Identifikohu

Si të filloni një biznes E-Commerce – një udhëzues i plotë

Ka shumë për të bërë kur të kuptoni fillimisht se si të filloni një biznes e-commerce. Mund të duket dërrmuese për të marrë atë hap të parë, por nuk duhet të jetë.

Gati për të nisur biznesin tuaj online? Tani mund të shisni produktet tuaja ose të ofroni takime direkt nga faqja juaj me zgjidhjet tregtare të Mailchimp. Plus, veçoritë tona të integruara të marketingut ju ndihmojnë të nxisni shitjet dhe të rritni biznesin tuaj.
Mjetet që ju nevojiten për të filluar një biznes në internet janë më të aksesueshme se kurrë—dhe po ashtu edhe njerëzit që mund të blejnë produktin tuaj. Të dhënat tregojnë se deri në vitin 2023, të ardhurat nga tregtia elektronike pritet të arrijnë në 740 miliardë dollarë vetëm në SHBA. Ky është një potencial serioz për të filluar biznesin tuaj të tregtisë elektronike dhe për të krijuar hapësirën e tij në treg.

Por me këtë potencial vijnë shumë sfida. Ka shumë për të bërë kur të kuptoni fillimisht se si të filloni një biznes të tregtisë elektronike. Mund të duket dërrmuese për të marrë atë hap të parë, por nuk duhet të jetë.
Filloni duke përpunuar bazat e planit tuaj të biznesit të tregtisë elektronike , si atë që do të shisni në internet dhe si ta shesni atë. Hartoni se si dëshironi t’i qaseni botës së tregtisë elektronike dhe identifikoni gjërat që do t’ju ndihmojnë të keni sukses. Me një plan të fortë veprimi dhe disa mjete të fuqishme në dispozicionin tuaj, ju mund të ndërtoni markën tuaj dhe të filloni biznesin tuaj të tregtisë elektronike në asnjë kohë.

1. Zgjidhni kamare tuaj

Për të filluar një biznes të suksesshëm në internet, duhet të gjeni vendin e duhur. Cila është fusha juaj e ekspertizës? Çfarë njohurie apo aftësish të tregtueshme zotëroni? Ku përshtaten këto aftësi në treg ? Çfarë lloj produktesh dëshironi të shisni?
Ju duhet të keni një ndjenjë se çfarë lloj biznesi do të drejtoni, prandaj filloni duke hulumtuar tregun. Shikoni bizneset e tjera në sektorin tuaj dhe shikoni se çfarë po bëjnë mirë apo gabim. Kur shikoni një shembull të një biznesi veçanërisht të suksesshëm të tregtisë elektronike në industrinë tuaj, pyesni veten:

Si po arrijnë klientët?
Çfarë ju tërheq në faqen e tyre të internetit ?
Cili është modeli i tyre i biznesit?

Disa pyetje logjistike që do t’ju duhet t’i përgjigjeni kur të gjeni vendndodhjen tuaj përfshijnë:
A është produkti juaj fizik apo dixhital? Përcaktoni se çfarë lloj produktesh dëshironi të shisni.
Nëse është një produkt dixhital, si do ta siguroni atë?
A mund ta përballoni vetë prodhimin, apo do të keni nevojë për ndihmë?
A do ta bazoni biznesin tuaj rreth porosive, paketave ose modelit të abonimit një herë?

Merrni sa më shumë ide biznesi që të mundeni, sepse tregu i tregtisë elektronike ka përjetuar një rritje kaq të shpejtë, saqë do të përballeni me shumë konkurrencë. Ju do të dëshironi të mendoni seriozisht për atë që ju veçon ju dhe biznesin tuaj përpara se të filloni biznesin tuaj të tregtisë elektronike nga e para.
Nëse keni ekspertizë që është në kërkesë të lartë, përfitoni nga ajo. Nëse keni vite përvojë në shkrimin e pavarur, për shembull, filloni një blog për të shkruar për atë aftësi dhe për të vendosur veten si një lider i mendimit në industri. Ju mund të përdorni dyqanin tuaj të tregtisë elektronike për të ofruar shërbime redaktimi, printime sipas kërkesës ose kurse online me pagesë në fushën tuaj të ekspertizës.

