë sajt. Një soditje e tillë është e pakuptimtë, sepse të dy grupet e aktiviteteve janë të nevojshme dhe duhet të zbatohen njëkohësisht. Pa optimizimin e duhur, ndërtimi i lidhjeve nuk do të ndihmojë, dhe pa ndërtimin e lidhjeve dhe aktivitete të tjera të kryera “jashtë”, faqja e internetit do të ketë një shans shumë më të ulët për një pozicion të lartë. Nëse po mbështeteni në rezultate të mira, duhet të veproni në mënyrë gjithëpërfshirëse.

Pozicionimi hap pas hapi

Ne nuk mund të ndikojmë njëqind për qind në pozicionin e faqes në internet. Askush nuk mund të na garantojë një vend specifik në renditje. Por ka disa aspekte që janë vërtetuar se funksionojnë dhe për të cilat duhet kujdes gjatë procesit të SEO. Si duhet të duket hap pas hapi?

Optimizimi teknik

Optimizimi teknik i faqes së internetit përbëhet nga të gjitha aktivitetet që lidhen me ndryshimet në strukturën e saj, ndërhyrjet në kodin burimor, si dhe përmirësimin e efikasitetit dhe sigurisë së saj. Një nga aktivitetet më të rëndësishme është optimizimi i meta të dhënave, p.sh. titujt dhe përshkrimet e nënfaqeve. Ato shfaqen në rezultatet e kërkimit, ndaj duhet të jenë miqësore jo vetëm me motorin e kërkimit, por edhe me përdoruesit. Ju duhet të përfshini informacionin më të rëndësishëm në lidhje me nënfaqen, si dhe të përfshini fjalë kyçe. Përveç kësaj, SEO teknike përfshin: Optimizimi i URL-së (duhet të përmbajë një varg logjik); krijimi i strukturës së duhur të kokës (një titull i rreshtit të parë në secilën nënfaqe); zbatimin e certifikatës SSL; krijimi i një skedari robots.txt dhe një harte faqeje; duke përmirësuar shpejtësinë e faqes.

Zgjedhja e fjalëve kyçe

Hapi tjetër është të zgjidhni fjalët kyçe të duhura. Ato duhet të jenë të përshtatura për grupin e synuar – duhet të kontrolloni se si klientët potencialë kërkojnë produkte ose shërbime të dhëna. Përveç kësaj, ato duhet të zgjidhen për sa i përket qëllimeve që kompania dëshiron të arrijë. Fraza të ndryshme duhet të përdoren për qëllime shitjeje dhe të tjera për qëllime imazhi. Vlen të përdorni mjete SEO që sugjerojnë frazat më të njohura në lidhje me një industri ose temë të caktuar. Ku t’i vendosni ato? Natyrisht, ato duhet të përfshihen në përmbajtje, si dhe në titujt, titujt dhe përshkrimet e nënfaqeve, adresat e URL-së ose përshkrimet e skedarëve grafikë alternative

Krijimi i përmbajtjes

Përmbajtja, gjegjësisht përmbajtja në faqen e internetit, është një nga aspektet më të rëndësishme në procesin e pozicionimit. Sidomos nëse po përpiqeni të rrisni shikueshmërinë tuaj në motorin e kërkimit Google, për të cilin përmbajtja ka një rëndësi të madhe. Ato përcaktojnë vlerën e faqes së internetit dhe lejojnë që ajo të përshtatet me pyetjen e përdoruesit. Dhe çfarë përmbajtje mbështet pozicionimin e faqes në internet? Para së gjithash, i vlefshëm, domethënë i pasur në aspektin e përmbajtjes dhe pa gabime. Përveç kësaj, ato duhet të jenë të optimizuara për SEO, pra të përmbajnë fjalë kyçe dhe formatim të përshtatshëm.

Përmirësimi i navigimit të faqes

Lundrimi në sit është një aspekt tjetër që është i rëndësishëm si për robotët e zvarritësve ashtu edhe për përdoruesit. Mos harroni se robotët e Google vizitojnë rregullisht faqen tuaj të internetit dhe kontrollojnë përmbajtjen e saj. Nëse dëshironi që ky proces të funksionojë pa probleme, duhet të lundroni mirë. Si ta bëjmë atë? Baza është menyja që do të çojë në nënfaqet e ardhshme. Gjithashtu, mos harroni për URL-të miqësore (në mënyrë që robotët të dinë se çfarë është në një nënfaqe të caktuar) dhe një hartë në një skedar XML.

Lidhja e brendshme

Hapi tjetër është lidhja e brendshme, dmth vendosja e lidhjeve në nënfaqe brenda faqes. Vetë menyja në faqen kryesore është tashmë një lidhje e brendshme, por kjo është vetëm baza. Lidhjet duhet të përfshihen në tekste, në përshkrimet e produkteve dhe kategorive ose në artikujt e blogut. Mos harroni, megjithatë, se struktura e lidhjes duhet të jetë e planifikuar mirë. Lidhjet duhet të çojnë në nënfaqe që mund të jenë me interes për një audiencë që shikon faqen fillestare. Mos e dërgoni përdoruesin në përmbajtje që nuk ka të bëjë fare me atë që shikohet aktualisht. Lidhja brenda domenit mbështet pozicionimin e faqes në internet dhe gjithashtu përmirëson navigimin.

Lidhja e jashtme

Lidhja e jashtme, dmth marrja e lidhjeve të vlefshme nga faqet e jashtme të internetit, është aktiviteti më i rëndësishëm jashtë faqes. Falë tij, ju mund të krijoni besimin e motorit të kërkimit – sa më shumë faqet e internetit të vlefshme t’i referohen faqes tuaj të internetit, aq më mirë duket në sytë e Google. Kjo, nga ana tjetër, ju lejon të fitoni një pozicion më të mirë në rezultatet e kërkimit natyror. Ju mund të merrni lidhje të jashtme, për shembull, përmes artikujve të sponsorizuar, hyrjeve të blogut të ftuar ose përmendjeve në forumet e industrisë.

A mund ta pozicionoj vetë faqen time të internetit?

Ju duhet të shpenzoni mesatarisht disa mijëra zloty në muaj për shërbimet e agjencisë SEO. Për disa kompani – veçanërisht ato të vogla ose sapo hyjnë në treg – kjo është një kosto shumë e lartë. Për këtë arsye, disa sipërmarrës vendosin t’i marrin gjërat në duart e tyre dhe në vend që të nënshkruajnë një kontratë me një agjenci pozicionimi, fillojnë të veprojnë vetë. A është efektive kjo zgjidhje? A mundet një person i papërvojë të pozicionojë faqen e tij të internetit?

A mund ta poziciononi vetë faqen e internetit?

Përgjigja për këtë pyetje është shumë e thjeshtë: secili mund të pozicionojë faqen e tij të internetit. Nuk keni nevojë të keni leje të veçanta ose njohuri të specializuara programimi për motorin e kërkimit Google për t’ju lejuar të bëni ndryshime brenda faqes së internetit. Në internet do të gjeni shumë materiale edukative, falë të cilave do të mësoni bazat e SEO dhe do të jeni në gjendje t’i zbatoni ato në faqen tuaj të internetit. Megjithatë, duhet të pyesni veten: a do të jetë një zgjidhje e tillë efektive dhe fitimprurëse? Është padyshim një opsion më i lirë, por mbani në mend se kostot do të lindin gjithsesi. Do t’ju duhet të investoni në mjetet e duhura SEO, shërbimet e agjencisë së shkrimit të kopjimit ose shumë nga koha juaj e lirë.

A është i vështirë pozicionimi i vetes?

Për disa, optimizimi teknik dhe ndërtimi i lidhjeve mund të jenë mjaft sfidë, për të tjerët do të jetë e ashtuquajtura copë tortë. E gjitha varet nga niveli i njohurive dhe aftësive tuaja. Nëse nuk keni pasur asnjë kontakt me SEO më parë, nuk dini se çfarë janë metadata, si të kërkoni fjalë kyçe dhe çfarë saktësisht ka të bëjë me pozicionimin e faqes në internet, është më mirë t’ia besoni këtë detyrë dikujt tjetër. Sidoqoftë, nëse mendoni se keni zotëruar të paktën bazat e optimizimit, dini se si të ndërtoni një profil të vlefshëm lidhjeje dhe cilat teknika duhet të shmangen gjatë pozicionimit, mund të përpiqeni ta bëni vetë. Fatkeqësisht, shpesh rezulton se teoria nuk është e mjaftueshme dhe fillestarët nuk janë në gjendje të zbatojnë aktivitetet për të cilat dinë shumë.

Vetë-pozicionimi - çfarë duhet të mbani mend?

A mendoni se mund të arrini të rrisni vetë shikueshmërinë e faqes suaj të internetit në rezultatet e kërkimit organik? I ftohtë. Por sigurohuni që të jeni të përgatitur mirë. Përveç njohurive, do t’ju nevojiten mjete për të kontrolluar statusin aktual të faqes në internet, si p.sh. Google Search Console, mjetet e mësipërme të kërkimit të fjalëve kyçe, si Përgjigju Publikut, si dhe mjete dhe programe që do t’ju lejojnë të verifikoni efektet të pozicionimit. Përveç kësaj, ju duhet të mbani krah për krah trendet e tregut, sjelljen e përdoruesve dhe ndryshimet në algoritmet e motorit të kërkimit Google. Mos harroni se interneti është një mjedis shumë dinamik; kërkesat mund të ndryshojnë brenda natës dhe është detyra juaj të përgjigjeni shpejt.

Pse ia vlen të krijohet bashkëpunimi me një agjenci profesionale?

Njerëzit që nuk merren me SEO në baza ditore mund të zotërojnë bazat dhe të mësojnë se si të pozicionojnë faqet e internetit, por gjithsesi rekomandohet bashkëpunimi me një agjenci profesionale – veçanërisht nëse kompania operon në një industri të njohur dhe përballet me konkurrencë serioze. Në rrethana të tilla, çdo detaj i vogël ka rëndësi, dhe për fat të keq, një person i papërvojë zakonisht nuk është në gjendje të kujdeset plotësisht për faqen e tij të internetit në drejtim të përputhjes me motorin e kërkimit. Bashkëpunimi me një agjenci jep rezultate shumë më të mira dhe nuk keni pse të shqetësoheni për rrezikun e gabimit, gjë që ndodh shpesh kur dikush i papërvojë përpiqet të pozicionojë faqen tuaj në internet. Në këtë drejtim, është shumë e lehtë të bësh një gabim, i cili mund t’i kushtojë shumë pronarit të faqes së internetit.

Çfarë është SEO dhe si ndryshon nga pozicionimi?

Në pjesën e mësipërme të artikullit, termat SEO dhe pozicionimi i faqes në internet u përdorën në mënyrë të ndërsjellë. Megjithatë, ky është një gabim i vogël (edhe pse në këtë rast i bërë me vetëdije). Rezulton se midis këtyre koncepteve nuk mund të vendosni një shenjë të barabartë dhe ato nuk janë identike. Nëse dëshironi të jeni të saktë, duhet të dini kur të përdorni një koncept dhe kur të përdorni një tjetër. Pra, çfarë është SEO, dhe çfarë është pozicionimi i faqes në internet?

Çfarë është SEO?

SEO është një shkurtim i termit në anglisht Search Engine Optimization, që në polonisht do të thotë optimizimi i motorit të kërkimit. Prandaj, këto janë aktivitete optimizimi që duhet të përshtatin faqen e internetit me kërkesat e motorit të kërkimit (Google ose të tjera), në mënyrë që të konsiderohet e vlefshme dhe të shfaqet në pozicione të larta me numrin më të madh të fjalëve kyçe. Qëllimi, natyrisht, është të merrni trafik nga rezultatet e kërkimit organik. Prandaj, faqja e internetit duhet të njihet si e vlefshme për robotët e motorëve të kërkimit, dhe gjithashtu të inkurajojë vizitorët ta vizitojnë atë. Në rastin e fundit, më e rëndësishmja janë metadatat, pra përshkrimet dhe titujt e nënfaqeve që shfaqen në rezultatet e kërkimit. Ato duhet të jenë të strukturuara për të inkurajuar përdoruesit të klikojnë në lidhje. Sigurisht, kjo është vetëm një pjesë e vogël e SEO, e cila mbulon pothuajse të gjitha aktivitetet e pozicionimit në vend të diskutuar më parë.

SEO dhe pozicionimi - cili është ndryshimi?

Në shikim të parë, nuk duket se ka ndonjë ndryshim midis SEO dhe pozicionimit, apo jo? Megjithatë, SEO është vetëm optimizimi i faqes në internet, i cili synon të përshtatë faqen e internetit me kërkesat e motorit të kërkimit dhe faktorëve të renditjes. Nga ana tjetër, pozicionimi është një koncept shumë më i gjerë i të cilit SEO është vetëm një pjesë. Bëhet fjalë për rritjen e shikueshmërisë dhe popullaritetit të faqes në internet në përgjithësi, jo domosdoshmërisht përmes aktiviteteve të optimizimit. Kjo periudhë përfshin aktivitete të tilla si promovimi i kompanisë në mediat sociale, krijimi dhe shpërndarja e përmbajtjeve të vlefshme, shpërndarja në faqet e jashtme të internetit, etj. Për më tepër, optimizimi i faqes në internet për SEO është shpesh një aktivitet një herë, veçanërisht në rastin e faqeve të internetit të kompanive të vogla që luajnë vetëm rolin e një ekspozite virtuale. Ndërkohë, pozicionimi është një proces afatgjatë, i përbërë nga shumë aktivitete të ndryshme, i cili kërkon analiza të vazhdueshme të faqes së internetit dhe situatës së tregut, si dhe sjelljen e përdoruesve.

Pse të dy termat përdoren në mënyrë të ndërsjellë?

Nga përkufizimi i të dy këtyre termave del qartë se nuk janë të njëjtë dhe teorikisht nuk duhet vënë shenjë e barabartë mes tyre – optimizimi SEO është pjesë e pozicionimit, por krahas tij ky term përfshin edhe shumë aktivitete të tjera që janë për të rritur shikueshmërinë dhe popullaritetin e faqes në internet, si dhe për të fituar një avantazh ndaj konkurrencës. Megjithatë, shumë njerëz i përdorin këto terma në mënyrë të ndërsjellë. Pse? Ndoshta sepse është e natyrshme për shumicën e njerëzve që lëvizin në mjedisin SEO dhe të gjithë e kuptojnë se për çfarë bëhet fjalë – përdorimi i dy termave në mënyrë të ndërsjellë është thjesht kontraktuale. Për më tepër, vlen të përmendet se në vendet e tjera nuk ekziston një ekuivalent me termin pozicionim, kështu që jashtë Polonisë, termi SEO përdoret për të gjitha aktivitetet që synojnë rritjen e dukshmërisë dhe përmirësimin e pozicionit për fjalë kyçe specifike në rezultatet e kërkimit organik.

Çfarë është një auditim SEO?

Auditimi i SEO të faqes së internetit është aktiviteti i parë që kryejnë specialistët e SEO-së kur fillojnë të punojnë për rritjen e shikueshmërisë së faqes së internetit në motorin e kërkimit. Nëse do të kujdeseni vetë për të përmirësuar renditjen tuaj në Google, duhet të filloni gjithashtu duke kryer një auditim.

Çfarë është një auditim i faqes SEO?

Një auditim SEO është një analizë e detajuar dhe profesionale që synon të kontrollojë përputhjen e faqes në internet me algoritmet dhe kërkesat e motorit të kërkimit. Në Poloni, përdoruesit më së shpeshti përdorin Google, prandaj analiza planifikohet dhe kryhet në drejtim të tij. Auditimi është të kontrollojë të gjitha aspektet që ndikojnë në pozicionin e një faqe interneti në rezultatet e kërkimit organik. Faqja e internetit është analizuar në shumë aspekte, dhe plani i detajuar i të gjithë procesit është hartuar bazuar në situatën aktuale të faqes së internetit dhe qëllimet që pronari i saj dëshiron të arrijë. Auditimi nuk duhet të jetë gjithmonë gjithëpërfshirës, në disa raste kontrollohen vetëm fusha individuale. Për çdo auditim përgatitet një raport, përkatësisht një dokument që paraqet të gjitha gabimet e zbuluara, si dhe këshilla dhe këshilla për korrigjimin e tyre. Raporti është aspekti më i rëndësishëm i analizës pasi mund të përdoret për të planifikuar një program rikuperimi dhe për të përmirësuar pozicionin e sitit. Përveç gabimeve, ajo tregon edhe pikat e forta të faqes në internet, si dhe potencialin e saj.

Pse ia vlen të bëni një analizë të faqes në internet?

Edhe pas optimizimit, faqet e internetit shpesh përmbajnë gabime që e bëjnë të pamundur arritjen e një pozicioni të lartë. Në shumicën e rasteve, pronarët e faqeve të tilla nuk e kanë idenë se çfarë nuk shkon. Auditimi i faqes në internet ju lejon të gjeni dhe emërtoni çdo gabim që pengon pozicionimin dhe përmirëson dukshmërinë për frazat kryesore specifike. Analiza profesionale, ose më mirë një raport i përgatitur prej saj, është baza për planifikimin e strategjisë suaj SEO. Bazuar në këtë dokument, ju mund të hartoni një plan efektiv të përshtatur për një faqe interneti specifike, falë të cilit do të përdoret potenciali i tij i plotë.

Sa shpesh duhet të kryhet një auditim SEO?

