Identifikohu

Si të dizenjoni një faqe interneti të bukur nëse nuk jeni projektues

Si të dizenjoni një faqe interneti të bukur nëse nuk jeni projektues

Parimet dhe idetë e projektimit për ndërtimin e një faqe interneti profesionale për të shfaqur identitetin tuaj të markës në internet

Kur një faqe interneti është projektuar mirë, qoftë me një ndërtues uebsajti ose me ndihmën e dizajnerëve dhe zhvilluesve të internetit, ajo tregon atë që ju ofroni, mbështet gjenerimin e drejtimit të biznesit tuaj, angazhon audiencën tuaj ideale të synuar dhe komunikon qartë se jeni një burim burimesh. mund të besojë. Nëse ndërtoni një dyqan online , duhet të siguroni gjithashtu një platformë të lehtë për t’u përdorur dhe të sigurt kur shisni produkte.

“Një faqe e mirë uebsajti ju lejon të krijoni një identitet të fortë marke dhe të tregoni historinë tuaj ashtu siç dëshironi”, thotë Jonathan Cook, Themelues/Zhvillues në Neon Hive , një agjenci e dizajnit të uebit me bazë në Zelandën e Re. “Ju keni kontroll të plotë mbi çdo element, deri në pikselin e fundit.”

Lajmi i mirë është se kur të filloni, mund të krijoni vetë një faqe interneti mbresëlënëse. Ajo që është thelbësore është që ju të ndiqni udhëzime të caktuara kur ndërtoni dizajnin vizual të faqes tuaj të internetit për të tërhequr dhe mbajtur në mënyrë efektive vëmendjen e përdoruesit me një ndërfaqe përdoruesi të lehtë për t’u përdorur.

Përdorni udhëzuesin e mëposhtëm hap pas hapi dhe këshillat e dizajnit për të krijuar një faqe interneti mahnitëse që përcjell vlerën unike të biznesit tuaj.

1. Vendosni synime dhe prioritete përpara se të zhyteni

Kur shumë mendojnë për dizajnin dhe zhvillimin e suksesshëm të uebit, ata mendojnë për emrat e domeneve, një host të besueshëm në internet, skemat e ngjyrave të faqes në internet dhe sistemet e menaxhimit të përmbajtjes. Sidoqoftë, dizajni i suksesshëm i faqes në internet i ka rrënjët në prioritete të qarta. Filloni projektin tuaj të faqes së internetit duke përcaktuar se çfarë ka më shumë rëndësi për biznesin tuaj, në mënyrë që të dini se çfarë duhet të përfshijë faqja juaj e internetit.

“Shkruani se si duket suksesi dhe punoni mbrapsht”, thotë Jonathan. “Ky proces do t’ju ndihmojë të vendosni se çfarë do të jetë pjesë e faqes tuaj.”

Mund të jetë e dobishme të shikoni faqet e internetit të tjera në industrinë tuaj për frymëzim dizajni. Shfletoni nëpër faqet e tyre dhe mbani shënim informacionin që ata ofrojnë, si i komunikojnë markat e tyre dhe çfarë ofrojnë për të tërhequr dhe mbajtur vëmendjen e vizitorëve. Vini re se çfarë mendoni se funksionon mirë dhe ku dëshironi të bëni më mirë me dizajnin tuaj.

Kjo listë e elementeve të rëndësishme të faqes në internet do t’ju ndihmojë të krijoni një hartë të faqes. Një hartë e faqes, siç sugjeron emri, harton faqen tuaj të internetit duke vendosur faqet që do të keni dhe mënyrën se si faqet do të lidhen me njëra-tjetrën, dhe do të ndihmojë në krijimin e arkitekturës suaj të informacionit më vonë.

Merrni parasysh përfshirjen e këtyre llojeve bazë të faqeve të internetit në faqen tuaj.