2. Bëni kërkimin tuaj

Gjeni konkurrentët më të mirë në hapësirën tuaj dhe bëni disa kërkime mbi historinë dhe modelin e tyre të biznesit dhe merrni ide për produktet duke hulumtuar produktet në trend. Pyete veten se çfarë po bëjnë ata që mund ta imitosh. Zbuloni se çfarë po kërkojnë njerëzit në industrinë ose vendin tuaj dhe kuptoni se si mund ta ofroni atë në mënyrën tuaj të veçantë.

Ju gjithashtu do të duhet të identifikoni pengesat për hyrjen në fushën tuaj dhe si mund t’i kapërceni ato. A do t’ju duhet të investoni në reklama? A do t’ju duhet një softuer për tregtinë elektronike? Paguani për pajisje të shtrenjta fotografie apo softuer dizajni? Nëse përgjigjja është po dhe nuk keni domosdoshmërisht para për të, cilat janë mënyrat për t’u zgjidhur? Çfarë mund të bëni me atë që keni? Është në rregull të filloni të vogla dhe të thjeshta kur krijoni një biznes e-commerce.

Identifikoni çdo boshllëk në treg që mendoni se produkti ose shërbimi juaj mund të plotësojë . Edhe nëse po ofroni diçka që tashmë ekziston, mos u dekurajoni. Thjesht përpiquni ta siguroni atë gjë në një mënyrë që askush tjetër nuk mundet.
Pasi të keni identifikuar vendin tuaj në treg dhe çfarë vlere do t’i sillni klientit, merrni në konsideratë kryerjen e një analize SWOT – e cila nënkupton pikat e forta, dobësitë, mundësitë dhe kërcënimet. Kjo mund t’ju ndihmojë të identifikoni pengesat e mundshme dhe të planifikoni për të ardhmen e biznesit tuaj të tregtisë elektronike.

Pikat e forta dhe të dobëta janë zakonisht gjëra që mund t’i kontrolloni, si:
Kultura e kompanisë
Reputacioni juaj
Baza juaj e klientit
Gjeografia
Partneritetet
Pronë intelektuale
Asetet
Mundësitë dhe kërcënimet, nga ana tjetër, janë gjëra që nuk mund t’i kontrolloni plotësisht, por që mund t’i planifikoni, si:
Rregullore
Cilët furnizues janë në tregun tuaj
Konkurrentët tuaj
Ekonomia
Madhësia e tregut
Tendencat e tregut
Mangësitë në financim

3. Zgjidhni produktin tuaj dhe tregun e synuar

Ka disa strategji të provuara dhe të vërteta që mund të përdorni për të zgjedhur produktin tuaj të parë fitimprurës të tregtisë elektronike. Ju mund të zgjidhni një pikë të zakonshme dhimbjeje në treg, t’i drejtoheni një tregu të vogël të veçantë si hobiistët, ose të mbështeteni në pasionin tuaj personal. Përdorni këto strategji për të gjetur produktin ose shërbimin perfekt për të shitur.
Stuhi mendimesh për produktet tuaja për t’i shitur
Kur të vini me produktin tuaj, mendoni për përvojën tuaj personale. A keni punuar në një industri të caktuar që ju jep njohuri që të tjerët nuk kanë?
Nëse jeni të mirë në zbulimin e tendencave, lëreni që kjo të informojë edhe vendimin tuaj. A ka një hapje në treg për diçka për të cilën njerëzit do të kenë nevojë së shpejti bazuar në tendencat në industrinë tuaj? Njohja e një tendence përkatëse mund t’ju bëjë një lider në treg që herët.