Një auditim SEO duhet të kryhet para së gjithash përpara se të planifikohet procesi i SEO, por kjo nuk është hera e vetme kur ia vlen të bëhet. Një zgjidhje e mirë është kryerja e një analize të detajuar tashmë në fazën e krijimit të një faqe interneti. Falë kësaj, ju mund të kujdeseni për elementë të rëndësishëm që do të jenë të rëndësishëm për SEO në fillim – optimizimi në fazat e ardhshme do të jetë më i lehtë. Bëhet fjalë kryesisht për aspekte teknike, p.sh. strukturën dhe kodin burimor. Për më tepër, një auditim i faqes në internet për sa i përket SEO duhet të kryhet kur: do të vini re një rënie të papritur të renditjes për disa fjalë kyçe; do të vini re një rënie të papritur të trafikut dhe konvertimit në faqen e internetit, ju e poziciononi vetë faqen e internetit, por nuk jeni të sigurt nëse po e bëni atë siç duhet.

Sa kohë zgjat auditimi? Mund ta bëni vetë?

Auditimi i faqes në internet përfshin kontrollimin dhe analizimin e të gjitha aspekteve që janë të rëndësishme për pozicionin e faqes në internet në renditjen e motorëve të kërkimit. Tashmë e dini se Google merr parasysh disa qindra elementë kur vlerëson faqet dhe i rendit ato. Pra, supozimi juaj është se kontrollimi i të gjithëve mund të marrë pak kohë. Sidoqoftë, gjithçka varet nga madhësia e faqes në internet. Analiza e një faqeje informacioni, e cila përmban disa skeda, do të marrë më pak kohë sesa një auditim gjithëpërfshirës i një dyqani në internet me një gamë të gjerë. Në rastin e parë, mund të duhen disa orë ose disa ditë, në të dytën – edhe disa javë. Ekziston gjithashtu një gjë e tillë si një auditim SEO falas. Agjencitë zakonisht propozojnë një shërbim të tillë për të tërhequr një klient, i cili mund të vendosë të pozicionohet kur shohë se uebfaqja e tyre nuk funksionon siç duhet. Një auditim falas kryhet automatikisht nga një program i veçantë, prandaj zgjat shumë më pak. Ajo ka avantazhet e saj dhe mjafton të kontrolloni aspektet bazë të SEO, por nuk është një analizë gjithëpërfshirëse dhe duhet të mbani mend se nuk merr parasysh nevojat individuale. A mund ta bëni vetë auditimin? Teorikisht mundeni, por ndoshta nuk do të jetë efektive nëse nuk keni njohuri specifike. Për të analizuar një faqe interneti për sa i përket faktorëve të SEO, duhet të dini se si të përdorni mjete, çfarë çështjesh duhet t’i kushtoni vëmendje dhe të jeni në gjendje të interpretoni rezultatet. Investimi në një shërbim agjencie profesionale do të jetë një zgjidhje shumë më e mirë.

Analiza e konkurrencës SEO

Është përmendur shumë herë se veprimet e kompanive konkurruese kanë ndikim në atë se si do të duket procesi i pozicionimit dhe cilat do të jenë efektet e tij. Ajo që kompanitë e tjera në industrinë tuaj po bëjnë mund të ndikojë se ku renditet uebfaqja juaj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të jeni vigjilentë dhe të shikoni rregullisht armiqtë tuaj në industri. Shumë pronarë të faqeve të internetit e kalojnë këtë aspekt, gjë që është një gabim i madh. Pozicionimi efektiv nuk do të mund të ndodhte pa analizën e faqeve të tjera që përpiqen për dukshmëri për të njëjtat fraza kyçe.

Çfarë është analiza e konkurrencës SEO dhe cilat aspekte duhet të kontrollohen?

Çfarë është saktësisht analiza e konkurrencës SEO? Nuk është gjë tjetër veçse vëzhgimi dhe kontrollimi i aktiviteteve që kompanitë e tjera kryejnë në fushën e pozicionimit të faqeve të tyre të internetit. Për këtë përdoren mjete dhe programe të veçanta që kontrollojnë çështje të rëndësishme për kënaqësinë e robotëve dhe përdoruesve të motorëve të kërkimit. Mund të thuhet se ky është, në një farë mënyre, një auditim për sa i përket SEO dhe përvojës së përdoruesit, i kryer në faqet e internetit të konkurrentëve. Rezultatet krahasohen me faqen tuaj dhe më pas veprimet përputhen për t’iu përshtatur më të mirëve. Analizimi i faqeve të internetit të konkurrentëve tuaj është krejtësisht i ligjshëm, për sa kohë që nuk hyni në panelin e administratorit. Ju mund të kontrolloni dhe analizoni gjithçka që bëjnë kompanitë e tjera me besim, dhe më pas të planifikoni strategjinë tuaj të SEO bazuar në përfundimet e nxjerra. Cilat aspekte funksionojnë mirë kur analizoni konkurrencën? Gjithçka që ndikon në pozicionin në renditje, duke përfshirë: fjalë kyçe (lloji, sasia, vendosja në faqe); përmbajtja (gjatësia, cilësia, lënda e përmbajtjes); trafiku i krijuar nga nënfaqet individuale; profili i lidhjes së jashtme (burimi, lloji, ankorat); përshkrimet dhe titujt e nënfaqeve; Call To Action, dmth thirrje për veprim; shpejtësia e ngarkimit të faqeve; versioni celular; struktura e titujve dhe vendosja e fjalëve kyçe në to; url; navigimi i faqes. Analiza gjithëpërfshirëse kërkon përdorimin e mjeteve të specializuara, por ju mund të kontrolloni disa çështje me vëzhgimin tuaj. Zgjidhni frazat që lidhen me industrinë tuaj dhe analizoni rezultatet e kërkimit në Google. Kontrolloni se cilat kompani shfaqen në vendet e para, si janë dizajnuar faqet e tyre, etj. Mos harroni të fshini paraprakisht cookies në shfletuesin tuaj. Përndryshe, rezultatet mund të përputhen me aktivitetin tuaj të mëparshëm në motorin e kërkimit dhe do të ishin thjesht të papërshtatshme për situatën aktuale.

Pse ia vlen të bëhet një analizë e konkurrencës?

Analiza e konkurrentëve ju lejon jo vetëm të vazhdoni me të tjerët për sa i përket SEO, por edhe të gjeni dobësitë dhe boshllëqet e konkurrentëve tuaj në strategjinë tuaj të pozicionimit. Falë kësaj, është e mundur të planifikoni një plan efektiv për të rritur shikueshmërinë tuaj dhe për të fituar një avantazh ndaj kompanive që operojnë në të njëjtën industri dhe përpiqen të pozicionohen për të njëjtat fjalë kyçe. Përveç kësaj, analiza e konkurrencës SEO ju lejon të: të njohë mirë tregun dhe tendencat e tij; të mësojnë për teknikat e marketingut të përdorura nga kompani të tjera; konstatoni se cilat veprime janë efektive dhe cilat jo; shmangni gabimet kur planifikoni strategjinë tuaj të pozicionimit të faqes në internet. Rregullat më të rëndësishme për analizimin e konkurrencës Nëse dëshironi që analiza juaj e konkurrencës SEO të ketë kuptim dhe t’ju lejojë të planifikoni një pozicionim efektiv, duhet ta bëni atë në mënyrë korrekte. Fatkeqësisht, ju gjithashtu mund të bëni shumë gabime në këtë fushë, veçanërisht nëse nuk i dini bazat e SEO dhe kërkesat aktuale të motorit të kërkimit. Para së gjithash, ju duhet të kuptoni mirë se kush është konkurrenti juaj. Jo të gjitha kompanitë që operojnë në të njëjtën industri duhet të merren parasysh nga ju. Nëse drejtoni një biznes lokal, mos u fokusoni në kompanitë që operojnë në të gjithë Poloninë apo edhe përtej kufijve të saj. Kushtojini vëmendje kompanive që ofrojnë shërbime në zonën tuaj – kontrolloni se cilat fraza përdorin, si duken kartat e tyre “Google My Business”, çfarë mendimesh kanë dhe si i mbledhin ato. Për më tepër, rregullsia është e rëndësishme. Gjithçka ndryshon shumë shpejt në mjedisin SEO. Nëse nuk kontrolloni sistematikisht situatën e tregut dhe veprimet e kompanive konkurruese, mund të zbuloni se po prezantoni veprime që të tjerët kanë ndryshuar prej kohësh, sepse rezultuan të paefektshme.

Një strategji efektive e pozicionimit të faqes në internet

Nuk ka asnjë recetë të përsosur për SEO. Para së gjithash, për faktin se çdo kompani duhet të planifikojë një strategji bazuar në nevojat e veta, por edhe për shkak të ndryshimit të shpejtë të mjedisit të marketingut dixhital – ajo që funksionoi dje mund të rezultojë e paefektshme nesër. Megjithatë, ka disa konsiderata që çdo biznes duhet t’i marrë parasysh. Pra, si duhet të duket një diagram i një strategjie efektive të pozicionimit të faqes në internet? Para së gjithash, kujdesuni për auditimin e SEO dhe analizën e konkurrencës.

Përcaktoni qëllimin tuaj

Siç e dini tashmë, pozicionimi i faqes në internet është një aktivitet që ju lejon të arrini qëllime të ndryshme marketingu. Mund të jetë shitja, përmirësimi i imazhit ose fitimi i besnikërisë së klientëve që kanë përdorur tashmë shërbimet e kompanisë ose kanë blerë një produkt. Në secilin rast, strategjia e marketingut duhet të jetë e ndryshme. Ndryshime të vogla do të jenë gjithashtu të dukshme në aktivitetet e SEO. Jo çdo pronar i faqes në internet dëshiron të marrë vendin e parë për fjalët kyçe më konkurruese. Ndonjëherë konvertimi është më i rëndësishëm, ndonjëherë shikueshmëria e lartë, ndonjëherë diçka krejtësisht e ndryshme. Prandaj, një strategji efektive e pozicionimit të faqes në internet është ajo që synon qëllimet e kompanisë. Përpara se të planifikoni aktivitetet tuaja, përcaktoni saktësisht se çfarë dëshironi të arrini me SEO.

Analizoni sjelljen e grupit të synuar

Përmbajtja e faqes suaj të internetit duhet t’u përgjigjet pyetjeve dhe frazave më të shpeshta të futura nga grupi i synuar, dmth. klientët e mundshëm. Vetëm në këtë mënyrë do të tërhiqni trafik të vlefshëm në faqen tuaj të internetit, ai që do të çojë në konvertim. Analizoni saktësisht se si konsumatorët kërkojnë në ueb produktet ose shërbimet që ju ofroni. Kontrolloni se cilat fjalë përdorin, cilat tema janë të interesuara dhe çfarë pyetjesh i bëjnë motorit të kërkimit. Mos harroni se çdo aktivitet marketingu duhet të synohet në një grup të caktuar marrësish. Nëse diçka është për të gjithë, nuk është për askënd. Nuk ndryshon me pozicionimin. Mos u përpiqni t’i afroheni të gjithëve. Përqendrohuni në një grup të caktuar përdoruesish dhe përshtatni strategjinë tuaj me të.

Përdorni SEO të White Hat

White Hat SEO është një teknikë legjitime e pozicionimit të faqes në internet. Ato janë e kundërta e Black Hat SEO, e cila është metoda që nuk janë në përputhje me politikën e motorit të kërkimit. Një strategji pozicionimi efektiv nuk duhet të ketë të bëjë fare me aktivitetet e ndaluara për shumë arsye. Para së gjithash, përdorimi i tyre dënohet, për shembull, duke ulur pozicionin tuaj – do të jetë shumë e vështirë ta rindërtoni atë. Një çështje tjetër është se njerëzit që përdorin Black Hat SEO thjesht nuk meritojnë një vend të mirë në rezultatet e kërkimit. Faqet e internetit të njerëzve të tillë zakonisht kanë pak vlerë dhe mund të jenë të rrezikshme. Nëse keni ndërmend të poziciononi vetë faqen tuaj të internetit, lexoni me kujdes rregulloret e motorit të kërkimit dhe bazat e SEO. Falë kësaj, ju do të shmangni gabimin – për fillestarët shpesh ndodh në mënyrë të pandërgjegjshme.

Veproni në mënyrë sistematike

Nëse po mendoni të merrni pozicione të larta në rezultatet e kërkimit, duhet të përgatiteni për punë sistematike (ose kosto sistematike nëse keni ndërmend të punoni me një agjenci SEO). Pozicionimi dhe optimizimi i faqes në internet nuk janë aktivitete të njëpasnjëshme. Disa veprime duhet të përsëriten dhe të zbatohen rregullisht. Mos harroni se pozicioni juaj në një motor kërkimi nuk qëndron përgjithmonë. Pas përfundimit të aktiviteteve, mund të zgjasë për disa javë ose muaj, por pas njëfarë kohe efektet do të zhduken. Nëse dëshironi të siguroni një pozicion të qëndrueshëm në rrjet dhe në treg, jini sistematik. Optimizoni faqen e internetit në mënyrë të vazhdueshme, kujdesuni për lidhje të vlefshme, krijoni përmbajtje të reja – motori i kërkimit Google pëlqen faqet e internetit që zgjerohen dhe përditësohen.

Monitoroni efektet

Efektiviteti i aktiviteteve të marketingut duhet të kontrollohet në mënyrë të vazhdueshme. Nuk është ndryshe në rastin e pozicionimit të faqes në internet. Nëse dëshironi të siguroheni që puna ose paratë tuaja të mos shkojnë keq, duhet t’i monitoroni rregullisht rezultatet. Disa ndryshime mund të shihen me sy të lirë – p.sh. rritja e konvertimeve dhe përmirësimi i rezultateve të shitjeve. Sidoqoftë, ia vlen të jeni të saktë në këtë çështje, veçanërisht nëse qëllimi juaj është, për shembull, të rrisni trafikun organik në nënfaqet individuale. Për të monitoruar efektet dhe për të analizuar efektivitetin e aktiviteteve të SEO, mund të përdorni mjete speciale për të kontrolluar pozicionin për fjalët individuale ose trafikun në nënfaqe specifike. Mjeti falas i “Kërkimit të Google” do të jetë “Konsola” e përsosur që ju lejon të analizoni shumë statistika të rëndësishme.

Reagoni në mënyrë dinamike

Efektiviteti i aktiviteteve të marketingut duhet të kontrollohet në mënyrë të vazhdueshme. Nuk është ndryshe në rastin e pozicionimit të faqes në internet. Nëse dëshironi të siguroheni që puna ose paratë tuaja të mos shkojnë keq, duhet t’i monitoroni rregullisht rezultatet. Disa ndryshime mund të shihen me sy të lirë – p.sh. rritja e konvertimeve dhe përmirësimi i rezultateve të shitjeve. Sidoqoftë, ia vlen të jeni të saktë në këtë çështje, veçanërisht nëse qëllimi juaj është, për shembull, të rrisni trafikun organik në nënfaqet individuale. Për të monitoruar efektet dhe për të analizuar efektivitetin e aktiviteteve të SEO, mund të përdorni mjete speciale për të kontrolluar pozicionin për fjalët individuale ose trafikun në nënfaqe specifike. Mjeti falas i “Kërkimit të Google” do të jetë “Konsola” e përsosur që ju lejon të analizoni shumë statistika të rëndësishme.

Si të zgjidhni një agjenci SEO?

Ndodh që sipërmarrësit vendosin të punojnë vetë në faqen e tyre të internetit. Siç u përmend më herët, kjo zgjidhje mund të jetë efektive, veçanërisht për faqet e internetit të vogla informative. Sidoqoftë, shumica dërrmuese e pronarëve të faqeve të internetit i raportojnë një agjencie profesionale SEO. Avantazhi i një zgjidhjeje të tillë është, mbi të gjitha, një rrezik më i ulët për të bërë një gabim, si dhe një shans për rezultate më të mira. Megjithatë, kini kujdes që të mos bashkëpunoni aksidentalisht me kompaninë e gabuar që do të bëjë më shumë dëm. Fatkeqësisht, raste të tilla ndodhin. Mos harroni se zgjedhja e agjencive dhe specialistëve që do të punojnë në faqen tuaj të internetit do të ndikojë në rezultatet.

Referencat dhe projektet e mëparshme

Është më mirë të punosh me një kompani që të tjerët rekomandojnë. Sigurohuni që të kontrolloni referencat e projekteve të përfunduara. Vlen të kërkohet nga agjencia që të tregojë faqet që ka pozicionuar. Falë kësaj, ju do të merrni një pamje të qartë se në cilat efekte mund të mbështeteni. Përveç kësaj, ju duhet të zbuloni se çfarë përfshihet në fushën e shërbimeve të agjencisë. Ndoshta kompania që keni zgjedhur nuk kryen aktivitetet që do t’ju nevojiten për të arritur qëllimin tuaj? Ju lutemi kontrolloni me kujdes. Vlen gjithashtu të siguroheni që agjencia të ketë përvojë në pozicionimin e faqeve të internetit në industrinë tuaj. Çdo industri udhëhiqet nga rregulla paksa të ndryshme, kështu që është më mirë të krijoni bashkëpunim me dikë që ka një ide për tendencat në treg dhe parimet e përgjithshme të pozicionimit të llojeve individuale të aktivitetit.