Faqja kryesore:
Kjo është faqja kryesore e faqes suaj të internetit, kështu që shpesh do të jetë faqja e parë që vizitorët e rinj shohin. Ata duhet të shohin së pari informacionin më të rëndësishëm që u nevojitet, për të kuptuar atë që ofroni dhe të dinë lehtësisht se si të lundrojnë drejt asaj që duhet të bëjnë më pas.
Rreth nesh:
Këtu, vizitorët mund të zbulojnë informacionin bazë për biznesin tuaj, si p.sh. mënyra se si keni filluar, ku jeni vendosur, misionin tuaj dhe profilet e anëtarëve kryesorë të ekipit tuaj. Ju gjithashtu mund të përfshini lidhje për të ruajtur oraret dhe vendndodhjet (nëse i keni), lidhjet me faqet e mediave sociale dhe informacionin e kontaktit.
Shërbimet:
Në varësi të asaj që bën biznesi ose organizata juaj, një faqe me shpjegime të shkurtra të shërbimeve që ofroni ose përmbajtje vizuale të produkteve tuaja dhe lidhje me faqet e detajuara për të mësuar më shumë rreth këtyre shërbimeve mund të jetë shumë e dobishme për vizitorët e rinj.
Karriera:
Nëse shpesh keni nevojë për anëtarë të rinj të ekipit, merrni parasysh një faqe ku mund të nënvizoni pozicionet e disponueshme ose keni një formular ku njerëzit mund të pyesin për hapjet.
Blog:
Nëse publikoni rregullisht përmbajtje, një faqe blogu mund të jetë një vend qendror për vizitorët që ta gjejnë atë. Kjo mund të përfshijë përditësime të produkteve ose shërbimeve, artikuj në lidhje me atë që ofroni, profile të projekteve të reja dhe çdo përmbajtje tjetër që do të ndihmojë në edukimin e vizitorëve të faqes në internet për organizatën tuaj.

Dorë e madhe me thonj të lyer duke shkruar në laptop.

2. Krijoni një kornizë teli për të vizualizuar faqen tuaj të internetit

Një kornizë teli është një skicë skeletore për faqen tuaj të internetit. Ashtu si një plan për një shtëpi, ai ju jep një pamje dy-dimensionale të paraqitjes, strukturës dhe funksionalitetit të faqes suaj të internetit.

Kornizat me tela mund të krijohen me stilolaps dhe letër të thjeshtë, ose në mënyrë dixhitale duke përdorur mjetet e dizajnit të faqes në internet ose një krijues uebsajti që mund t’ju ndihmojë të komunikoni vizualisht strukturën e faqes tuaj. Ekzistojnë 3 lloje kornizash teli dhe ndërsa zhvilloni faqen tuaj të internetit, do të përsërisni nga njëri në tjetrin, duke fituar më shumë “besnikëri” ose detaje, ndërsa vazhdoni.

Korniza teli me besueshmëri të ulët: Këto skica të hershme, të përafërta – të cilat zakonisht kanë forma të thjeshta dhe tekst të mbajtësit të vendeve – janë të mira për hartimin e rrjedhës së navigimit. “Në këtë fazë, përqendrohuni vetëm në përmbajtjen dhe mënyrën se si përdoruesi do të ndërveprojë me të, në vend se si do të duket faqja në të vërtetë,” thotë Jonathan. “Ky është niveli i planifikimit, kështu që ju thjesht po skiconi përafërsisht faqen e internetit dhe po mendoni për hierarkinë.”

Korniza teli me besnikëri mesatare: Në këtë fazë, nuk keni ende imazhe ose tekst të drejtpërdrejtë. Ju po krijoni interpretime bardh e zi që tregojnë një paraqitje të saktë të paraqitjes së faqes në internet. Ka mjete të disponueshme për të krijuar këto interpretime që ofrojnë prova falas, të tilla si Sketch ose Balsamiq . “Kjo fazë është skeleti i faqes suaj të internetit,” thotë Jonathan. “Ju nuk keni nevojë për dizajn specifik, por keni nevojë për linja të pastra dhe përmasa të sakta.”

Korniza teli me besueshmëri të lartë: Në këtë fazë të fundit të dizajnit, ju po krijoni një model që duket si uebsajti juaj aktual, me imazhe, skemë ngjyrash dhe kopje reale. Tani, ju mund të dizajnoni gjëra të tilla si menutë tuaja dhe përmbajtjen interaktive. “Kjo është ajo ku ju shtoni ngjyra dhe kopjoni, por mos e ngatërroni këtë me një prototip funksional,” thotë Jonathan. “Është ende vetëm një shembull i hierarkisë së faqes suaj të internetit.”

Katër klientë/audiencë

3. Dizajnoni duke pasur parasysh audiencën tuaj

Ndërsa kaloni nëpër fazat e dizajnimit të faqes në internet, përqendrohuni në ndërtimin e një aseti për t’i shërbyer audiencës tuaj. Në fund të fundit, kjo është e gjithë çështja. Sigurohuni që në çdo fazë të zhvillimit të faqes tuaj të internetit – nga vendosja e prioriteteve te formatimi deri te përcaktimi i navigimit – të mendoni për nevojat e audiencës tuaj të synuar.