Është e rëndësishme të theksohet se tendencat dhe modat janë dy gjëra të ndryshme. Një modë është diçka që përjeton një rritje momentale të popullaritetit për shkak të risisë së saj. Ndërtimi i biznesit tuaj me një modë pothuajse me siguri do të nënkuptojë që kërkesa të shuhet sapo të shuhet zhurma.
Një trend, nga ana tjetër, është diçka që plotëson një nevojë ekzistuese në një mënyrë të re. Për shkak se ato plotësojnë një nevojë ekzistuese, ato nuk janë diçka me të cilën njerëzit ka të ngjarë të mërziten shpejt. Modat mund të paraqesin një mundësi të mirë marketingu, por tendencat kanë më shumë fuqi qëndruese.

Ju mund të dalloni tendencat duke:
Dëgjimi social. Dilni në pjesë të mediave sociale ku të tjerët në industrinë tuaj postojnë ose ku klientët tuaj të synuar kalojnë kohë dhe shikoni se çfarë thonë ata. Shfletimi i hashtags në tendencë ose përdorimi i mjeteve të dëgjimit social për të mbledhur të dhëna me kalimin e kohës mund të sigurojë gjithashtu njohuri të vlefshme.
Duke ndjekur tendencat e kërkimit. Google Trends është një vend i mrekullueshëm për të parë se cilat produkte në trend po kërkojnë njerëzit. Mund t’ju tregojë gjithashtu fjalët kyçe që përdoren më shpesh në kërkim dhe cilat probleme zakonisht përpiqen të zgjidhin njerëzit.
Shfletimi i faqeve të internetit të tregtisë elektronike dhe faqeve grumbulluese. Faqet si Trend Hunter ose subredits të ndryshëm për kamaren tuaj mund t’ju udhëzojnë në zhvillimin e tendencave përpara se ato të rriten.

Shqyrtimet e klientëve ofrojnë gjithashtu një mori të dhënash se çfarë presin blerësit tuaj të mundshëm nga një produkt. Shfletoni rishikimet e produkteve të ngjashme me atë që keni në mendje dhe shikoni se çfarë thonë njerëzit se mungon. Është një burim i madh për të marrë ide për produkte të reja. Nëse mundeni, inkorporoni atë në produktin ose shërbimin tuaj. Adresimi i një nevoje të paplotësuar është një mënyrë e mirë për të dalluar produktin tuaj në një treg të mbushur me njerëz.
Kur hulumtoni fjalë kyçe , sigurohuni që të shikoni jashtë Google. Ndërsa Google është motori i kërkimit që përdorin shumica e njerëzve, tregjet në internet si Amazon dhe eBay kanë gjithashtu funksionet e tyre të kërkimit.

Nëse po mendoni të shisni një produkt, shkruani emrin e produktit në këto sajte dhe shikoni se cilat fjalë kyçe dalin. Thuaj se po shet thika kuzhine. Duke e shtypur atë në shiritin e kërkimit të Amazon, do të shfaqen termat e sugjeruar të kërkimit si “grupe thika kuzhine” dhe “thika kuzhine me blloqe që mprehen vetë”. Këto rezultate ju japin një ide se çfarë kërkojnë njerëzit në atë produkt.
Gjetja e tregut tuaj të synuar
Ndërsa jeni duke mbledhur informacione për produktin, studioni tregun tuaj të synuar . Kush është klienti juaj ideal? Çfarë karakteristikash kanë? Kjo është ajo ku krijimi i personave të klientëve është i dobishëm.
Personat janë versione të trilluara të klientëve tuaj idealë që ju lejojnë të provoni dhe të parashikoni se si do të sillen. Ju mund të krijoni një fotografi të personit që mendoni se do të shërbehej më mirë nga produkti ose shërbimi juaj , më pas të kuptoni se si t’i bëni thirrje atij personi.

Bëni pyetje si:
Sa vjeç është ky person?
Ku jetojnë ata?
Sa para bëjnë ata?
Cilat janë shkaqet që kanë rëndësi për ta?
Nga atje, mund të nxirrni se ku ka të ngjarë të jenë në linjë dhe çfarë mesazhesh ka të ngjarë të përgjigjen. Ky informacion do t’ju ndihmojë të tregtoni produktin tuaj në mënyrë efektive kur të jetë koha për të hapur dyqanin tuaj të tregtisë elektronike .