Qasja e klientit dhe projektit

Gjatë diskutimeve fillestare, kushtojini vëmendje mënyrës sesi kompania i qaset klientit si dhe projektit. Pavarësisht se ekziston një skemë e caktuar SEO, çdo faqe interneti është e ndryshme dhe kërkon zbatimin e aktiviteteve të ndryshme. Strategjia e SEO duhet të jetë e përshtatur për rastin individual. Nëse specialisti me të cilin flisni nuk pyet për detajet e faqes tuaj të internetit, grupin e synuar, aktivitetet e kryera deri më tani dhe qëllimet tuaja, të jeni të sigurt se një agjenci e tillë do t’ju ofrojë një plan universal që nuk do të ketë të drejtën jetë efektive. Një çështje e rëndësishme është gjithashtu një auditim SEO. Ai gjithashtu duhet të planifikohet bazuar në specifikat e vendit dhe industrisë. Nëse agjencia synon të kryejë një auditim automatik, falas dhe të shpejtë, ky është një flamur i kuq.

Premtime të besueshme

Është e pamundur të planifikosh një pozicion specifik në renditje. Rezultatet e kërkimit të Google ndryshojnë në mënyrë dinamike. Askush nuk mund t’ju garantojë një vend, dhe për më tepër, nuk ka asnjë garanci që pozicionimi i faqes në internet do të sjellë fare rezultatet e pritura. Varet nga shumë faktorë. Agjencia SEO ju premton vendin e parë në renditje në një kohë shumë të shkurtër? Kjo është një tjetër shenjë paralajmëruese. Fitimi i një vendi në TOP10 në një javë apo edhe disa javë është i mundur vetëm me teknika të ndaluara dhe efektet nuk do të zgjasin shumë.

Kushtet e kontratës

Pozicionimi i një faqe interneti është një proces afatgjatë, por bashkëpunimi me një agjenci SEO nuk shkon gjithmonë ashtu siç ka menduar pronari i faqes së internetit dhe ju vetëm duhet ta ndaloni atë. Prandaj, duhet të jeni në gjendje të tërhiqeni në çdo kohë. Pyesni për sa kohë është lidhur kontrata dhe sa është periudha e njoftimit. Mos u kënaqni me kontrata afatgjata. Si rezultat, nuk do të mund ta ndërprisni bashkëpunimin edhe nëse kushtet e tij nuk ju përshtaten. Është gjithashtu një sinjal tjetër paralajmërues. Pse një agjenci SEO dëshiron të nënshkruajë një kontratë për një kohë kaq të gjatë? Keni frikë se klienti nuk do të jetë i kënaqur me shërbimin? Apo do ta tradhtojë?

Çfarë është ndërtimi i lidhjeve?

Ndërtimi i lidhjeve i përket aktiviteteve të jashtme, p.sh. pozicionimi jashtë vendit. Në fakt, është aktiviteti më i rëndësishëm në këtë grup. Pa të, do të ishte e vështirë të luftosh për një vend në TOP10, veçanërisht në një industri konkurruese. Mos harroni se nëse konkurrenca po bën më shumë se ju, ata ka të ngjarë të vendosen më lart në renditje. Nëse kompanitë e tjera përdorin ndërtimin e lidhjeve, kështu duhet edhe ju. Sigurisht që do të zbuloni nëse është kështu dhe si duket profili i lidhjes së rivalëve tuaj të industrisë pas një analize të detajuar të faqeve të internetit konkurruese.

Si funksionon ndërtimi i lidhjeve? Pse është kaq e rëndësishme?

Ndërtimi i lidhjeve ka të bëjë me ndërtimin e një profili të vlefshëm lidhjeje, dmth marrjen e lidhjeve të jashtme që të çojnë në faqen e pozicionuar. Është një nga faktorët më të rëndësishëm të renditjes dhe aspekti më i rëndësishëm në pozicionimin “jashtë”. Ka një ndikim të madh në pozicionin e faqes. Pse? Sepse motori i kërkimit Google promovon vetëm faqe interneti të vlefshme dhe të besueshme. Lidhjet e jashtme që çojnë në një faqe interneti të caktuar janë një sinjal për ta se uebsajti mund t’i besohet dhe se ia vlen t’u rekomandohet përdoruesve. Sa më shumë lidhje të vlefshme të çojnë në faqen e internetit, aq më prestigjioz është në sytë e motorit të kërkimit dhe aq më i lartë është pozicioni në të cilin mund të mbështetet. Në të kaluarën, numri i lidhjeve të jashtme ishte i rëndësishëm, kështu që disa prej tyre u përpoqën të merrnin një numër të madh lidhjesh në mënyrë të panatyrshme dhe përdornin, për shembull, sistemet e shkëmbimit të lidhjeve. Që nga viti 2012, çdo mashtrim në këtë fushë është pothuajse i pamundur. Këtë vit, motori i kërkimit Google prezantoi algoritmin Penguin, i cili ul pozicionin e faqeve të internetit që përdorin aktivitete të paligjshme të ndërtimit të lidhjeve.

Llojet e lidhjeve dhe ankorave

Lidhjet e jashtme ndahen në ato me atributin dofollow dhe nofollow . Atributet janë etiketa HTML që udhëzojnë robotët e kërkimit. Cili është ndryshimi midis këtyre dy llojeve të lidhjeve? Atributi dofollow u thotë robotëve të ndjekin lidhjen dhe të indeksojnë faqen në të cilën ajo çon. Një lidhje e tillë transferon një pjesë të fuqisë së saj në faqen e pozicionuar. Nga ana tjetër, lidhjet e shënuara me atributin nofollow janë ato që roboti i motorit të kërkimit nuk i ndjek. Ata nuk i japin pushtet partisë që drejtojnë. Në shikim të parë, mund të duket se vetëm lidhjet me atributin dofollow numërohen në ndërtimin e lidhjeve. Vërtetë, vetëm ata janë në gjendje të ndikojnë në pozicionin e faqes në internet në renditje. Megjithatë, kur ndërtohet një rrjet lidhjesh, duhet të merren parasysh të dy llojet e atributeve. Përndryshe, motori i kërkimit Google mund t’i konsiderojë lidhjet e marra si të panatyrshme. Raporti i numrit të lidhjeve dofollow me nofollow është i rëndësishëm. Për më tepër, spiranca , dmth teksti nën të cilin fshihet lidhja, gjithashtu ka rëndësi. Mund të jetë një fjalë kyçe, por përsëri raporti i numrit të lidhjeve me fjalën kyçe me numrin e lidhjeve me adresën e faqes së internetit ose tekst tjetër që nuk është reklamues është i rëndësishëm.

Nga mund të merrni lidhje të vlefshme?

Më të njohurat në ndërtimin e lidhjeve janë lidhjet e sponsorizuara, dmth lidhjet nga artikujt e paguar me cilësi të lartë. Ato mund të vendosen, ndër të tjera, në faqe lajmesh ose blogje. Mënyra të tjera për të marrë lidhje të vlefshme janë postimet e të ftuarve në bloget e palëve të treta, drejtoritë e biznesit dhe forumet në internet. Rregullat më të rëndësishme për marrjen e lidhjeve: Kujdesuni për atë që “tarikon lidhjen”. Lidhjet e vendosura në përmbajtje të vlefshme kanë një rëndësi më të madhe për pozicionimin. Kjo është arsyeja pse artikujt e sponsorizuar janë një formë kaq popullore e ndërtimit të lidhjeve. Lidhjet duhet të vijnë nga faqet e internetit të vlefshme që motori i kërkimit Google i konsideron të besueshme. Përndryshe, ato nuk do të kenë ndonjë rëndësi për SEO, madje mund të dëmtojnë faqen e internetit. Lidhjet e jashtme duhet të vijnë nga faqe tematike të ngjashme. Falë kësaj, ato nuk do të konsiderohen si spam.

Marketingu i përmbajtjes dhe pozicionimi

Marketingu i përmbajtjes është aktualisht një nga strategjitë më të rëndësishme për promovimin e produkteve dhe shërbimeve në ueb. Me ndihmën e tij, sipërmarrësit mund të arrijnë qëllime të ndryshme biznesi, dhe me një kosto shumë të ulët, të mbështesin procesin e pozicionimit. Përmbajtja është e një rëndësie të veçantë për motorin e kërkimit Google, i cili në fund të fundit është një motor kërkimi teksti. Por çfarë është saktësisht ky lloj marketingu dhe si mund të kombinohet me një strategji SEO?

Përkufizimi i marketingut të përmbajtjes

Marketingu i përmbajtjes, ose marketingu i përmbajtjes, është një strategji që konsiston në krijimin e llojeve të ndryshme të teksteve, grafikëve dhe materialeve video dhe shpërndarjen e tyre në internet. Ato janë për t’ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja të biznesit. Ky nuk është një përkufizim zyrtar. Shumë prej tyre mund t’i gjeni në internet, por ideja paraqitet gjithmonë në të njëjtën mënyrë. Çelësi është shpërndarja e përmbajtjes me cilësi të lartë për të inkurajuar një audiencë të përcaktuar qartë për të ndërmarrë veprime specifike. Duhet theksuar shprehja me cilësi të lartë. Këtu nuk ka vend për përmbajtje të dobët që nuk i jep marrësit ndonjë vlerë. Ju gjithashtu duhet të harroni për “mbushjen” e frazave kyçe të panatyrshme në çdo fjali të dytë. Praktika të tilla janë si një goditje në gju që kur Google prezantoi algoritmin Panda në 2011. Marketingu i përmbajtjes është një strategji jashtëzakonisht universale. Në varësi të llojit të përmbajtjes, ajo mund të mbështesë kompaninë në arritjen e objektivave të shitjeve dhe imazhit.

Marketingu i përmbajtjes dhe SEO - çfarë kanë të përbashkët?

Çfarë lidhje ka marketingu i përmbajtjes me SEO? Para së gjithash, janë tekstet që përcaktojnë në masë të madhe vlerën e faqes në internet. Bazuar në to, motori i kërkimit mund të përcaktojë nëse ia vlen të shfaqni faqen tuaj te përdoruesit apo jo. Por a mund të ndikojë përmbajtja pozicionin e faqes së internetit në rezultatet e kërkimit? Ndoshta edhe indirekte edhe direkte. Sidoqoftë, duhet të mbahet mend se tekstet mbështesin SEO në afat të gjatë. Ju nuk mund të mbështeteni në faktin se publikimi i një hyrjeje në blog do ta bëjë faqen menjëherë të hidhet në një pozicion më të lartë. Marketingu i përmbajtjes zgjeron mundësitë kur bëhet fjalë për vendosjen e fjalëve kyçe. Sa më shumë përmbajtje, aq më shumë fraza do të jetë e mundur të pozicionohet uebsajti. Përveç kësaj, ju mund të vendosni lidhje të brendshme në tekstet brenda domenit, të cilat gjithashtu mbështesin SEO. Vlen të përmendet se motori i kërkimit Google vlerëson faqet, përmbajtja e të cilave zgjerohet rregullisht. Kjo është një shenjë se faqja është “e gjallë” dhe pronari i saj po përpiqet vazhdimisht të plotësojë nevojat e vizitorëve.

Si të krijoni përmbajtje mbështetëse SEO

Në mënyrë që përmbajtja të mbështesë aktivitetet e SEO, para së gjithash duhet të optimizohet siç duhet për kërkesat e motorit të kërkimit. Fillimisht duhet të zgjidhen fjalë kyçe. Ky proces praktikisht nuk është i ndryshëm nga zgjedhja e frazave për qëllimin e pozicionimit të të gjithë faqes së internetit. Ato duhet të jenë të përshtatura për sjelljen e përdoruesve – përndryshe askush nuk do ta gjejë përmbajtjen tuaj. Meta etiketat dhe URL-të janë një tjetër çështje e rëndësishme. Nëse vendosni çdo hyrje të blogut në një nënfaqe të veçantë, sigurohuni që të keni një titull dhe përshkrim inkurajues, si dhe një adresë miqësore. Përfshini fjalët kyçe më të rëndësishme për hyrjen tuaj në këto elemente. Përveç kësaj, formatimi dhe lexueshmëria e përgjithshme e tekstit janë të rëndësishme. Google është shumë i mirë në analizimin e përmbajtjes në këtë drejtim. Teksti duhet të ndahet në seksione të shkurtra të përshkruara me nëntituj, të përfshijë pikat kryesore, shkronjat e zeza, listat, pikat. Aktualisht, ndarja e tekstit në paragrafë të shkurtër është e një rëndësie të veçantë për hir të përdoruesve të celularëve. Aktualisht, shumica e trafikut të internetit vjen nga pajisjet celulare. Përveç kësaj, motori i kërkimit së pari kontrollon versionin e destinuar për telefonat inteligjentë. Blloqet e gjata të tekstit nuk janë tërheqëse në një ekran të madh kompjuteri dhe në një pajisje të vogël celulare ato janë praktikisht të papranueshme.

Cilat janë tekstet në fushën e marketingut të përmbajtjes?

Marketingu i përmbajtjes nuk ka të bëjë vetëm me tekstet. Ai gjithashtu përfshin grafikë, foto, infografikë dhe materiale video. Megjithatë, kur flasim për marketing të përmbajtjes, zakonisht nënkuptojmë tekste dhe janë ato që mbështesin më shumë SEO. Kjo vlen për tekstet e shitjeve, tekstet në faqen kryesore, hyrjet në blog, e-librat, si dhe për përshkrimet e produkteve dhe kategorive në dyqanin online.

Marketing në kohë reale

Marketing në kohë reale (RTM) nënkupton marketing në kohë reale. Ai konsiston në krijimin e fushatave që i referohen ngjarjeve aktuale në botën e kulturës, sportit apo politikës. Shumë marka të njohura përdorin këtë strategji. Një nga shembujt më të famshëm është reklama e barit Snickers në vitin 2014, e cila i referohej situatës në ndeshjen Itali – Uruguai. Lojtari uruguaian ka kafshuar një lojtar të skuadrës kundërshtare gjatë ndeshjes. Marka përfitoi nga kjo ngjarje në mënyrë perfekte. Në banerin e saj reklamues ajo vendosi mbi foton e lokalit mesazhin MË KËNAQËS SE ITALIANE. Për këtë reklamë flitet edhe sot e kësaj dite, që do të thotë se tregtarët kanë bërë një punë të mirë. Marketingu është një mjedis shumë dinamik. Nëse nuk vazhdoni me trendet aktuale, konkurrenca është përpara jush. Kjo është arsyeja pse RTM është kaq efektive. Është një reagim i drejtpërdrejtë ndaj ngjarjeve të profilit të lartë që janë me interes të madh.

Refleksi i tregtarit është çelësi i suksesit

Krijimi i një fushate reklamuese interesante, tërheqëse dhe mbi të gjitha efektive në një kohë të shkurtër është mjaft sfidë. Prandaj, aftësitë e tregtarit janë çelësi i suksesit. Jo të gjithë janë në gjendje të krijojnë diçka nën presionin e kohës që do të magjeps turmat. Sigurisht që shumë kompani përdorin Marketing në kohë reale, por një pjesë e madhe dështon. Pra, ia vlen të kesh dikë në bord që mund të reagojë shpejt dhe të përdorë një ngjarje të zhurmshme për të promovuar biznesin tuaj. Avantazhi më i madh i Marketingut në kohë reale Avantazhi më i madh i marketingut në kohë reale është se ju mund të merrni shumë publicitet me një kosto shumë të ulët. Shpesh herë, grafika e thjeshtë e shpërndarë në mediat sociale është më e suksesshme. Në fund të fundit, një veprim i tillë nuk kushton asgjë, dhe nëse projektohet mirë, do të arrijë një audiencë të madhe, falë së cilës kompania do të bëhet më e njohur. Efektiviteti i fushatës RTM mund të shihet me sy të lirë. Kjo për shkak se ngjarjet emocionuese po fitojnë shpejt terren. Për të mësuar rreth saj, thjesht përdorni shërbimin Google Trends, i cili tregon frazat më të kërkuara kohët e fundit. Pas Oscars 2022, një nga frazat më të kërkuara ishte emri i aktorit që goditi me grusht prezantuesin në fytyrë në ceremoni. Kompanitë që kanë përfituar nga kjo situatë për të promovuar biznesin e tyre sigurisht që kanë vënë re një rritje të interesit për markën e tyre.

Marketingu i planifikuar në kohë reale

Marketingu në kohë reale është një reagim i shpejtë i kompanisë ndaj ngjarjeve në zhvillim. Megjithatë, një strategji e tillë, ndryshe nga sa duket, mund të planifikohet. Sigurisht që nuk bëhet fjalë për ngjarje si goditje në fytyrë në Oscar apo pickim kundërshtari në ndeshjen Itali-Uruguaj, sepse nuk jemi në gjendje t’i parashikojmë. Bëhet fjalë për festat ose ngjarjet që ndodhin në të njëjtën ditë çdo vit. Pa dyshim, mendimet për këtë temë janë të ndara. Disa tregtarë besojnë se fushatat që lidhen me Ditën e Fëmijëve ose Krishtlindjet nuk janë RTM reale. Megjithatë, nuk ka asgjë që na pengon t’i trajtojmë ata në këtë mënyrë. Në rastin e ngjarjeve dhe festave të tilla, ia vlen të planifikoni fushata paraprakisht. Këtu nuk keni pse të punoni nën presionin e kohës, kështu që mund të mendoni me kujdes se çfarë do të jetë efektive. Përveç kësaj, RTM mund të përdoret gjithashtu për ngjarje të tilla si ndeshje. Mjafton të përgatiten dy versione të fushatës – që një ekip që mbështetet nga i gjithë vendi të humbasë ose të fitojë.