“Sado emocionuese që mund të jetë krijimi i një faqe interneti krejtësisht unike dhe joortodokse, përdoruesi përfundimtar duhet të konsiderohet gjithmonë i pari,” thotë Jonathan.

Konsultohuni me këtë listë kontrolli për të krijuar një përvojë pozitive të përdoruesit (UX) .

Siguroni një hierarki vizuale:
Hierarkia e qëndrueshme e bën të lehtë për vizitorët që të mbledhin shpejt informacionin dhe të kuptojnë se ku të shkojnë në faqen tuaj të internetit për të mësuar më shumë. Hierarkia vizuale përfshin hapësirën, ngjyrat, hapësirën e bardhë, përsëritjen dhe më shumë.
Mbajeni të thjeshtë: ndërsa
dizajnoni, mbani një përvojë miqësore për vizitorët duke marrë parasysh nëse të gjithë elementët janë të nevojshëm nga përdoruesit. Ju mund të shtoni veçori që komplikojnë faqen e internetit dhe e bëjnë më të vështirë për audiencën tuaj lundrimin.
Keni një thirrje të qartë për veprim (CTA):
“Vendosni një porosi”, “Blini tani”, “Regjistrohuni”, “Na kontaktoni” dhe CTA të tjera duhet të jenë të lehta për t’u gjetur dhe intuitive. Vazhdoni të pyesni veten nëse dizajni i faqes suaj të internetit e bën të lehtë për audiencën tuaj të dijë se ku dëshironi që ata të shkojnë më pas në faqen tuaj të internetit.
Bëjeni të aksesueshëm:
Faqja juaj e internetit duhet të jetë e përgjegjshme dhe e aksesueshme nga çdo pajisje. Rishikoni se si duken dhe performojnë aspekte të ndryshme të faqes suaj të internetit në PC, tabletë dhe telefona celularë. Sigurohuni që përdoruesit të mund të shikojnë tekstin dhe imazhet siç duhet në pajisje të ndryshme dhe që butonat dhe CTA-të janë lehtësisht të klikueshme në ekrane me madhësi të ndryshme.

4. Përdorni foto për të treguar historinë tuaj

Një faqe interneti është një përvojë vizuale, kështu që përqendrohuni në imazhet që tërheqin audiencën tuaj të synuar për të ndihmuar në komunikimin e asaj që është marka juaj. Nëse nuk keni fotografinë tuaj për të ilustruar produktet ose shërbimet tuaja, ka shumë burime të imazheve të aksioneve. Uebsajtet si Unsplash , Pexels dhe Pixabay ofrojnë një përzgjedhje të gjerë imazhesh falas për të filluar.

Jonathan sugjeron gjetjen e një serie imazhesh në stok nga i njëjti set ose fotograf i ofruar. “Bërja e kësaj ju lejon të ruani qëndrueshmërinë stilistike në faqen tuaj të internetit,” thotë ai. “Do ta bëjë faqen tuaj të internetit të duket më profesionale dhe do ta bëjë biznesin tuaj të duket më i besueshëm.”

Mbani mend këto këshilla kur zgjidhni imazhe.

Sigurohuni që imazhet tuaja të tregojnë një histori.
Mos zgjidhni vetëm një foto sepse duket bukur. Mendoni nëse imazhi funksionon me përmbajtjen tuaj për të sjellë në jetë markën tuaj.
Edhe nëse jeni duke përdorur aksione, jini origjinal.
Mos zgjidhni zgjedhjen më të dukshme. Ju nuk dëshironi të zgjidhni diçka që një vizitor do ta njohë menjëherë si një foto të aksioneve që ata kanë parë në një duzinë uebsajtesh të tjera.
Sigurohuni që njerëzit në imazhe të duken si audienca juaj e synuar:
Kjo do t’i bëjë vizitorët të ndihen sikur faqja juaj e internetit—dhe marka, produkti ose shërbimi juaj—është diçka me të cilën mund të identifikohen dhe të kenë nevojë.
Jini konsistent me stilin e imazhit:
Sigurohuni që elementet vizuale të faqes suaj të internetit të qëndrojnë besnike ndaj markës tuaj. Mbani ngjyrat, fontet dhe imazhet të qëndrueshme, në mënyrë që ato të përforcojnë imazhin e markës suaj.
Pritini imazhe në stok për ndikim më të madh:
Nëse për shembull shet akullore artizanale, dhe gjeni një imazh që paraqet një fëmijë të lezetshëm duke ngrënë një kone akulloreje me familjen e tij, prisni foton për të theksuar fëmijën. Do të ketë më shumë vëmendje dhe do të duket unike, krahasuar me faqet e tjera të internetit që mund të kenë përdorur imazhin e paprerë.