4. Vërtetoni produktin tuaj

Tani që keni zhvilluar një ide për produktin tuaj dhe e dini se kujt doni t’ia shisni atë, duhet të kuptoni nëse mund ta zbatoni në të vërtetë idenë tuaj. Me fjalë të tjera, ju duhet të shihni nëse biznesi juaj do të jetë i zbatueshëm.
Ju mund të përdorni disa kritere për të vlerësuar qëndrueshmërinë e produktit tuaj. Kriteret e vlerësimit mund të ndahen në dy kategori kryesore: kritere të bazuara në treg dhe në kritere të bazuara në produkt.
Kriteret e bazuara në treg
Këta janë faktorë tregu që do të ndikojnë në produktin dhe modelin tuaj të biznesit. Do të dëshironi të shikoni:
Madhësia e tregut dhe kërkesa për produktin/shërbimin tuaj
Kush janë konkurrentët tuaj
A është ky një trend, modë, treg në rritje apo treg i sheshtë
Nëse klientët do të jenë në gjendje ta marrin këtë produkt/shërbim në nivel lokal
Kush janë klientët tuaj të synuar
Kriteret e bazuara në produkt
Pasi të keni një ide se ku po shkon tregu dhe kujt po i bëni marketing, mund të kaloni në grupin tjetër të kritereve. Shqyrto:
Çmimi juaj i mundshëm i shitjes
Shënimi i mundshëm për produktin ose shërbimin tuaj
Sa lloje ose stile produkti do të dispononi
Nëse do të ofroni një abonim
Madhësia, pesha dhe qëndrueshmëria e produktit tuaj, nëse jeni duke shitur diçka fizike
Nëse keni gjasa të përjetoni luhatje sezonale të blerjeve
Nëse produkti ose shërbimi juaj zgjidh një pikë dhimbjeje ose i shërben një pasioni
Nëse produkti juaj është i konsumueshëm, i disponueshëm ose që prishet
Çdo rregullore ose kufizim rreth produktit tuaj
Duke analizuar rezultatet tuaja

Shikimi i tregut dhe kritereve të bazuara në produkte mund t’ju japë një ide se sa do t’ju kushtojë për të ngritur dhe funksionuar biznesin tuaj online. Për shembull, nëse jeni duke shitur një produkt fizik dhe çmimi është i ulët, do t’ju duhet të shesni më shumë prej tyre për të sjellë një fitim sesa diçka me një prim më të lartë.
Produktet dixhitale, megjithatë, janë më të lira për t’u krijuar dhe mund të kenë më shumë çmime sipas vlerës që ofrojnë. Kjo mund t’i bëjë ata një opsion më të mirë për një pronar biznesi të vogël ose një sipërmarrës solo që sapo ka filluar.
Këto kritere mund t’ju japin një ide të mirë për potencialin e produktit ose shërbimit tuaj dhe t’ju ndihmojnë të shmangni gabimet e zakonshme të njerëzve në tregun tuaj të veçantë. Nëse, pas shqyrtimit të të gjithë këtyre faktorëve, keni përcaktuar se ka mjaft treg për produktin tuaj, mund të vazhdoni në sigurimin e aspekteve të tjera të biznesit tuaj përpara se të filloni dhe të rritni biznesin tuaj me pakicë.

5. Vendosni se si do ta merrni produktin tuaj

Nëse jeni duke shitur një produkt fizik, do t’ju duhet të gjeni një model për marrjen e tij dhe dërgimin e porosive te klientët tuaj. Ka disa modele që mund të eksploroni këtu:

Bëje
Ju e bëni produktin vetë, me dorë dhe ia çoni klientit. Ky është një opsion shumë i favorshëm nëse produkti juaj është diçka për të cilën mund të merrni përbërësit dhe ta bëni me çmim të ulët, si sapuni i bërë në shtëpi ose qeramika. Ju do të duhet të blini përbërës në grupe më të vogla për të filluar dhe marzhi juaj i fitimit do të ishte më i vogël. Por ju gjithashtu mund të kontrolloni koston dhe rrezikun, pastaj rriteni kur të keni më shumë burime.