Gabimet më të mëdha të fushatave të marketingut në kohë reale

Marketingu në kohë reale mund të bëjë mrekulli nëse ngjarja përdoret mirë. Siç u përmend, jo të gjitha markat janë të mira në këtë detyrë. Gabimet më të mëdha në fushatat RTM janë: fushata të pamenduara mirë, mospërputhja me grupin e synuar, mesazh i ndërlikuar, asnjë referencë për markën.

Marketing dhe SEO në kohë reale

A mundet Marketingu në kohë reale të mbështesë pozicionimin e faqes në internet? Po sigurisht. Publiciteti i ngjarjes mund të përdoret për të rritur trafikun dhe konvertimin në faqen e internetit, si dhe interesin për produkte ose shërbime specifike. Ka shumë mundësi. Ju mund të përdorni mediat sociale për të ridrejtuar përdoruesit në faqen e internetit. Ose, mund të publikoni një postim në blog që përfshin fraza kyçe që lidhen me një ngjarje të profilit të lartë. Sidoqoftë, duhet të jeni shumë krijues.

Pse ia vlen të hapni një blog në tregtinë elektronike?

Ju tashmë e dini se marketingu i përmbajtjes është një nga strategjitë më të rëndësishme të marketingut dixhital. E-libra, udhëzues, përmbajtje në faqen kryesore – e gjithë kjo mbështet pozicionimin e faqeve të internetit, dhe gjithashtu u drejtohet drejtpërdrejt përdoruesve, kjo është arsyeja pse ju lejon të arrini shumë qëllime të tjera të kompanisë. Po në lidhje me industrinë e e-commerce? A ka rëndësi edhe përmbajtja këtu? Sigurisht që është, dhe është i madh. Një blog në një dyqan online është një mënyrë e shkëlqyer për të plotësuar strategjinë tuaj të pozicionimit, por jo vetëm kaq. Artikujt e vlefshëm mbështesin aktivitetet e marketingut në shumë nivele të tjera.

Promovimi i produkteve në mënyrë natyrale

Shumë konsumatorë pranojnë se reagojnë shumë më mirë ndaj promovimit të një produkti ose shërbimi në formën e tekstit sesa si një baner reklamimi i shfaqur, për shembull, si pjesë e një fushate me pagesë të Google Ads. Vlen të përmendet këtu dukuria e të ashtuquajturit verbëri banner, e cila konsiston në injorimin e pavetëdijshëm të reklamave të shfaqura në internet. Tekstet, p.sh. në formën e një blogu në tregtinë elektronike, janë reklama shumë më pak ndërhyrëse, kjo është arsyeja pse konsumatorët kanë më shumë gjasa t’i asimilojnë ato. Ata mund të marrin informacion me ritmin e tyre dhe të vendosin vetë se kur ta përdorin artikullin. Në tekstet e blogut, ju mund të përshkruani problemet e klientëve të mundshëm, të zhvilloni tema që i interesojnë ata dhe në të njëjtën kohë të tregoni natyrshëm për produktin dhe të paraqisni avantazhet e tij në një situatë specifike.

Ndërtimi i imazhit të një eksperti

Të gjithë blejnë nga një kompani të cilës i besojnë dhe e konsiderojnë si ekspert të industrisë. Nëse filloni të shpjegoni gjëra që janë të pakuptueshme për audiencën tuaj në blogun tuaj, do të ndërtoni shpejt një imazh të një eksperti dhe do të fitoni besim. Megjithatë, duhet të jeni të kujdesshëm ndaj një fenomeni që quhet mallkimi i dijes. Ai konsiston në faktin se një person i specializuar në një temë të caktuar ua shpjegon çështjen të tjerëve në mënyrë të pakuptueshme. Nëse përdorni gjuhë të vështirë dhe profesionale, audienca juaj nuk do ta kuptojë atë që dëshironi t’i përcillni. Shkruani drejt. Vendoseni veten në pozicionin e një personi që nuk ka asnjë ide për një temë të caktuar.

Shkarkoni trafikun në dyqanin online

Regjistrimet në blog janë tekste dhe në tekste mund të vendosni fraza për të cilat dëshironi të jenë të dukshme. Në artikujt e blogut, ju mund të përdorni me siguri fraza më të gjata, p.sh. në formën e pyetjeve të futura nga përdoruesit në një motor kërkimi. Falë kësaj, ju do të tërhiqni përdorues të interesuar në faqen tuaj të internetit, dhe gjithashtu do të kujdeseni për pozicionimin efektiv të dyqanit tuaj online. Një blog kompanie konsiderohet të jetë metoda më e lirë dhe më efektive për marrjen e trafikut organik brenda faqes së internetit. Ia vlen të përfitoni nga mundësitë e tij.

Mundësia e lidhjes brenda domenit

Ju gjithashtu mund të vendosni lidhje të brendshme në hyrjet në blog dhe t’i referoni lexuesit në artikuj të tjerë, por edhe në kategori apo edhe produkte specifike. Sa më shumë hyrje, aq më solid profil lidhjesh mund të ndërtoni, që sigurisht është një aspekt i rëndësishëm i pozicionimit të faqes në internet. Nëse përdoruesi lexon një hyrje të caktuar dhe më pas ndjek lidhjet e sugjeruara, koha e vizitës së tij në faqen e internetit do të jetë dukshëm më e gjatë. Ky do të jetë një sinjal për motorin e kërkimit që faqja juaj e internetit është e vlefshme dhe i përgjigjet nevojave të përdoruesve. Mos harroni të lidheni vetëm me faqet që lidhen me një artikull të caktuar.

Pozicionimi efektiv i dyqaneve në internet

Së fundi, informacioni më i rëndësishëm – një blog në tregtinë elektronike thjesht mbështet pozicionimin e faqes suaj të internetit. Të gjitha çështjet e përshkruara më sipër janë të rëndësishme për SEO. Në artikujt tuaj, mund të përfshini fraza të gjata, të lidheni me nënfaqet pasuese dhe ta mbani përdoruesin brenda domenit për një kohë të gjatë. Përveç kësaj, ju keni mundësi të pakufizuara zgjerimi, gjë që perceptohet mirë nga Google. Vetëm mos harroni të optimizoni çdo nënfaqe me hyrjen. Bëni ndryshime në kodin e faqes së internetit (titulli meta dhe etiketat e përshkrimit meta), kujdesuni për URL-të miqësore, strukturën e kokës dhe fjalët kyçe.

Si të poziciononi faqen e internetit në nivel lokal?

SEO lokale është një lloj SEO që synon të rrisë dukshmërinë tuaj në një zonë të caktuar gjeografike. Çfarë do të thotë? Epo, nëse drejtoni një kompani stacionare që ofron shërbime, për shembull, në një qytet, grupi juaj i synuar janë banorët e një qyteti të caktuar. Ju nuk keni nevojë të promovoni biznesin tuaj në mbarë vendin, prandaj nuk do të nevojitet pozicionimi i përgjithshëm i faqes në internet. SEO lokale bën që uebfaqja të shfaqë fraza që përmbajnë emrin e qytetit. Në disa raste, edhe një frazë lokale është e panevojshme – mjafton që motori i kërkimit Google të kontrollojë vendndodhjen e përdoruesit. Në këtë mënyrë, faqja e internetit e kompanisë arrin drejtpërdrejt grupin e synuar. Si të zbatoni SEO lokale?

Optimizimi bazë i faqes në internet

Pavarësisht nëse është pozicionimi lokal apo ndonjë lloj tjetër SEO, baza e strategjisë (përveç auditimit dhe analizës së konkurrencës) është optimizimi i faqes në internet. Duhet të kujdeseni për aspektet teknike, si performanca, siguria, versioni celular, si dhe përshtatja me faktorët e renditjes. Kërkesat e motorit të kërkimit Google janë të njëjta në të gjitha rastet. Ju duhet të kujdeseni për meta etiketat e sakta, URL-të miqësore, lidhjet e brendshme, optimizimin e skedarëve të imazhit dhe aspekte të tjera të përmendura më parë.

Fjalë kyçe lokalernet

Fjalë kyçe lokale përfshijnë emrin e qytetit, rajonit ose rrethit. Është kryesisht falë tyre që ju mund ta drejtoni faqen tuaj të internetit në një vendndodhje specifike dhe t’i tregoni motorit të kërkimit se cilët përdorues duhet ta shfaqin atë. Zgjedhja e fjalëve për SEO lokale duhet të bazohet në sjelljen dhe zakonet e përdoruesve si në rastin e çdo lloj pozicionimi tjetër. Këtu, sigurisht, duhet të keni parasysh klientët vendas. Një frazë kyçe lokale mund të jetë, për shembull, SEO Poznań ose shkolla e vallëzimit të Varshavës. Natyrisht, shprehja për zonën gjeografike nuk ka pse të përfundojë në fund. Një fjalë kyçe lokale mund të duket gjithashtu si kjo: Poznań pozicionimi. Kur zbatoni SEO në një qytet, konkurrenca juaj është shumë më e vogël. Prandaj, është më e lehtë të renditesh lart për fjalë kyçe lokale dhe i gjithë procesi është më i lirë. Përveç kësaj, ju mund të mbështeteni në rezultatet më shpejt.

Një kartëvizitë në Google Maps

Një nga çështjet më të rëndësishme në rastin e pozicionimit lokal të faqes në internet është karta e biznesit në Google Maps. Mund ta krijoni një të tillë falas me Google My Business dhe nuk ju nevojitet uebfaqja juaj për këtë. Kartëvizita duhet të përmbajë emrin e kompanisë, të dhënat e kontaktit, informacionin më të rëndësishëm për aktivitetin, si dhe foto. Përdoruesit mund të shtojnë mendime brenda tij, gjë që është shumë e rëndësishme nga pikëpamja e dukshmërisë në rezultatet e kërkimit lokal – Google shfaq kartat e biznesit në vendet e para me shumë opinione pozitive. Kjo është arsyeja pse ia vlen të inkurajoni klientët tuaj që të ndajnë përshtypjet e tyre rreth bashkëpunimit me kompaninë. Sidoqoftë, mbani mend se krijimi i një kartevizite është vetëm hapi i parë. Pozicionimi i tij është gjithashtu i rëndësishëm, sepse profilet e kompanive virtuale shfaqen në një rend të caktuar në motorin e kërkimit. Duhet pranuar që Google gjithashtu merr parasysh distancën nga përdoruesi, por pa optimizimin e duhur, shanset tuaja për dukshmëri janë shumë më të ulëta. Cili është pozicionimi i një kartevizitë në Google Maps? Nuk është aspak e njëjtë me rritjen e shikueshmërisë së një faqe interneti. Në këtë rast, gjëja më e rëndësishme është plotësimi i informacionit për kompaninë. Sa më shumë detaje të ketë në kartëvizitën, aq më mirë. Ju nuk mund të harroni për fotot, si dhe rifreskimin e kartëvizitës dhe publikimin e shënimeve në baza të rregullta. Njoftoni Google që biznesi juaj po funksionon në mënyrë aktive dhe po mban një profil në ueb.

Kartat e biznesit të NAP

Karta e biznesit NAP (Emri, Adresa, Numri i Telefonit) përmban emrin dhe detajet e kontaktit të kompanisë. Vlen të vendoset në vende të ndryshme në ueb, p.sh. në fund të faqes, në katalogët e kompanive, etj. Është e rëndësishme që saktësisht të njëjtat të dhëna duhet të gjenden në çdo vend. Përndryshe, motori i kërkimit mund të ketë probleme me caktimin e kompanisë në një vend. Mos harroni se nëse ndryshoni numrin ose adresën tuaj të telefonit, duhet të përditësoni të gjitha NAP-të në rrjet. Vlen të shënoni vendet ku publikohet një kartëvizitë e tillë. Atëherë nuk do të ketë asnjë problem për të përditësuar vazhdimisht të gjitha ato ekzistuese në rrjet, dhe pozicionimi lokal do të jetë më i lehtë. Ndërtimi i lidhjeve lokale Ndërtimi i lidhjeve është gjithashtu i rëndësishëm në pozicionimin lokal. Sa më shumë lidhje të vlefshme të çojnë në faqen tuaj të internetit, aq më i lartë do të jetë në rezultatet organike të kërkimit në Google Search. Lidhjet duhet të vijnë nga faqet e internetit lokale, të ngjashme tematikisht me faqen tuaj. Pozicionimi lokal nuk mund të bëhej pa përmbajtje të vlefshme. Kontrolloni se cilat tema u interesojnë klientëve tuaj të mundshëm dhe përpiquni t’u siguroni atyre përmbajtje me cilësi të lartë që do t’u përgjigjet pyetjeve të tyre.

Pozicionimi i huaj

Teknologjia shumë e zhvilluar e ka bërë zgjerimin në tregjet e huaja sot shumë më të lehtë se disa dhjetëra vjet më parë. Mundësitë e marketingut janë kryesisht përgjegjëse për këtë. Në të kaluarën, ishte e vështirë të arrije klientët e huaj me ofertën tënde. Kur përfshiheshin vetëm kanalet tradicionale të marketingut, promovimi në një vend tjetër ishte i pamundur ose shumë i kushtueshëm. Marketingu dixhital na lejon të arrijmë përdoruesit mijëra kilometra larg në pak sekonda dhe me një kosto shumë të ulët. E gjitha falë rrjetit dhe SEO – në këtë rast i huaj.

Çfarë është pozicionimi i huaj?

Pozicionimi i huaj po drejton një faqe interneti në versionin e huaj të motorit të kërkimit. Çështja është që motori i kërkimit të njohë gjuhën dhe vendin ku drejtohet faqja e internetit dhe më pas t’ua shfaqë atë përdoruesve të duhur. Kjo është shumë më e vështirë sesa pozicionimi lokal apo edhe i përgjithshëm. Në fakt, konsiderohet lloji më i vështirë, i shtrenjtë dhe më i ndërlikuar i pozicionimit. Përveç optimizimit bazë, është e nevojshme përkthimi i faqes së internetit në gjuhën e duhur, si dhe zbatimi i shumë aktiviteteve tipike të SEO të huaja. Duhet mbajtur mend se në këtë rast konkurrenca është shumë më e madhe, sepse ne po luftojmë për pozitën në renditje me kompani nga shumë vende të tjera. Me cilët motorë kërkimi duhet të përputhen aktivitetet e SEO? Përgjigja është e thjeshtë: tek ajo që është më e popullarizuara në vendin e destinacionit. Ju duhet ta kontrolloni këtë me kujdes përpara se të planifikoni strategjinë tuaj. Megjithatë, në shumicën e vendeve të botës, si në Poloni, Google është në krye. Në vende të tjera, ai thjesht do të shfaqet në versionin e duhur të gjuhës, p.sh. Google.uk për Britaninë e Madhe. Kërkesat e gjuhës për çdo version gjuhësor janë të njëjta për SEO.

Për kë është SEO e huaj?

Investimi në SEO jashtë vendit është një vendim i madh. Aktivitete të tilla kushtojnë shumë më tepër sesa rritja e dukshmërisë, brenda vendit, dhe ekziston një rrezik më i madh dështimi. Nëse po mendoni të promovoni kompaninë tuaj jashtë vendit, duhet të mendoni me kujdes nëse tregu që keni zgjedhur ka potencial. Jo çdo produkt dhe shërbim do të jetë popullor në të gjitha cepat e botës. Pozicionimi i huaj është një zgjidhje për kompanitë që kanë pushtuar tregun vendas dhe vendas dhe tani duan të përpiqen të zgjerojnë edhe më tej biznesin e tyre. Një kompani që vendos të zgjerohet jashtë vendit duhet të ketë një buxhet mjaft të madh, sepse ju duhet të paguani shumë më tepër për aktivitetet e SEO jashtë vendit. Nuk është padyshim një opsion i mirë për bizneset e vogla që kanë ende shumë për të bërë në “oborrin e tyre të shtëpisë”. Rregullat më të rëndësishme për rritjen e shikueshmërisë tuaj jashtë vendit Mendoni se jeni në gjendje të pushtoni tregun e huaj, ndaj dëshironi të investoni në SEO? E madhe. Ju vetëm duhet të mbani mend disa rregulla të rëndësishme. Natyrisht, për faktin se është një proces kompleks dhe i ndërlikuar që kërkon njohuri dhe përvojë, është mirë që ta transferoni atë në një agjenci SEO. Sidoqoftë, nëse vendosni ta bëni vetë, mbani mend sa vijon: Është e domosdoshme të hulumtohet tregu i huaj dhe të kontrollohen dallimet në sferën kulturore dhe ekonomike. Mos harroni se përdoruesit jashtë vendit mund të përdorin motorin e kërkimit krejtësisht ndryshe, të përdorin fjalë kyçe të ndryshme dhe të kenë preferenca të ndryshme. Nëse dëshironi t’ua drejtoni ofertën tuaj atyre, duhet të merrni parasysh nevojat dhe preferencat e tyre. Faqja e internetit duhet të jetë e shkruar në gjuhën zyrtare të shtetit në të cilin po dërgoni ofertën. Është një gabim i madh të shkruash një faqe interneti në anglisht dhe ta dërgosh atë në një vend, gjuha zyrtare e të cilit është krejtësisht e ndryshme. Një situatë e tillë do ta bëjë të vështirë për motorin e kërkimit të njohë qëllimet tuaja (nuk do ta dijë se në cilin vend dëshironi të drejtoni faqen) dhe mund të keqinterpretohet nga grupi i synuar. Kontrolloni nëse konsumatorët e huaj janë të interesuar për produktin ose shërbimin tuaj. Ndonjëherë ndodh që një produkt të jetë i paligjshëm në një vend të caktuar. Sigurisht, ky është një fenomen shumë i rrallë, por është më mirë të jesh i sigurt.