“Sado emocionuese që mund të jetë krijimi i një faqe interneti krejtësisht unike dhe joortodokse, përdoruesi përfundimtar duhet të merret parasysh gjithmonë i pari.”

5. Monitoroni performancën tuaj dhe përmirësohuni ndërsa ecni

Një faqe interneti do të zhvillohet vazhdimisht ndërsa biznesi juaj rritet. Monitoroni performancën tuaj që në fillim duke përdorur raportet e faqes suaj të internetit për të parë se çfarë funksionon dhe çfarë nuk funksionon. Më pas, përshtatuni për të përmirësuar përvojën për përdoruesit—dhe rezultatet për ju.

Integrimi i Google Analytics me faqen tuaj të internetit mund t’ju ndihmojë të gjurmoni aktivitetin për të parë se cilat faqe po marrin më shumë trafik dhe ku po klikojnë njerëzit. Testimi A/B – ku krahasoni 2 versione të ndryshme kundër njëri-tjetrit – do t’ju ndihmojë të përcaktoni se cilët elementë të faqes suaj të internetit po funksionojnë më mirë dhe t’ju mundësojë të jeni të sigurt se CTA juaj motivon vizitorët tuaj. “Nëse doni të krijoni CTA që konvertojnë dhe kontribuojnë në një përvojë të paharrueshme në internet, duhet të provoni vazhdimisht se çfarë funksionon më mirë,” thotë Jonathan.

Një mënyrë për të parë se si përdoruesit po ndërveprojnë me faqen tuaj të internetit është një mjet i hartës së nxehtësisë si Hotjar , thotë Jonathan. Harta e nxehtësisë ofron një paraqitje grafike të koduar me ngjyra të vendit ku tërhiqen natyrshëm sytë e njerëzve në faqen e internetit. Kjo mund t’ju tregojë se cilat fusha të faqes suaj të internetit po marrin më shumë vëmendje dhe mund të drejtojë përmirësimin dhe përsëritjet tuaja të ardhshme të dizajnit.

“Për shkak se është trafiku në kohë reale që po gjurmohet, ai është i përshtatshëm si për faqet e reja të internetit ashtu edhe për ato që funksionojnë për një kohë të gjatë,” vëren ai. “Dhe, pjesa më e mirë është se prezantimi i hartave të nxehtësisë është i thjeshtë dhe i thjeshtë për t’u kuptuar.”
Personi i quajtur si mace. Gjysmë mace, gjysmë fytyrë personi.
Kini një sy për detaje

Ndërsa dizajnoni faqen tuaj të internetit, mbani mend se është qendra për aktivitetin tuaj të marketingut. Mund të jetë përshtypja e parë që dikush ka për biznesin tuaj, dhe ju dëshironi që ai të jetë i mirë, ndaj mos e prishni.

Vendosni kohë dhe përpjekje për ta bërë atë siç duhet, këshillon Jonathan. Sigurohuni që të gjitha veçoritë tuaja të funksionojnë në ekrane të çdo madhësie, në mënyrë që përdoruesit të mund të lundrojnë dhe përdorin faqen tuaj të internetit. Përndryshe, ata thjesht do të kërcejnë në konkurrencë.

“Dizajni i lirë i uebit nuk do t’ju japë atë fleksibilitet dhe kontroll të nevojshëm për ta bërë hapësirën tuaj dixhitale në mënyrë të identifikueshme dhe funksionale tuajin,” thotë ai. “Çdo element ka rëndësi, madje edhe ato themelore. Mos kurseni në cilësi.”

Mediat e huaja në lidhje me produktet tona

W jakich godzinach są dostępni Konsultanci czatu?

Godziny w jakich nasi konsultanci obsługują czat są uzależnione od planu jaki wybierzesz. Sprawdź plany na górze tej strony i wypróbuj przez 14 dni za darmo.