Prodhoni atë
Nëse produkti juaj është diçka që nuk keni ekspertizën ose mjetet për ta bërë vetë, mund të bashkëpunoni me një prodhues. Ky opsion ka kuptim vetëm nëse keni një produkt që planifikoni ta shisni në numër të madh, pasi prodhuesit zakonisht kërkojnë që ta porosisni me shumicë. Ju do të duhet të jeni në gjendje të mbuloni koston e atyre porosive të mëdha nëse merrni këtë rrugë.

Blini me shumicë dhe rishisni
Ky opsion do të nënkuptojë blerjen e versioneve komerciale ose të pavarura të produktit tuaj të dëshiruar dhe shitjen e tyre përmes dyqanit tuaj me një markup. Ju nuk keni shumë kontroll mbi çmimin këtu, pasi prodhuesi vendos çmimin e blerjes dhe tregu vendos markup-in. Marzhet për shitjen e produkteve me shumicë janë rreth 50%, kështu që nëse keni blerë një produkt për 8 dollarë për njësi, zakonisht do ta shisnit për 16 dollarë.

Hidhe atë
Një opsion i mirë nëse nuk dëshironi të merreni vetë me mbajtjen e inventarit, dropshipping përfshin partneritetin me një kompani tjetër që do ta dërgonte produktin tuaj për ju pasi dikush ta porosisë atë. Meqenëse nuk ka kosto fillestare për ta bërë produktin në fund, marzhi juaj është vetëm rreth 20%. Ju do ta rendisnit atë në faqen tuaj dhe partneri juaj i dropshipping do ta përmbushte porosinë.

Ofroni atë në mënyrë dixhitale
Postimet në blog, shabllonet, klasat e videove në internet, këshillat dhe burimet – çdo gjë që njerëzit mund të shkarkojnë ka potencialin të jetë një produkt. Produktet dixhitale mund të jenë gjithashtu një shërbim si shkrimi, terapia ose dizajni.
Shkarkimet ose shërbimet dixhitale janë të përshtatshme për klientët dhe, në varësi të asaj që po shitni, ato zakonisht kanë gjithashtu një kosto të ulët. Kjo do të thotë që ofrimi i produkteve në mënyrë dixhitale është një opsion i mirë nëse sapo po filloni. Mos kini frikë të eksperimentoni me gjëra të ndryshme derisa të arrini produktin që është i duhuri për biznesin tuaj.

6. Shkruani planin tuaj të biznesit

Do t’ju duhet një hartë rrugore për të ndjekur për ta mbajtur biznesin tuaj në rrugën e duhur. Pasi të keni vendosur për të gjitha bazat, shkrimi i një plani biznesi do t’ju ndihmojë të vendosni qëllime dhe të merrni në detaje se çfarë do t’ju duhet në të vërtetë për të drejtuar biznesin tuaj dhe për të arritur klientët tuaj.
Nëse do të provoni të merrni një kredi biznesi, huadhënësit dhe investitorët do t’ju kërkojnë të keni një plan biznesi. Sigurohuni që ta bëni planin tuaj sa më të plotë dhe profesional që të jetë e mundur.

Plani juaj i biznesit duhet të përfshijë:
Cili është biznesi juaj
Ajo që po shitni
Si do të fitojë para biznesi juaj
Një listë e punonjësve dhe stafit ekzekutiv
Ku po merrni financim
Modeli juaj i operacioneve
Mbani parasysh audiencën tuaj të synuar ndërsa zhvilloni planin tuaj. Nëse janë investitorë, sigurohuni që ata mund t’ju shohin se çfarë po bëni. Nëse janë njerëz që do të punësoni për të punuar në biznesin tuaj, sigurohuni që ata të mund të shohin se cilat janë vlerat tuaja dhe si do të trajtohen.
Skica për planin tuaj të biznesit do të duket diçka e tillë, nga fillimi në fund:
Përmbledhja ekzekutive
Pasqyrë e kompanisë
Analiza e tregut
Produktet dhe shërbimet
Plani i marketingut
Plani i logjistikës dhe operacioneve
Plani financiar