Si të kontrolloni pozicionin e një faqe në motorin e kërkimit Google?

Pozicionimi i faqeve të internetit nënkupton rritjen e dukshmërisë së tyre në motorin e kërkimit. Prandaj ia vlen të kontrollohet vazhdimisht nëse veprimet e zbatuara janë efektive duke analizuar pozicionin aktual të faqes së internetit për fjalë kyçe individuale. Një procedurë e tillë duhet të kryhet edhe para planifikimit të pozicionimit. Falë kësaj, do të shihni se si krahasoheni me konkurrencën dhe sa do të duhet të investoni në strategjinë e SEO. Sidoqoftë, përpara se të filloni të kontrolloni pozicionin tuaj në renditje dhe të verifikoni efektet e SEO, duhet të siguroheni që faqja juaj të jetë fare në indeksin e Google. Herët a vonë, çdo sajt indeksohet, edhe nëse pronari i saj nuk bën asgjë për të. Megjithatë, ndonjëherë shfaqen gabime, p.sh. në kodin e uebsajtit, të cilat bllokojnë qasjen e bots në burimet e tyre. Mund të kontrolloni praninë e indeksit duke përdorur veglën e Kërkimit të Google Console, thjesht shkruani adresën e domenit tuaj. Mund ta kontrolloni gjithashtu manualisht duke futur sitin: adresën nazwajdomeny.pl në shiritin e shfletuesit. Dhe si të kontrolloni pozicionin në renditje për frazat individuale?

Kontrollimi manual i pozicionit të faqes në motorin e kërkimit

Mënyra e parë është të kontrolloni manualisht pozicionin në motorin e kërkimit për fraza specifike që lidhen me industrinë tuaj. Ju duhet të bëni atë që audienca juaj e mundshme po bën kur kërkon për produktet ose shërbimet që ofroni. Kjo është zgjidhja që kërkon më shumë kohë – duhet të kontrolloni pozicionin e faqes së internetit një nga një, fjalë për fjalë. Kjo metodë definitivisht nuk do të funksionojë për dyqanet e mëdha në internet që janë të pozicionuara për një numër të madh frazash. Megjithatë, pronarët e faqeve të internetit të vogla të lajmeve shpesh verifikojnë vendin e tyre në rezultatet e kërkimit në këtë mënyrë. Thjesht duhet të mbani mend të fshini historikun e cookie-ve në mënyrë që motori i kërkimit të mos përputhet me rezultatet me aktivitetin tuaj në internet.

Google Search Console

Google Search Console (GSC) është një mjet falas i ofruar nga Google që ju lejon të kontrolloni praninë e një faqe interneti në indeksin e motorit të kërkimit, si dhe të gjurmoni statistikat mbi trafikun dhe pozicionin për frazat individuale. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të krijoni një llogari dhe të futni adresën tuaj të domenit. Mjeti tregon shumë më tepër statistika të lidhura me SEO. Falë tij, ju mund të planifikoni pozicionim efektiv dhe të monitoroni efektet. GSC do t’ju tregojë se deri në çfarë mase uebfaqja juaj përputhet me kërkesat e motorit të kërkimit. Ju do të kontrolloni se cilat pyetje të përdoruesve shfaqen nënfaqet individuale dhe cilat fraza gjenerojnë më shpesh trafik. Mjeti gjithashtu ju lejon të kontrolloni një periudhë specifike kohore. Mund të analizoni trafikun nga 7 ditët ose 12 muajt e fundit. Fatkeqësisht, në këtë rast, keni nevojë për shumë njohuri në fushën e pozicionimit dhe trafikut në Google. Vetëm rezultatet e interpretuara mirë do të jenë të dobishme në planifikimin e strategjive të mëtejshme dhe zbatimin e ndryshimeve.

Mjete falas të disponueshme në ueb

Ekzistojnë disa mjete në treg që ju lejojnë të analizoni statistikat e faqes në internet falas dhe të kontrolloni pozicionin për fraza individuale. Përveç Google Search Console, një shembull i një mjeti të tillë është, për shembull, G Spot Intensys . Është një aplikacion që lidhet me motorin e kërkimit Google. Kjo ju lejon të kontrolloni dukshmërinë në fjalë individuale, por ka disa kufizime. Programet dhe mjetet falas do t’ju lejojnë të kontrolloni dukshmërinë e faqes suaj të internetit në Google, por këto janë të dhëna mjaft themelore. Nëse e bëni për kuriozitet, ato do të jenë perfekte, por për një analizë të hollësishme të situatës së faqes në internet është më mirë të përdorni mjete profesionale, shpesh me pagesë.

Mjete të specializuara SEO

Nëse e kryeni vetë pozicionimin e faqes në internet, duhet të merrni mjete profesionale SEO. Pa to, do ta keni të vështirë të planifikoni një strategji efektive dhe të mos qëndroni prapa konkurrencës. Ata gjithashtu do t’ju ndihmojnë të monitoroni rezultatet e arritura dhe të vlerësoni efektivitetin e veprimeve të paraqitura. Shembuj të mjeteve me pagesë janë Senuto , Semstorm dhe SerpMonster 

Sinergjia SEO dhe UX

Pronarët e faqeve të internetit disa vjeçare sigurisht që kujtojnë kohët kur vetëm plotësimi i nevojave të robotëve të indeksimit ishte i rëndësishëm, për më tepër, këta robotë nuk kishin kërkesa shumë të larta. Për këtë arsye, në internet shpesh mund të hasje të ashtuquajturat tekste gjevrek, pra përmbajtje shumë jocilësore me fraza mbytëse. Ato nuk kishin ndonjë vlerë për marrësin, por mbështetën procesin e rritjes së dukshmërisë. Me kalimin e kohës, zhvillimin e motorit të kërkimit dhe përditësimet e algoritmeve të vlerësimit, qasja ndaj pozicionimit të faqes në internet ka ndryshuar. Aktualisht, fokusi është te përdoruesi dhe nevojat e tij kanë rëndësinë më të madhe. Aktivitetet UX luajnë një rol të madh në marketingun dixhital dhe në vetë pozicionimin. Çfarë është dhe çfarë nënkuptojnë ato për SEO?

Çfarë është UX dhe pse është e rëndësishme?

Përvoja e përdoruesit, e shkurtuar si UX, është përvoja ose përvoja e një përdoruesi që përdor një faqe interneti. Ky koncept përbëhet nga të gjitha emocionet dhe ndjenjat e shkaktuara nga ndërveprimi me faqen e internetit. Ato mund të jenë pozitive ose negative. E gjitha varet nga mënyra se si do të dizajnohet faqja juaj; nëse do t’u përshtatet nevojave dhe preferencave të përdoruesit të synuar apo jo. Faqet e internetit të optimizuara mirë për UX përfshijnë efikase, tërheqëse vizualisht, të dobishme dhe gjithashtu ndihmojnë përdoruesin të arrijë qëllimin. Prandaj, krijimi i një faqe interneti duhet të paraprihet nga një analizë e thellë dhe shumëfazore e sjelljes, zakoneve dhe pritshmërive të përdoruesve. Pse është kaq e rëndësishme UX? Para së gjithash, për shkak të ndërgjegjësimit vazhdimisht në rritje të përdoruesve të internetit. Ata e dinë se mund të presin më shumë dhe nuk janë të kënaqur me faqet dhe shërbimet dixhitale me cilësi të ulët. Për më tepër, përvojat e përdoruesve ndikojnë në vendimet e tyre për blerje. Kjo do të thotë që UX ka një ndikim real në shkallën e konvertimit, e cila ka një rëndësi të madhe në marketingun dixhital. Optimizimi i faqes në internet për UX është të inkurajojë përdoruesin të ndërmarrë një veprim që do të jetë fitimprurës nga pikëpamja e pronarit të faqes së internetit

A ka rëndësi UX në procesin e SEO?

Termi Përvoja e Përdoruesit luan një rol jashtëzakonisht të rëndësishëm në procesin e SEO. Para së gjithash, kjo ka të bëjë me një çështje që është diskutuar më parë – fitimi i një pozicioni të lartë nuk do të ketë shumë rëndësi nëse nuk pason asgjë tjetër. Në vend që të përqendroheni vetëm në SEO, e cila është përgjegjëse për trafikun organik, duhet të përqendroheni edhe në UX, e cila do ta shndërrojë këtë trafik në konvertim. Aktualisht, të dyja këto çështje duhet të shkojnë gjithmonë krah për krah. Pa UX, SEO nuk ka rëndësi pasi vetë trafiku nuk do të gjenerojë konvertime. E kundërta është gjithashtu e vërtetë. Përdoruesit nuk do të jenë në gjendje të bindin veten se faqja e internetit është e vlefshme nëse nuk e gjejnë atë. Por kjo nuk është e gjitha. Bëhet fjalë edhe për kërkesat e Google. Motori i kërkimit e ka vënë përdoruesin në plan të parë prej disa kohësh dhe është në aspektin UX që përditëson algoritmet e tij. Faqet pa vlerë që ngarkohen ngadalë, nuk kanë sigurinë e duhur dhe një version celular nuk do të shfaqet në renditje të larta.

Çfarë është SXO dhe kush duhet ta zbatojë një strategji të tillë?

SXO është një kombinim i SEO dhe UX. Është një strategji që fokusohet në mënyrë të barabartë në rritjen e trafikut organik dhe optimizimin e shkallës tuaj të konvertimit. Zbatimi i tij konsiston në përshtatjen e faqes së internetit me të gjithë faktorët e renditjes së motorëve të kërkimit, kryerjen e aktiviteteve në vend dhe jashtë saj, si dhe optimizimin për sa i përket përvojës së përdoruesit. Qëllimi i SXO është të rrisë dukshmërinë në rezultatet organike dhe të inkurajojë përdoruesin të kryejë një veprim specifik që në çdo mënyrë do të kontribuojë në suksesin e kompanisë. Në epokën e kërkesave të mëdha nga ana e motorit të kërkimit dhe përdoruesve të internetit, strategjia SXO duhet të zbatohet nga kushdo që mbështetet në suksesin në internet.

Pozicionimi i grafikëve dhe filmave

Pozicionimi i skedarëve të imazheve dhe videove shpesh anashkalohet në procesin e SEO. Pronarët e faqeve të internetit fokusohen në kodin e faqes në internet, përmbajtjen dhe ndërtimin e lidhjeve. Sigurisht, të gjitha këto aspekte janë jashtëzakonisht të rëndësishme, por me pak përpjekje mund të rrisni efektivitetin e aktiviteteve të kryera. Prandaj, mungesa e pozicionimit të grafikëve dhe filmave është një gabim i madh. Fotografitë në Google Graphics mund të jenë një mënyrë e shkëlqyeshme për të tërhequr trafikun në faqen tuaj të internetit. Shumë konsumatorë kërkojnë motorin e kërkimit të fotografive dhe më pas lundrojnë në sit nga atje. Megjithatë, vlen të theksohet se është më e rëndësishme në rastin e kompanive që ofrojnë produkte, dhe jo, për shembull, shërbime virtuale. Si duhet të funksionojë procesi i pozicionimit në këtë rast?

Si të poziciononi skedarët e imazhit?

Google nuk ofron zyrtarisht udhëzime për pozicionimin e skedarëve të imazheve në Google Images. Për këtë arsye dihet pak për bazën mbi të cilën është bërë renditja e tyre. Sidoqoftë, vëzhgimi shumë vjeçar i lejoi specialistët të nxirrnin disa përfundime. Aktualisht, ka shumë të ngjarë që pozicioni i imazhit në Google Images të ndikohet nga aspekte të tilla si:

Atributi ALT

Atributi ALT është një etiketë për një skedar imazhi HTML. Është një përshkrim alternativ i një imazhi që shfaqet kur për ndonjë arsye grafika nuk mund të shfaqet. Në këtë rast, përdoruesi sheh atributin ALT dhe e di se çfarë është në grafik. Ky është një nga aspektet më të rëndësishme gjatë pozicionimit të imazheve në Google Images.
Atributi ALT duhet të përshkruajë në mënyrë të përmbledhur atë që përfaqëson skedari i imazhit, si dhe të përfshijë fjalët kyçe më të rëndësishme. Nuk mund të jetë një varg i rastësishëm karakteresh, i cili shpesh gjenerohet automatikisht kur krijohet një faqe interneti, p.sh. në një gjenerator.
Atributi i titullit

Ky është një tjetër etiketë HTML. Ka të bëjë me titullin e skedarit të imazhit. Rregullat janë në thelb të njëjta si në përshkrim. Nuk mund të jetë një tekst i krijuar automatikisht, ai duhet të përshkruajë foton në një farë mënyre. Sidoqoftë, duhet mbajtur mend se nuk mund të jetë gjithashtu një kopje e tekstit nga atributi ALT.
Emri i skedarit të imazhit
Emri i imazhit gjithashtu rrit dukshmërinë e tij në Google Graphics. Duhet t’i referohet asaj që është në foto, të përmbajë një fjalë kyçe për të cilën imazhi duhet të jetë i dukshëm, por jo të përmbajë karaktere polake.
Emri i saktë i skedarit të imazhit mund të duket kështu: running-shoes-new-balance.jpg
Emri i pasaktë duket si ky:
DSC3781.jpg
Cilësi, rezolucion dhe peshë
Pozicionimi efektiv duhet të marrë parasysh edhe parametra të tillë si cilësia, rezolucioni dhe pesha e skedarit të imazhit. Vëzhgimet dhe gjetjet tregojnë se ekziston një probabilitet i lartë që Google t’i kushtojë vëmendje të madhe këtyre aspekteve. Nëse dëshironi që grafika juaj të shfaqë nivele të larta dhe të gjenerojë trafik të vlefshëm, duhet të siguroheni që të jetë me cilësi të lartë. Fatkeqësisht, kujdesi për të gjithë këta parametra nuk është një detyrë e lehtë. Ju duhet të gjeni një mesatare të artë midis cilësisë së mirë të fotografisë dhe peshës së saj. Nëse është shumë i madh, imazhi do të marrë shumë kohë për t’u ngarkuar dhe do të ngadalësojë performancën e faqes.
Atributi i titullit

Ky është një tjetër etiketë HTML. Ka të bëjë me titullin e skedarit të imazhit. Rregullat janë në thelb të njëjta si në përshkrim. Nuk mund të jetë një tekst i krijuar automatikisht, ai duhet të përshkruajë foton në një farë mënyre. Sidoqoftë, duhet mbajtur mend se nuk mund të jetë gjithashtu një kopje e tekstit nga atributi ALT.
Emri i skedarit të imazhit
Emri i imazhit gjithashtu rrit dukshmërinë e tij në Google Graphics. Duhet t’i referohet asaj që është në foto, të përmbajë një fjalë kyçe për të cilën imazhi duhet të jetë i dukshëm, por jo të përmbajë karaktere polake.

Cilësi, rezolucion dhe peshë
Pozicionimi efektiv duhet të marrë parasysh edhe parametra të tillë si cilësia, rezolucioni dhe pesha e skedarit të imazhit. Vëzhgimet dhe gjetjet tregojnë se ekziston një probabilitet i lartë që Google t’i kushtojë vëmendje të madhe këtyre aspekteve. Nëse dëshironi që grafika juaj të shfaqë nivele të larta dhe të gjenerojë trafik të vlefshëm, duhet të siguroheni që të jetë me cilësi të lartë. Fatkeqësisht, kujdesi për të gjithë këta parametra nuk është një detyrë e lehtë. Ju duhet të gjeni një mesatare të artë midis cilësisë së mirë të fotografisë dhe peshës së saj. Nëse është shumë i madh, imazhi do të marrë shumë kohë për t’u ngarkuar dhe do të ngadalësojë performancën e faqes.
Harta e skedarëve të imazhit

Puna e optimizimit në faqen e internetit duhet të përfshijë krijimin e një harte faqeje në një skedar XML. Është një skedar i vogël që liston të gjitha adresat brenda një domeni. Kjo e bën më të lehtë për robotët e kërkimit të indeksojnë faqen tuaj dhe të kontrollojnë për përmbajtje të re. Vlen gjithashtu të krijoni një hartë të tillë për skedarët grafikë dhe ta ruani atë në formatin XML. Vendoseni atë në server dhe raportojeni atë në Google Search tool Console. Falë kësaj, do të jeni të sigurt që skedarët tuaj grafikë janë përfshirë në indeksin e motorit të kërkimit.
Optimizimi bazë i vendit të uljes

Skedarët e imazhit nuk do të shfaqen në pozicione të larta nëse performanca e faqes suaj të internetit është e ulët dhe ka probleme të tjera teknike në faqen tuaj të internetit. Nëse dëshironi të poziciononi imazhin në Google Images, kujdesuni për optimizimin bazë të faqes në internet.
Përmbajtja që rrethon imazhin

Për Google, përmbajtja e vlefshme ka rëndësi në shumë fusha të ndryshme. Nuk është ndryshe në rastin e pozicionimit të grafikëve. Nëse po vendosni një imazh në një faqe, sigurohuni që të ketë tekst me cilësi të lartë pranë saj, të ngopur me fjalë kyçe përkatëse që lidhen me grafikën.

Si të poziciononi skedarët video?