Czy obowiązują opłaty za nowe leady?

Nigdy nie pobieramy opłat za nowe leady czy potencjalną sprzedaż. Opłacasz tylko zryczałtowane stawki miesięczne.

W jakich językach mówią twoi Konsultanci?

Nasi Konsultanci obsługują klientów aż w 45 językach.

Unikalny system tłumaczeń w czasie rzeczywistym, który zastosowaliśmy w rozwiązaniu GetLead chat sprawia, że Konsultant i Klient zadają pytania i czytają odpowiedzi w języku, jakim się posługują.

Czy będę mógł mieć bezpośredni kontakt z konsultantami?

Oczywiście. Nasz zespół ds. sukcesu klienta jest dostępny każdego dnia o każdej porze. Wystarczy napisać.

Dodatkowo będziesz mógł zobaczyć podgląd na Twoich konsultantów w panelu nawigacyjnym, dzięki czemu bez trudu możesz obserwować naszą pracę w czasie rzeczywistym.

FAQ

GetLead.page

Na shkruani

Nuk e gjetët përgjigjen e pyetjes suaj? Na shkruani duke përdorur formularin e kontaktit më poshtë
FAQ

Klientët vazhdojnë të bëjnë të njëjtat pyetje, si ia dilni me përgjigjet?

Nuk keni kohë ose staf për t’u shërbyer klientëve në sit? Punësoni konsulentin tonë!
FAQ

Klientët vizitojnë faqen time në mbrëmje dhe natën. Si mund t'i mbaj ato?

Ofroni mbështetje në kohë reale 24 orë në ditë.

FAQ

Pse klientët e mi nuk më telefonojnë?

Konsumatorët vazhdojnë të bëjnë të njëjtat pyetje për dy arsye. Oferta juaj është ende e njëjtë. Përshkrimi i ofertës suaj është i diskutueshëm dhe jo i detajuar. Prandaj, në GetLead, ne kemi lëshuar butonin Get-FAQ. Falë motorit të kërkimit të integruar dhe pyetjeve dhe përgjigjeve të përgatitura, nuk do t’u përgjigjeni më kurrë të njëjtave telefonata me të njëjtat pyetje. Biseda dhe konsulenti i disponueshëm do të plotësojnë në mënyrë të përsosur përgjigjet dhe do të ndihmojnë vizitorët e faqes në internet të marrin një vendim blerjeje.
FAQ

Pse kam trafik të lartë dhe nuk shes?

Rezulton se në të gjitha rastet përgjigja për këtë pyetje është e ngjashme. Klientët nuk telefonojnë sepse vizitojnë faqen në mbrëmje dhe natën. Prej kohësh ka qenë normë e pranuar hapja e kompanive gjatë ditës. Statistikat tregojnë se klientët që vizitojnë faqet e internetit vonë, i braktisin ato pa hapur skedën e kontaktit. GetLead Chat dhe konsulenti i disponueshëm janë një sinjal për një klient të tillë që shërbimi i faqes në internet është në punë dhe do ta ndihmojë atë.

FAQ

Pse klientët po kalojnë në faqet e konkurrentëve?

Shumë pak informacion në lidhje me ofertën në faqen e internetit. Navigacion i keq. Asnjë UX e menduar. Ka mijëra elementë që ndikojnë në sjelljen e klientit. Cila i shqetëson klientët tuaj? Si do ta zbuloni? Lëreni klientin të flasë me ju. Instaloni Chat dhe përgjigjuni pyetjeve të tij sa më shpejt që të pret.
FAQ

Pse klientët braktisin shportat e tyre?

Çmimi. Kostot e dorëzimit. Procesi i paqartë i blerjes. Ngarkimi i ngadaltë i faqes. Koha e gjatë e dorëzimit. Besimi në kompani. Siguria e transaksionit. Procesi i pagesës. Këto janë arsyet e përmendura më shpesh nga klientët për braktisjen e karrocave.

Shërbimi ndaj klientit në kohë reale, duke marrë vendimin për të blerë në atë moment, ju jep një avantazh të mahnitshëm dhe aftësinë për të reaguar menjëherë dhe për të zgjidhur problemet dhe dyshimet e tyre menjëherë. Kur një klient sheh Chat dhe një konsulent të gatshëm për të ndihmuar, ai e di se nuk duhet të kërkojë ndihmë në faqet e internetit të konkurrentëve.