Skedarët video janë pjesë e marketingut të përmbajtjes. Në ditët e sotme, ato kanë një rëndësi të madhe, sepse përdoruesit çdo ditë vërshohen me një sasi të madhe të përmbajtjes në formë tekstesh. Disa njerëz preferojnë të mësojnë informacion në formën e videove. Si duhet të duket pozicionimi efektiv i skedarëve video? E gjitha varet nga mënyra se si i publikoni ato. Ju mund ta bëni këtë direkt në serverin tuaj ose nëpërmjet një platforme të tillë si YouTube. Nëse zgjidhni opsionin e parë, procesi i optimizimit do të jetë i ngjashëm me imazhet. Cilësia, rezolucioni, pesha, atributi i titullit të videos si dhe harta e skedarëve video në formatin XML janë të rëndësishme.

Pozicionimi i dyqaneve online

Për shkak të interesit në rritje për blerjet në internet, industria e tregtisë elektronike po bëhet gjithnjë e më popullore. Dyqane të reja në internet shfaqen në ueb çdo vit, kjo është arsyeja pse sipërmarrësit duhet të luftojnë me konkurrencë të fortë. Për këtë arsye, rritja e shikueshmërisë së faqes së internetit të shitjeve është gjithnjë e më e rëndësishme. Nëse jeni të përfshirë në tregtinë elektronike, optimizimi i faqes në internet si dhe aktivitetet jashtë sajtit janë një domosdoshmëri për ju. Skema e pozicionimit në tregtinë elektronike Rritja e dukshmërisë suaj në tregtinë elektronike është pothuajse e njëjtë me pozicionimin e faqes në internet. Ka disa ndryshime në të dy proceset, por skema është e njëjtë: Auditimi dhe analiza e palëve konkurruese Një auditim i faqes në internet do të zbulojë gabimet dhe do të kontrollojë se në çfarë mase i përgjigjet aktualisht kërkesave të SEO të motorit të kërkimit. Në vend të kësaj, nevojitet analiza e konkurrencës për të parë se cilat veprime janë efektive. Procesi i SEO duhet të fillojë me këto dy hapa, pavarësisht nëse është një faqe e thjeshtë informacioni apo një dyqan elektronik. Planifikimi i një strategjie Faza tjetër është planifikimi i strategjisë bazuar në raportin e auditimit dhe konkluzionet e nxjerra pas analizimit të faqeve të internetit të konkurrentëve. Për më tepër, duhet të merrni parasysh audiencën e synuar, buxhetin dhe qëllimet për të cilat kompania po përpiqet. Edhe pse në rastin e e-commerce, qëllimi është zakonisht rritja e shitjeve. Zbatimi i aktiviteteve Pas planifikimit, është koha për të zbatuar strategjinë e hartuar, p.sh. optimizimin teknik, aktivitetet jashtë vendit dhe publikimin e përmbajtjes. Mos harroni, megjithatë, se puna në një faqe interneti shitjesh nuk duhet të jetë një operacion një herë. Pozicionimi i një dyqani online bazohet në optimizimin sistematik dhe marrjen e lidhjeve. Monitorimi i efekteve Faza e fundit është monitorimi i efekteve, pra kontrollimi i efektivitetit të aktiviteteve të kryera. Nëse është e nevojshme, modifikoni strategjinë.

Çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje?

Rritja e dukshmërisë suaj në tregtinë elektronike është më e vështirë dhe kërkon kohë sesa pozicionimi i faqes në internet, por shumica e kërkesave të motorit të kërkimit janë të njëjta. Ju duhet të kujdeseni për SEO teknike, përmbajtjen e vlefshme dhe profilin e lidhjeve të jashtme. Ajo që duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë është shpejtësia e ngarkimit të dyqanit (për shkak të numrit të madh të skedarëve grafikë mund të jetë problematik), versioni celular dhe siguria (çertifikata SSL).

UX në dyqanin online

Përvoja e përdoruesit ka rëndësi për çdo produkt dixhital, por në tregtinë elektronike, ajo ka një rëndësi të veçantë. Në një dyqan online, gjëja më e rëndësishme është të gjeneroni konvertim, sepse ai është burimi i fitimit. Prandaj, duhet bërë gjithçka për të inkurajuar përdoruesit të ndërmarrin veprime. Për më tepër, pozicionimi efektiv nuk mund të ndodhte pa optimizimin UX, i cili është përmendur disa herë më lart.

Të dhëna të strukturuara në dyqanet online

Për shkak të konkurrencës së madhe në tregtinë elektronike, pronarët e dyqaneve duhet të bëjnë gjithçka që është e mundur për të dalë nga turma dhe për të tërhequr vëmendjen e konsumatorëve, si dhe të motorëve të kërkimit. Përveç aktiviteteve bazë të optimizimit dhe pozicionimit “jashtë”, të dhënat strukturore janë gjithashtu të rëndësishme.

Çfarë janë të dhënat e strukturuara?

Të dhënat e strukturuara, ose Skema, janë etiketa në kodin e faqes së internetit (më shpesh në HTML) që strukturojnë të dhënat dhe e bëjnë më të lehtë leximin e motorëve të kërkimit. Këto pjesë të vogla kodi jo vetëm që e bëjnë zvarritësit e uebit më të lehtë për të lexuar një faqe interneti, por gjithashtu e bëjnë më të lehtë lundrimin nëpër të. Motori i kërkimit e kupton më mirë përmbajtjen e faqes në internet dhe mund të përputhet më mirë me rezultatet me qëllimet e përdoruesve. Falë kësaj, Google mund të njohë që nënfaqja lidhet me produktin dhe ta indeksojë më mirë, gjë që sigurisht do të ketë një ndikim në shfaqjen e saj te përdoruesit. Pronarët e dyqaneve në internet mund të përdorin këshillat e disponueshme në Schema.org, i cili është një projekt i Google, Microsoft, Yandex dhe Yahoo.

A ndikojnë të dhënat e strukturuara në pozicionin e dyqanit?

Sipas informacionit zyrtar të siguruar nga Google, të dhënat e strukturuara nuk kanë ndikim të drejtpërdrejtë në renditje. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se ata nuk llogariten në procesin e SEO. Etiketat e skemave ndikojnë në pozicionimin e faqeve të internetit në mënyrë indirekte. Para së gjithash, ata e bëjnë më të lehtë për robotët të indeksojnë sitin dhe të kuptojnë saktësisht përmbajtjen. Për më tepër, etiketat në kod që përshkruajnë elementë individualë në faqe ndihmojnë në optimizimin e konvertimeve dhe rritjen e shitjeve. Si? Epo, ato shfaqen në rezultatet e kërkimit, ato janë një zgjatje e përmbajtjes bazë që shfaqet në faqen e internetit SERP. Etiketa Skema është, për shembull, çmimi i produktit ose vlerësimi i tij bazuar në mendimet e blerësve të tjerë. Një zgjerim i tillë i përshkrimit të faqes në motorin e kërkimit e dallon dyqanin nga rezultatet e tjera, dhe për këtë arsye inkurajon përdoruesit ta vizitojnë atë. Të dhëna të strukturuara të rëndësishme për tregtinë elektronike Rich snippet janë elementë që pasurojnë vizualisht faqen në rezultate organike (në versionin bazë, shfaqen vetëm titulli, përshkrimi dhe adresa URL). Ato ndikojnë në CTR-në tuaj, dmth. në shkallën e klikimeve. Dhe ato janë më të rëndësishmet për tregtinë elektronike. Falë tyre, përdoruesi ka më shumë gjasa të vizitojë dyqanin, gjë që rrit mundësinë për të bërë një blerje. Të dhënat më të rëndësishme të strukturuara në tregtinë elektronike janë veçoritë e produktit si: emri, çmimi, vlerësim, disponueshmëria në magazinë, Përshkrim i shkurtër.

Çfarë mjetesh përdorin SEO-të?

Pozicionimi efektiv i faqes në internet kërkon jo vetëm njohuri dhe përvojë të specializuar, por edhe mjetet e duhura. Për ta kryer procesin në mënyrë profesionale, duhet të keni programe dhe sisteme SEO që ju lejojnë të zbatoni me lehtësi aktivitetet e mëvonshme, si dhe të monitoroni situatën e faqes në internet ose të kontrolloni veprimet e konkurrentëve. Cilat mjete përdoren më shpesh nga specialistët e SEO?

Google Search Console

Mjeti SEO i përdorur nga SEO-të është padyshim Google Search Console. Është një mjet falas i ofruar nga Google. Ai është menduar si për fillestarët ashtu edhe për ekspertët me përvojë të SEO. Mjeti ju lejon kryesisht të kontrolloni se si Google e sheh faqen tuaj të internetit; a përputhet me faktorët e renditjes; ajo që i mungon për të qenë në një pozicion më të lartë. Për më tepër, në GSC mund të kontrolloni pozicionin tuaj për fraza individuale, si dhe të analizoni statistikat e trafikut. Kjo është një bazë absolute për çdo pronar faqe interneti, edhe nëse procesi i pozicionimit të faqes në internet i është besuar një agjencie SEO.

Google Analytics

Google Analytics është një tjetër mjet falas i ofruar nga lideri botëror në mesin e motorëve të kërkimit. Ka funksione paksa të ndryshme nga Google Search Console. Përdoret kryesisht për të analizuar statistikat e trafikut dhe për të kontrolluar sjelljen e përdoruesve në faqen e internetit, përfshirë. koha që kaloi brenda saj. Vlen të theksohet se mjeti Google Analytics mund të përdoret edhe në fushatat reklamuese me pagesë. Ju duhet t’i lidhni ato me sistemin e reklamave. Google Analytics do të përdorë një kod të veçantë gjurmimi për të krijuar lista të marrësve jo standarde. Ju mund t’i përdorni ato, për shembull, për rimarketing dhe të synoni reklamën te njerëzit që kanë bërë një lëvizje specifike në faqen e internetit.

Mjetet për analizimin e profilit të lidhjes së konkursit

Një pozicionues i mirë duhet të mbajë një sy në konkurrencë. Ju duhet të kontrolloni, ndër të tjera, në mënyrë të vazhdueshme profilin e lidhjeve të jashtme dhe të analizoni se nga uebfaqet e tjera marrin lidhje të sponsorizuara, ku vendosen përmendjet dhe çfarë ankorash dhe atributesh kanë. Një nga mjetet më të njohura për të kontrolluar veprimet e konkurrentëve në fushën e ndërtimit të lidhjeve është Ahrefs . Është një mjet falas që ju lejon të analizoni lidhjet e jashtme të çdo faqeje. Me ndihmën e tij, ju mund të kontrolloni si faqen e internetit të konkursit, ashtu edhe tuajin. Prandaj, përdoret gjatë auditimit. zvarritësit dhe shtojcat e shfletuesit për të lehtësuar pozicionimin Një tjetër mjet i rëndësishëm që lehtëson pozicionimin e faqeve të internetit është i ashtuquajturi zvarritës. Vlen të përdoret veçanërisht në rastin e faqeve të internetit shumë komplekse. Çfarë bën? Epo, ajo tregon faqen e internetit nga këndvështrimi i një roboti të motorit të kërkimit. Falë tij, pronari ose pozicionuesi i faqes në internet mund të kontrollojë se cilat gabime janë në strukturën, kodin dhe përmbajtjen e faqes në internet. Ju mund ta përdorni atë për të kontrolluar se çfarë ju pengon të arrini një pozicion të lartë dhe si të eliminoni gabime të tilla. Përveç zvarritësve, ia vlen të përdorni edhe shtojcat e shfletuesit. SEO META në 1 KLIK është një shembull i një shtojce të tillë. Me të mund të merrni informacion rreth meta të dhënave, URL-ve, skedarit robots.txt, titujve dhe lidhjeve. Shtojca të tjera që përdorin SEO-të janë SEO Minion, Zgjerimi i Detajuar i SEO dhe Zhvilluesi i Uebit. Sidoqoftë, mbani mend se ato janë vetëm një mbështetje në analizimin e faqes në internet, dhe jo burimi kryesor i njohurive mbi të cilat mund të bazoni strategjinë tuaj.

Teknologjia në tregtinë elektronike

Teknologjia në tregtinë elektronike është e rëndësishme jo vetëm për funksionimin efikas të dyqanit, por edhe për shërbimin cilësor ndaj klientit. Konsumatorët bashkëkohorë janë shumë të vetëdijshëm dhe për këtë arsye kërkojnë shumë. Vendimi i blerjes mund të ndikohet, për shembull, nga rruga nga hedhja e produktit në shportë deri në finalizimin e transaksionit. Shpesh, gabimet në zgjidhjet në këtë fushë e bëjnë klientin të kalojë në konkurrencë. Prandaj, zgjedhja e platformës në të cilën do të vendoset dyqani ka një rëndësi të madhe për rezultatet e shitjeve. A ndikon gjithashtu në SEO?

Llojet e platformave të shitjes

Zgjedhja e platformave të shitjeve është vërtet e madhe. Sipërmarrësit që operojnë në industrinë e e-commerce mund të zgjedhin si nga sistemet e huaja, ashtu edhe ato nga krijuesit polakë. Platformat ndryshojnë në funksionet, opsionet e disponueshme, mundësinë e zgjerimit të dyqanit, shtojcat dhe, natyrisht, çmimin, por ne mund t’i ndajmë ato në dy grupe kryesore: Platformat me burim të hapur – Këto janë platforma falas të disponueshme për të gjithë. Ju nuk keni pse të paguani për përdorimin e tyre dhe mund t’i përdorni për nevojat tuaja pa kufizime. Ata kanë kod me burim të hapur që çdokush mund t’i qaset. Si rezultat, ato zgjerohen vazhdimisht nga programuesit në mbarë botën dhe ofrojnë një gamë të gjerë mundësish. Fatkeqësisht, në rast të problemeve teknike, pronari i dyqanit duhet të mbështetet vetëm tek vetja. Platformat SaaS (Software as a Service) – janë platforma të ofruara si shërbim. Konsumatorët zakonisht paguajnë për to në formën e një abonimi mujor. Pronari i dyqanit nuk duhet të ketë serverin e tij, krijuesi i platformës është përgjegjës për gjithçka. Kjo zgjidhje ju lejon të hapni një dyqan në një kohë shumë të shkurtër, por shoqërohet me kufizime të caktuara. Në këtë rast, kodi burimor nuk mund të ndërhyhet lirisht.

A ka rëndësi platforma e shitjeve për SEO?

Për motorin e kërkimit, nuk ka rëndësi se në cilën platformë është vendosur dyqani. Të gjitha sistemet dhe llojet e softuerit trajtohen njësoj. Sidoqoftë, zgjedhja e një platforme të tregtisë elektronike mund të ketë një ndikim në SEO tuaj. Bëhet fjalë për funksionet dhe lehtësitë që ofron platforma në drejtim të optimizimit. Në rastin e sistemeve me burim të hapur, pozicionuesi ka akses në kodin burimor, i cili ka një rëndësi të madhe për pozicionimin. Megjithatë, është gjithashtu e rëndësishme nëse platforma lehtëson prezantimin e aktiviteteve të SEO, si dhe nëse lejon instalimin e shtojcave të specializuara. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të mendoni me kujdes për zgjedhjen e softuerit. Kushtojini vëmendje mundësive të SEO, si dhe veçorive të përshtatura për nevojat dhe industrinë tuaj.onueshme, mundësinë e zgjerimit të dyqanit, shtojcat dhe, natyrisht, çmimin, por ne mund t’i ndajmë ato në dy grupe kryesore: Platformat me burim të hapur – Këto janë platforma falas të disponueshme për të gjithë. Ju nuk keni pse të paguani për përdorimin e tyre dhe mund t’i përdorni për nevojat tuaja pa kufizime. Ata kanë kod me burim të hapur që çdokush mund t’i qaset. Si rezultat, ato zgjerohen vazhdimisht nga programuesit në mbarë botën dhe ofrojnë një gamë të gjerë mundësish. Fatkeqësisht, në rast të problemeve teknike, pronari i dyqanit duhet të mbështetet vetëm tek vetja. Platformat SaaS (Software as a Service) – janë platforma të ofruara si shërbim. Konsumatorët zakonisht paguajnë për to në formën e një abonimi mujor. Pronari i dyqanit nuk duhet të ketë serverin e tij, krijuesi i platformës është përgjegjës për gjithçka. Kjo zgjidhje ju lejon të hapni një dyqan në një kohë shumë të shkurtër, por shoqërohet me kufizime të caktuara. Në këtë rast, kodi burimor nuk mund të ndërhyhet lirisht.

Pozicionimi i dyqanit online - IdoSell

IdoSell është një platformë e dedikuar për tregun e tregtisë elektronike. Është i disponueshëm në modelin SaaS, që do të thotë se për ta përdorur atë, duhet të paguani një abonim mujor. Falë kësaj, klientët kanë akses në mbështetje të specializuar teknike, gjë që, për fat të keq, nuk është rasti me sistemet me kod të hapur. IdoSell është një platformë jashtëzakonisht e gjerë, me mundësi të gjera dhe shumë funksione. Krijuesit e tij theksojnë se është më tepër një zgjidhje për profesionistët dhe përdoret për shitje në shkallë të gjerë. Integrimi me magazinat dhe shitësit me shumicë ju lejon të shisni në modelin B2B dhe sistemi efikas ju lejon të trajtoni deri në një mijë porosi në ditë. Dhe si funksionon kjo platformë për sa i përket Optimizimit të Motorit të Kërkimit? A e mbështesin të gjitha këto veçori të avancuara pozicionimin e IdoSell ? Si të fillohet procesi i rritjes së shikueshmërisë së dyqanit të krijuar në këtë sistem?

Ku të filloni pozicionimin e IdoSell ?

Procesi i faqeve të internetit të krijuara në platformën IdoSell me një auditim SEO dhe UX. Një auditim SEO do t’ju lejojë të kontrolloni se deri në çfarë mase uebsajti i përgjigjet kërkesave të motorit të kërkimit dhe çfarë mund të bëhet për të përmirësuar pozicionin e saj në rezultatet e kërkimit. Megjithatë, duhet mbajtur mend se një pozicion i lartë në renditje nuk do të bëjë shumë nëse trafiku nuk përkthehet në konvertim, pra veprime të kryera nga përdoruesit. Sidomos në një dyqan online, ku burimi i fitimit është konvertimi në formën e blerjes së produkteve. Prandaj, në mënyrë që pozicionimi IdoSell jo vetëm të fitojë trafik në dyqan, por edhe të inkurajojë përdoruesit të ndërmarrin veprime të mëtejshme, ia vlen të bëhet një audit UX, pra analiza e faqes në internet për sa i përket përvojës së përdoruesit. Nga auditimet e kryera nga një specialist do të përgatiten raporte, të cilat do të përshkruajnë çdo gabim në faqen e internetit dhe metodat e mundshme të eliminimit të tyre. Këto dy dokumente duhet të jenë baza për planifikimin e strategjisë së duhur të rritjes së dukshmërisë.

A kërkon njohuri të specializuara pozicionimi i IdoSell ?

IdoSell është një softuer i tipit SaaS, por në këtë rast krijuesit vendosën të përdorin një zgjidhje inovative dhe të lejojnë klientët të ndërhyjnë me kodin burimor. Si rezultat, pronarët e dyqaneve kanë mundësi më të mëdha për sa i përket pozicionimit. Përveç kësaj, platforma rregullon automatikisht disa elementë të dyqanit për ta bërë atë miqësor me motorin e kërkimit. Sidoqoftë, aktivitetet bazë të SEO nuk mjaftojnë për t’u renditur lart dhe optimizimi i faqeve me këtë sistem është mjaft i ndërlikuar. Prandaj, një person i papërvojë pa njohuri të specializuara ndoshta do të ketë një problem me përshtatjen e saktë të dyqanit me algoritmet e motorit të kërkimit.

Kush duhet të pozicionojë dyqanin në platformën IdoSell ?

Pavarësisht nga madhësia e dyqanit, lloji i produkteve të shitura ose karakteristikat e grupit të synuar, pozicionimi i faqes në internet është gjithmonë i domosdoshëm. Pa të, është e pamundur të fitosh klientë dhe të gjenerosh fitime. Prandaj, nëse planifikoni të krijoni dyqanin tuaj në këtë platformë, duhet të përgatiteni për një proces mjaft të komplikuar optimizimi.

Pozicionimi i dyqaneve online - shopGold

Platforma e shitjeve shopGold është një CMS që duhet të instalohet në serverin tuaj. Klienti nuk paguan një abonim mujor, siç është rasti me softuerin SaaS. Për të qenë në gjendje të përdorni shopGold , ju duhet të paguani një tarifë një herë për një licencë për të përdorur dyqanin që në fillim. Sidoqoftë, do t’ju duhet të shtoni një abonim pritës në tarifat. vit, ShopGold po fiton gjithnjë e më shumë popullaritet në mesin e sipërmarrësve polakë që operojnë në industrinë e tregtisë elektronike. Kjo është kryesisht për shkak të përgatitjes së mirë të platformës për optimizimin e SEO. Dhe si duket pozicionimi i shopGold dhe për kë është ky CMS?

Dyqani ShopGold - për kë?

Dyqani menaxhohet përmes panelit të administrimit, i cili është i lehtë për t’u përdorur dhe intuitiv. Ju nuk keni nevojë të keni njohuri të specializuara për IT ose programim për të bërë ndryshime, për të menaxhuar produktet dhe për të trajtuar porositë. Kjo është arsyeja pse shopGold është një zgjidhje për të dy me përvojë dhe fillestar. Funksionimi intuitiv është një nga arsyet pse platforma po fiton gjithnjë e më shumë popullaritet. Dhe për cilat dyqane është menduar ky sistem? Krijuesit e saj nuk e kufizuan numrin e produkteve të shitura për sipërmarrësit. Përveç kësaj, sistemi ofron shumë veçori për të lehtësuar shërbimin ndaj klientit dhe menaxhimin e përgjithshëm të dyqaneve. Prandaj, në pamje të parë mund të përdoret si nga dyqanet e vogla ashtu edhe nga ato të mëdha, por prodhuesit theksojnë se është një zgjidhje e dedikuar për dyqane të mesme.

Si duket pozicionimi shopGold ?

Pozicionimi, si dhe menaxhimi i dyqaneve, nuk është shumë i ndërlikuar dhe shumë aktivitete kryhen në mënyrë intuitive. Platforma është padyshim miqësore me motorët e kërkimit dhe mbështet zbatimin e shumë aktiviteteve të Optimizimit të Motorit të Kërkimit. Përparësitë më të mëdha përfshijnë aspekte të tilla si: mundësia e prezantimit të URL-ve miqësore dhe meta të dhënave optimale; mundësia e integrimit me mjetin Google Analytics; zbatimi i lehtë i të dhënave të strukturuara; kodi burimor i optimizuar siç duhet në fillim (Optimizimi miqësor i motorit të kërkimit); Si duhet të shkojë procesi i pozicionimit? Pas auditimit dhe analizimit të aktiviteteve të konkurrentëve, gjëja e parë që duhet të bëni është ta bëni më të lehtë indeksimin e robotëve të motorëve të kërkimit. Vetëm falë kësaj, dyqani do të jetë në gjendje të shfaqet në motorin e kërkimit. Si ta bëjmë atë? Para së gjithash, krijoni një hartë të faqes (të cilën sistemi shopGold lejon ta bëjë automatikisht), kujdesuni për URL-të miqësore dhe optimizoni robotët.

Sa kohë duhet për të pozicionuar dyqanin në shopGold ?

Pozicionimi i ShopGold është relativisht i lehtë, por sa kohë do të zgjasë i gjithë procesi varet kryesisht nga madhësia e dyqanit. Një dyqan i gjerë me një shumëllojshmëri të gjerë është më i vështirë për t’u optimizuar, prandaj pozicionimi efektiv i faqes në internet do të marrë më shumë kohë. Megjithatë, duhet bërë dallimi midis kohëzgjatjes së punës së optimizimit dhe kohës së efekteve të para. Në rastin e fundit, rëndësia e, ndër të tjera, aktiviteteve të konkurrentëve, historisë së moshës dhe domenit, dhe përditësimeve të Google. Koha mesatare e pritjes për ndryshimet e para është disa muaj.

Pozicionimi i dyqanit online - Ebexo

A po planifikoni të hapni dyqanin tuaj online dhe keni vendosur të përdorni platformën Ebexo ? Ju duhet të dini se si duket pozicionimi Ebexo në këtë rast. Është një softuer që funksionon në modelin SaaS. Kjo zgjidhje shoqërohet me kufizime të caktuara në modifikimin e kodit, por shumica e aktiviteteve bazë të optimizimit mund të kryhen nga paneli i administrimit. Platforma Ebexo ju lejon gjithashtu të modifikoni shabllonet dhe të rregulloni pamjen e dyqanit sipas nevojave tuaja, ose më mirë me nevojat e klientëve. Mos harroni se për të përkthyer trafikun në konvertim, duhet të zgjidhni zgjidhje që do të kënaqin audiencën tuaj.

Pozicionimi i Ebexo në vend

Pozicionimi i faqes është të gjitha aktivitetet që kryhen brenda faqes së internetit. Qëllimi i tyre kryesor është të optimizojnë nënfaqet për motorin e kërkimit. Google përcakton renditjen e rezultateve të kërkimit bazuar në disa qindra faktorë, por jo të gjithë janë të njohur. Dihet, megjithatë, se pozicioni i faqes në internet ndikohet shumë nga aspekte të tilla si: tituj të optimizuar meta dhe përshkrime të nënfaqeve të meta; url miqësore ; struktura e përshtatshme e kokës; përmbajtje me vlerë të ngopur me fjalë kyçe; ridrejtime; lidhje të brendshme; skedarë imazhi të optimizuar siç duhet. Ebexo u sigurua që pronarët e dyqaneve online të mund të kryejnë shumë nga këto aktivitete në një mënyrë shumë të thjeshtë. Nga paneli i administrimit, mund të vendosni lehtësisht ridrejtime, lidhje kanonike, meta të dhëna të sakta, URL miqësore, si dhe të krijoni një hartë faqeje dhe një robot.

Ebexo jashtë - pozicionimi i faqes

Për të sjellë një faqe interneti në një pozicion të lartë, duhet më shumë se optimizimi i duhur. Prandaj, pozicionimi Ebexo konsiston gjithashtu në aktivitete jashtë sajtit, pra ato që kryhen jashtë faqes së internetit. Një nga më të rëndësishmet prej tyre është krijimi i lidhjeve, dmth marrja e lidhjeve të jashtme. Ky është një nga faktorët më të rëndësishëm të renditjes. Sa më shumë faqet e internetit të tregojnë për dyqanin tuaj, aq më shumë autoritet dhe besim gëzon në sytë e motorit të kërkimit. Kushti është, megjithatë, që lidhjet duhet të jenë të vlefshme, pra të vijnë nga faqe interneti të njohura dhe të besueshme – mundësisht nëse janë faqe tematikisht të ngjashme. Artikujt e sponsorizuar janë mënyra më e popullarizuar për të marrë lidhje të jashtme.

Pse ia vlen të poziciononi një dyqan në Ebexo ?

Pozicionimi efektiv i faqes në internet është një domosdoshmëri për çdo dyqan të krijuar me softuerin e diskutuar. Përputhja e faqes së internetit me kërkesat e motorit të kërkimit, si dhe kujdesi për aktivitete të tjera duke rritur besueshmërinë e saj do t’ju lejojë të fitoni një avantazh ndaj konkurrencës dhe të ngjiteni në krye të rezultateve të kërkimit. Falë kësaj, klientët potencial do të zgjedhin dyqanin tuaj dhe kjo do të përkthehet në rezultate të kënaqshme shitjesh. Një strategji pozicionimi është shumë e rëndësishme, pa të dyqani juaj nuk do të ekzistojë për shumicën e klientëve potencialë.

Pozicionimi i dyqaneve online - Sky -Shop

Drejtoni një dyqan të krijuar në platformën Sky -Shop, por nuk jeni të kënaqur me trafikun, dhe rrjedhimisht me rezultatet e shitjeve? Nëse askush nuk e viziton dyqanin tuaj, është e vështirë të merrni një numër të madh transaksionesh dhe fitime të mira. Për të fituar klientë dhe për të rritur shitjet, duhet të siguroni shikueshmërinë e motorit të kërkimit, sepse nga këtu vjen trafiku më i madh në dyqanet online. Kur kërkojnë produkte, konsumatorët i drejtohen Google, duke përdorur fraza kyçe specifike. Nëse dëshironi të jeni të suksesshëm, faqja juaj e internetit duhet të shfaqet në fjalët e përdorura nga klientët e mundshëm. Pozicionimi i duhur i Sky-Shop do t’ju ndihmojë në këtë.

Pozicionimi i Sky -Shop - pse është kaq i rëndësishëm?

Krijuesit e Sky -Shop pajisën softuerin e tyre me shumë funksionalitete interesante që mundësojnë menaxhim efikas të dyqaneve dhe shërbim cilësor ndaj klientit. Falë këtij sistemi, ju mund të krijoni një dyqan vërtet tërheqës. Por a mjafton për të fituar me sukses klientët? Fatkeqësisht jo. Pamja profesionale e faqes së internetit apo edhe produktet më të mira në treg nuk do të ndihmojnë nëse klientët potencialë nuk dinë për ekzistencën e dyqanit tuaj. Duhet të jeni të dukshëm në internet për t’u njohur. Pozicionimi është një nga mënyrat më të lira dhe më efektive për të arritur klientët – ose më mirë, për t’i bërë ata të arrijnë te ju. Duhet të dini se për shumë përdorues, rezultatet e kërkimit përfundojnë në faqen e parë, që do të thotë se dhjetë faqet e para kanë shanset më të mira për sukses.

Pozicionimi i dyqanit në Sky -Shop - çfarë mundësish ofron sistemi?

Sky -Shop është një platformë në modelin SaaS, e cila krijon kufizime të caktuara në drejtim të optimizimit. Sidoqoftë, zhvilluesit e programeve kompjuterike nuk i lënë sipërmarrësit pa asgjë. Pozicionimi i Sky -Shop mbështetet nga disa funksionalitete interesante: Aftësia për të ndryshuar meta etiketat – titujt e meta të optimizuar siç duhet dhe përshkrimet meta janë shumë të rëndësishme në procesin e rritjes së dukshmërisë dhe marrjes së trafikut. Platforma lejon çdo modifikim të këtyre elementeve. Krijimi i një harte faqeje dhe shtimi i një skedari robotësh – një hartë e faqes dhe një skedar robotësh janë të nevojshëm që robotët e kërkimit të gjejnë sajtin në ueb dhe ta shtojnë atë në burimet e motorit të kërkimit. Harta e faqes është veçanërisht e rëndësishme për faqet e internetit shumë të zhvilluara. Ridrejtimet automatike 301 – ndonjëherë ndodh që asortimenti në dyqanin online është gati të përfundojë ose tërhiqet. Në një situatë të tillë, nënfaqja e një produkti të caktuar ndalon së punuari siç duhet dhe përdoruesit marrin një gabim – kjo nuk perceptohet mirë nga klientët ose motori i kërkimit. Prandaj, ka kuptim të vendosni ridrejtime automatike. Mundësia për të krijuar dhe drejtuar një blog – përmbajtja është një element i pandashëm i pozicionimit. Sa më e vlefshme përmbajtja në dyqan, aq më mirë duket në sytë e motorit të kërkimit. Artikujt e blogut mbështesin pozicionimin e faqes në internet, por gjithashtu ndihmojnë në arritjen e qëllimeve të imazhit të kompanisë. Ia vlen të përfitoni nga kjo mundësi.

Pozicionimi i dyqanit online - Magento

Lista e platformave më të njohura të e-commerce mund të ndryshojë pak çdo vit, por Magento është shumë e zakonshme në mesin e liderëve. Ky softuer është i disponueshëm në tre versione: falas (Open Source), me pagesë dhe me pagesë dhe të pritur në serverët Magento. Versioni i parë, i cili është softuer i hapur dhe i lirë që ju lejon të modifikoni lirisht skriptin, është deri tani më i përdoruri. Magento u jep sipërmarrësve mundësi pothuajse të pakufizuara për të zgjeruar dyqanin, dhe gjithashtu lejon integrimin me shumë entitete, sisteme dhe mjete të rëndësishme në industrinë e tregtisë elektronike. Për këtë arsye, është një zgjidhje e destinuar më tepër për dyqane të mesme dhe të mëdha. Dhe si duket pozicionimi i Magento?

Pozicionimi Magento - funksione të dobishme

Magento është një platformë që ofron shumë funksione dhe shtesa të avancuara, që sigurisht është një aset për dyqanet e mëdha dhe profesionale. Sidoqoftë, veçoritë e avancuara dhe shtesat e shumta e bëjnë menaxhimin e dyqaneve të vështirë për fillestarët. Një server me parametra të mirë është i nevojshëm për funksionimin efikas të dyqanit. Për këtë arsye, në disa raste nevojitet ndihma e një zhvilluesi, e cila vlen edhe për Magento. Megjithëse platforma është miqësore me SEO, aktivitetet bazë të optimizimit nuk mjaftojnë për të fituar një pozicion të lartë, veçanërisht në një industri konkurruese. Megjithatë, futja e ndryshimeve në kod kërkon njohuri të specializuara. Funksionet Magento të dobishme në pozicionim përfshijnë: aftësia për të optimizuar skedarin e robotëve dhe për të gjeneruar një hartë faqeje; aftësia për të gjeneruar URL miqësore; optimizimi i meta të dhënave; Dizajn të përgjegjshëm.

Si të zgjidhni fjalë kyçe?

Një pjesë e rëndësishme e pozicionimit të Magento është zgjedhja e fjalëve kyçe për të cilat dyqani do të jetë i dukshëm. Ato janë ato që i lejojnë përdoruesit të arrijnë dyqanin dhe produktet tuaja. Cilin duhet të zgjidhni për të rritur trafikun dhe për të tërhequr klientët që janë të vendosur të blejnë? Para së gjithash, duhet të analizoni aktivitetet në internet të përdoruesve dhe të kontrolloni se si ata kërkojnë produkte specifike. Programe ose mjete speciale si Google AdWords do t’ju ndihmojnë në këtë Planifikues të Fjalë kyçe ose Përgjigjuni Publikut. Frazat me bisht të gjatë do të funksionojnë mirë për pozicionimin e faqes në internet. Këto janë fraza që përbëhen nga disa fjalë dhe zbulojnë qëllimin e përdoruesit, p.sh. “kapelë për burra adidas”. Nëse përdoruesi fut një frazë të tillë në motorin e kërkimit, atëherë ka shumë të ngjarë që ai tashmë ka marrë një vendim dhe dëshiron të blejë një kapelë. Falë frazave të bishtit të gjatë, do t’i arrini njerëzit nga fundi i shtegut të blerjeve.

Pozicionimi Magento - çfarë duhet të mbani mend?

Në rastin e pozicionimit Magento, por edhe të çdo dyqani tjetër, nuk mund të harroni zbatimin e certifikatës SSL. Është një protokoll rrjeti që siguron sigurinë e transmetimit të të dhënave. Pse është kaq e rëndësishme në rastin e e-commerce? Sepse klientët japin të dhënat e tyre personale dhe bëjnë pagesa gjatë blerjes. Nëse nuk ndihen të sigurt, ndoshta do të heqin dorë nga pazari. Përveç kësaj, motori i kërkimit Google shikon gjithashtu sigurinë e faqeve të internetit dhe përkundrazi nuk dëshiron të promovojë ato që nuk ua ofrojnë përdoruesve.

Pozicionimi i dyqanit online - GOshop

GOshop është një zgjidhje e gatshme për sipërmarrësit që duan të operojnë në industrinë e tregtisë elektronike. Pasi të keni paguar një pagesë një herë, ju merrni një zgjidhje të gatshme. Në fakt, me versionin origjinal, mund të filloni të shisni dhe menaxhoni dyqanin tuaj, por nuk ka asnjë problem për të përshtatur pamjen dhe funksionet sipas nevojave tuaja. GOshop ju lejon të modifikoni dizajnin grafik të dyqanit, të shtoni module, shtojca dhe të modifikoni dyqanin për sa i përket nevojave të grupit të synuar. E gjithë kjo ka një rëndësi të madhe për suksesin në industrinë e e-commerce, por pozicionimi i GOshop është gjëja më e rëndësishme për sipërmarrësit. Si funksionon softueri në këtë drejtim?ke për fillestarët, është më mirë ta transferoni atë tek një agjenci profesionale SEO. Nëse vendosni të bashkëpunoni, zgjidhni kompaninë tuaj me kujdes. Ndiqni mendimet e të tjerëve dhe gjithashtu kontrolloni portofolin e agjencisë së përzgjedhur. Do të ishte më mirë nëse për dyqanin tuaj kujdeset një kompani që ka përvojë në pozicionimin e faqeve të internetit të krijuara duke përdorur sistemin OpenCart.

A e mbështet GOshop pozicionimin?

Aktualisht, shumica e CMS-ve janë krijuar duke pasur parasysh kërkesat e motorëve të kërkimit. GOshop , pavarësisht se është krijuar më shumë se një dekadë më parë, është përshtatur në mënyrë të përsosur me kërkesat e Google dhe nuk mund të mohohet se mbështet procesin e rritjes së dukshmërisë. Versioni bazë i platformës lejon: Krijoni automatikisht URL miqësore – ato janë të rëndësishme për robotët e zvarritjes, por edhe për përdoruesit. Krijoni automatikisht një hartë siti – në rastin e faqeve të tilla të gjera të internetit si dyqanet online, një hartë e faqes është një domosdoshmëri. Ky është një skedar që liston të gjitha URL-të brenda domenit. Falë tij, ju mund të përmirësoni indeksimin e të gjithë faqes së internetit dhe nënfaqeve të reja. Lidhni me lehtësi një certifikatë SSL – është një domosdoshmëri për çdo faqe interneti ku përdoruesit ofrojnë të dhënat e tyre dhe kryejnë pagesa. Këto janë vetëm disa nga funksionet që mbështesin pozicionimin e GOshop . Ka shumë të tjera në versionin bazë të platformës, por gjithashtu është e mundur të shkarkohen module shtesë që do të lehtësojnë më tej zbatimin e aktiviteteve të SEO.

A ia vlen të poziciononi një dyqan në GOshop ?

Keni një dyqan të krijuar në platformën GOshop dhe llogarisni në një numër të madh klientësh dhe fitime të larta? Optimizimi dhe aktivitete të tjera që lidhen me pozicionimin janë një domosdoshmëri. Klientët tuaj potencialë kërkojnë produkte që u interesojnë në motorin e kërkimit. Nëse nuk jeni atje, keni një shans të vogël për të marrë klientët diku tjetër. Pozicionimi i faqes në internet do t’ju lejojë të dalloheni nga turma, të rrisni trafikun e faqes në internet, të përmirësoni shkallën e konvertimit dhe të arrini qëllimet tuaja të imazhit – dyqanet që shfaqen në pozicione të larta gëzojnë njohje më të madhe dhe një reputacion më të mirë.

Pozicionimi GOshop - sfida

Pozicionimi, dhe veçanërisht aktivitetet bazë të optimizimit, nuk duhet të jenë problem as për fillestarët. Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se rritja e dukshmërisë është një proces kompleks me shumë elementë. Për ta kryer atë në mënyrë gjithëpërfshirëse, zakonisht është e nevojshme të modifikohet kodi burimor. Në rastin e GOshop është mjaft sfidë sepse vetëm zhvilluesit e softuerit kanë akses në skript.

Pozicionimi i kartave të biznesit të Google

Pozicionimi i kartave të biznesit të Google

Rezultatet natyrore të kërkimit nuk janë i vetmi vend ku mund të reklamoni biznesin tuaj dhe të merrni klientë. Google u ofron sipërmarrësve shumë më tepër opsione. Përveç rezultateve natyrore, ju mund të rrisni dukshmërinë tuaj në seksionin e lidhjeve të sponsorizuara, në Rrjetin e Ekranit Google (në sajtet partnere, YouTube dhe Gmail) dhe në Google Maps. Zgjidhja e fundit do të jetë veçanërisht e dobishme në rastin e bizneseve lokale që marrin klientë vetëm nga një zonë e caktuar. Çfarë është pozicionimi i kartës së biznesit të Google?

Çfarë është një Listim Google dhe kush duhet ta përdorë atë?

Një kartëvizitë e Google është një profil virtual i kompanisë që përmban informacionin më të rëndësishëm në lidhje me të. I krijuar dhe optimizuar siç duhet, ai shfaqet në rrjetin e kërkimit, nën lidhjet e sponsorizuara dhe mbi rezultatet natyrore. Ky funksion është i disponueshëm vetëm për bizneset me vendndodhje fizike – kartat e biznesit nuk ofrohen për industrinë e tregtisë elektronike. Megjithatë, për kompanitë lokale të shërbimit është një bazë absolute. Si të krijoni një profil të kompanisë virtuale? Është e mundur nga niveli i panelit të administrimit në mjetin Google My Business. Prandaj, hapi i parë është krijimi i një llogarie Google. Sistemi do t’ju udhëheqë në hapat e ardhshëm. Krijimi dhe optimizimi i listimit të Google nuk është një detyrë shumë e ndërlikuar. Burimi: google.com – fraza – ëmbëltore Gdańsk

Si i rendit Google kartat e biznesit?

Vetëm tre karta biznesi shfaqen në faqen kryesore. Çfarë përcakton se cilët do të jenë në tre të parat dhe cilët do të jenë në pozicionet e ardhshme? Google pretendon se rendi i rezultateve në Google Maps ndikohet nga aspekte të tilla si: distanca e përdoruesit nga vendndodhja e kompanisë; njohja e faqes së internetit të kompanisë në ueb; rëndësia e bazuar në fjalë kyçe. Megjithatë, vëzhgimet e shumë specialistëve të shikueshmërisë në internet tregojnë se nuk është gjithmonë kështu. Prandaj, mekanizmi i saktë i përcaktimit të renditjes nuk dihet plotësisht, por një gjë është e sigurt: një element i qenësishëm në procesin e pozicionimit të kartave të biznesit të Google është kujdesi për cilësinë e tyre.

Si të poziciononi kartat e biznesit të Google?

Dhe si të sigurohet cilësia e kartës së biznesit në Google Maps? Para së gjithash, plotësoni të gjitha informacionet me kujdes. Sa më shumë të dhëna të përmbajë kartëvizita, aq më e madhe është mundësia për një renditje të lartë. Të gjitha informacionet bazë për kompaninë (emri, detajet e kontaktit, lloji i aktivitetit etj.) si dhe përshkrimi i ofertës janë të rëndësishme. Mendimet e përdoruesve janë gjithashtu thelbësore për kartat e biznesit të Google, kështu që ia vlen të inkurajoni klientët tuaj të lënë një koment ose të shtojnë një vlerësim.

Zgjidhni profesionalizmin dhe na kontaktoni!

Pozicionimi i faqes suaj të internetit është një domosdoshmëri në ditët e sotme, dhe jo vetëm për bizneset online. Çdo kompani duhet të prezantojë kartën e saj të biznesit online, sepse këtu shikojnë konsumatorët kur duan të përdorin shërbimin ose të blejnë një produkt. Ju nuk dëshironi ose nuk mund ta poziciononi vetë faqen tuaj të internetit? Asgjë nuk është e humbur. Me ndihmën e duhur, ju do të përmirësoni dukshmërinë tuaj në rezultatet e kërkimit organik dhe do të fitoni trafik të vlefshëm që do të përkthehet në konvertim. Na kontaktoni dhe besoni ekspertët me përvojë, të cilët kanë shumë vite që zbatojnë aktivitetet e SEO dhe ndjekin tendencat e tregut dhe ndryshimet në kërkesat e motorëve të kërkimit. Zgjidhni profesionalizmin dhe përvojën. Zgjidhni Grupin GetLead Group .

Pse ia vlen të na besoni?

GetLead group Group është një agjenci SEO që operon në treg dhe është aktive në fushën e pozicionimit që nga viti 2007. Që nga fillimi i aktivitetit tonë ne vëzhgojmë me kujdes mjedisin SEO dhe mekanizmat e algoritmeve të Google. Falë përvojës dhe vëzhgimit shumë vjeçar, ne jemi në gjendje të krijojmë një strategji pozicionimi efektive për çdo lloj faqe interneti, pavarësisht nga industria. filloni çdo projekt me një auditim profesional SEO duke përdorur mjete të tilla si Ahrefs , Google Search Console ose Google Analytics. Gjatë planifikimit të strategjisë, ne marrim parasysh nevojat individuale të klientit, si dhe qëllimet që ai dëshiron të arrijë. Ne duam t’u garantojmë klientëve tanë shërbimin më cilësor, për këtë arsye ne jemi vazhdimisht në zhvillim, dhe në bord janë vetëm specialistë me përvojë me njohuri profesionale dhe të përditësuara.

Çfarë do të përfitoni duke punuar me ne?

Duke përdorur njohuritë e specializuara, përvojën dhe mjetet profesionale, ne do të planifikojmë dhe zbatojmë një strategji efektive pozicionimi. Ne merremi me faqet e internetit, platformat e e-commerce si dhe me lloje të tjera faqesh interneti. Ne i afrohemi secilit klient individualisht. Para se të zbatojmë ndonjë aktivitet, ne përpiqemi të njihemi me specifikat e industrisë, grupin e synuar dhe rezultatet e pritura. Ne ndihmojmë në rritjen e dukshmërisë suaj në rezultatet organike, si dhe në përmirësimin e statistikave të trafikut dhe të konvertimeve. A nuk jeni të kënaqur me rezultatet tuaja të shitjeve? Ndoshta faqja juaj e internetit nuk po arrin klientët e mundshëm. Na besoni dhe ne do t’ju ndihmojmë të dalloheni ndër të tjerët dhe t’ju tregojmë më të mirën në internet. Ju ftojmë të na kontaktoni dhe të njiheni me detajet e bashkëpunimit. FAQ – Pyetjet e bëra më shpesh

Çfarë më duhet për të filluar pozicionimin?

Një klient që dëshiron të fillojë procesin e pozicionimit duhet të ketë një domen funksional në internet dhe të dijë fjalëkalimin për të hyrë në panelin e tij. Kjo është me të vërtetë gjithçka që nevojitet për të qenë në gjendje të filloni të punoni për të përmirësuar pozicionin e faqes suaj të internetit ose dyqanit tuaj online në renditjen e Google. Adresa e domenit dhe të gjitha të dhënat e aksesit duhet t’i jepen pozicionuesit.

A është pozicionimi një proces një herë?

Një klient që dëshiron të fillojë procesin e pozicionimit duhet të ketë një domen funksional në internet dhe të dijë fjalëkalimin për të hyrë në panelin e tij. Kjo është me të vërtetë gjithçka që nevojitet për të qenë në gjendje të filloni të punoni për të përmirësuar pozicionin e faqes suaj të internetit ose dyqanit tuaj online në renditjen e Google. Adresa e domenit dhe të gjitha të dhënat e aksesit duhet t’i jepen pozicionuesit.

Çfarë e përcakton çmimin për pozicionimin?

Çmimi për pozicionimin e faqeve të internetit është i vështirë të përcaktohet qartë sepse varet nga shumë variabla. Çmimi i pozicionimit ndikohet, ndër të tjera, nga gjendja e domenit, cilësia dhe mosha e tij. Industria dhe niveli i konkurrencës gjithashtu luajnë një rol të rëndësishëm në vlerësim, sepse sa më mirë të promovohet konkurrenca, aq më e vështirë është detyra e pozicionuesit.

Kur mund të prisni efektet e pozicionimit të faqes në internet?

Kur efektet e aktiviteteve të SEO do të jenë të dukshme varet nga shumë variabla. Për shembull, nëse faqja e internetit nuk është në gjendje të mirë dhe kërkon shumë ndryshime, periudha e zbatimit për optimizimin bazë mund të jetë më e gjatë. Vështirësia dhe konkurrenca e industrisë kanë gjithashtu një ndikim të madh në kohën e paraqitjes së lartë në rezultatet e kërkimit, që do të thotë se pozicionimi i frazave të përzgjedhura për klientin kërkon më shumë punë.

Sa fraza kyçe duhet të zgjidhni për pozicionim?

Nuk ka kufi për numrin e fjalëve kyçe. Ju mund të zgjidhni çdo numër prej tyre, zakonisht të paktën një duzinë apo më shumë fraza. Kufiri i sipërm nuk ekziston, por duhet mbajtur mend se sa më shumë fraza, aq më shumë punë do të kërkohet në SEO. Vlen gjithashtu të kihet parasysh se është e pamundur që një faqe të shfaqet në TOP3 ose TOP5 për të gjitha frazat e zgjedhura, nëse ka disa dhjetëra apo edhe disa qindra prej tyre.

A mund të ndryshohen fjalë kyçe gjatë pozicionimit?

Ne e dimë se aktualisht tregu po ndryshon në mënyrë shumë dinamike dhe kërkon rregullime të vazhdueshme dhe ofrim të zgjidhjeve më interesante se konkurrenca për të fituar dhe mbajtur një avantazh. Prandaj, është e mundur të ndryshohen frazat kryesore gjatë bashkëpunimit. Megjithatë, duhet pasur parasysh se pozicionimi i faqes në internet, duke përfshirë optimizimin e përmbajtjes, është një proces kompleks që kërkon shumë punë. Prandaj, të gjitha ndryshimet në aktivitetet e SEO, duke përfshirë frazat e reja kyçe, duhet të prezantohen me kujdes dhe në konsultim me specialistin e SEO.

Fushatat e AdWords ndikojnë në rezultatet e pozicionimit?

Fushatat e AdWords ndikojnë në rezultatet inorganike të kërkimit. Kjo do të thotë që domeni për frazën e zgjedhur shfaqet lart në motorin e kërkimit, por pranë emrit të domenit ka një shënim që është një reklamë. Ai zhduket sapo të jetë shteruar buxheti i fushatës. Fatkeqësisht, aktivitetet e Google Ads nuk ndikojnë në rezultatet organike të kërkimit dhe nuk ka asnjë gjurmë të tyre pas përfundimit të fushatës.

A kërkon pozicionimi ndryshime grafike në faqen e internetit?

Nuk është gjithmonë e nevojshme, por shumë shpesh aktivitetet e SEO përfshijnë edhe ndryshime grafike në faqen e internetit të klientit. Ndonjëherë këto janë vetëm ndryshime të vogla kozmetike që lidhen me optimizimin e strukturës së domenit për SEO, dhe herë të tjera faqja e internetit duhet të ripunohet plotësisht për ta bërë atë më funksionale dhe estetike. Të gjitha ndryshimet grafike futen pas konsultimit dhe miratimit nga klienti, në mënyrë që pamja e faqes në internet të jetë në përputhje jo vetëm me parimet e SEO, por edhe me vizionin e pronarit të saj.

Si të kontrolloni nëse pozicionimi funksionon?

Efektiviteti i aktiviteteve të SEO të kryera nga pozicionuesi ilustrohet në mënyrë të përsosur nga pozicioni i domenit të klientit pas futjes së frazave të zgjedhura në motorin e kërkimit. Rezultatet mund të shihen edhe në statistika të tilla si numri i vizitave dhe transaksioneve të bëra në faqen e internetit. Përveç kësaj, secili nga klientët tanë merr një raport të rregullt që përmban të gjithë informacionin më të rëndësishëm në lidhje me pozicionin e faqes së internetit dhe aktivitetet e optimizimit dhe pozicionimit të kryera.

A garanton efektiviteti pozicionimi?

Fatkeqësisht, asnjë veprim në fushën e pozicionimit të faqes në internet nuk garanton që ju të arrini pozicionin e parë në motorin e kërkimit. Procesi i pozicionimit është shumë kompleks dhe nëse domeni hyn në pozicionin e parë ndikohet nga shumë çështje të pavarura nga pozicionuesi, siç është mungesa e disponueshmërisë së informacionit nga Google për funksionimin e algoritmeve dhe ndryshimet e vazhdueshme të futura nga motori i kërkimit.