Nëse dëshironi diçka më të detajuar për të filluar, është e lehtë të gjeni shabllone falas të planeve të biznesit në internet.
Gjëja më e rëndësishme është të dini se cili është qëllimi juaj kur shkruani planin tuaj. Do të duket ndryshe nëse po shkruani një për të siguruar fonde fillestare sesa nëse thjesht po përshkruani biznesin për veten tuaj.
Sigurohuni që të mbani tonin tuaj të qëndrueshëm gjatë gjithë dokumentit. Mënyra më e mirë për ta siguruar këtë është që një person të shkruajë të gjithë, ose sigurohuni që të keni kohë për ta modifikuar plotësisht dokumentin përpara se t’ia dorëzoni dikujt jashtë biznesit tuaj.
Së fundi, mbajeni planin tuaj të biznesit të shkurtër dhe të saktë. Duhet të jetë maksimumi 15 deri në 20 faqe. Ju dëshironi të siguroheni që është mjaft e gjatë për të përcjellë informacionin përkatës pa humbur kohën e askujt.

7. Zgjidhni emrin e biznesit tuaj dhe strukturën ligjore

Emërtimi i dyqanit tuaj është një nga aspektet më sfiduese të fillimit të një biznesi të tregtisë elektronike. Ju do të duhet të gjeni diçka që të tërheq vëmendjen, të përshkruani markën tuaj dhe që nuk është marrë tashmë nga dikush tjetër.
Zakonisht mund të kërkoni për disponueshmërinë e emrit të biznesit në faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit. Është gjithashtu një ide e mirë të bëni një kërkim me Zyrën e Patentave dhe Markave të SHBA-së .
Një emër i mirë biznesi do të krijojë menjëherë një ton për dyqanin tuaj. Merrni për shembull Death Wish Coffee . Menjëherë, emri ju tregon se ky dyqan është për njerëzit që duan kafenë më të fortë që mund të blini. Emri luan në bazën e fortë të kompanisë, markën e kafkës dhe kockave, dhe vetë produkti është i orientuar drejt llojit të konsumatorit të tërhequr nga ajo estetikë.

Kur bëhet fjalë për të bërë emrin e biznesit tuaj, mbani mend:
Merre me buzeqeshje
Diferencohu
Bëhuni kreativ
Bëhu origjinal
Përdorni një gjenerues të emrave të biznesit për t’ju ndihmuar me ide për të dalë me emra tërheqës. Pasi të keni dalë me emrin tuaj dhe të siguroheni që askush tjetër nuk po e përdor atë, do të dëshironi ta regjistroni atë si një domen në internet . Ju do të përdorni emrin e domenit tuaj për të ndërtuar dyqanin dhe markën tuaj në internet, duke e bërë më të lehtë për njerëzit që t’ju gjejnë në internet.
Ju gjithashtu do të përdorni emrin e biznesit tuaj kur të regjistroni biznesin tuaj. Mënyra se si zgjidhni të regjistroheni do t’ju ndikojë ligjërisht dhe financiarisht gjatë rrugës, kështu që ia vlen të bëni pak detyra shtëpie për të përcaktuar se cili lloj strukture ligjore është e duhura për ju.
Ju do të regjistroni biznesin tuaj si një nga sa vijon:
Pronësi e vetme
Ortakëria e përgjithshme
SH.PK
Korporata
Secili do të ketë përfitime dhe disavantazhe. Nëse mundeni, konsultohuni me një avokat ose ekspert tjetër ligjor për të përcaktuar se cilin duhet të zgjidhni.

Nëse jeni një biznes i një personi, ka të ngjarë të dëshironi të regjistroheni si pronar i vetëm. Nëse shkoni në atë rrugë, nuk do t’ju kërkohet ligjërisht të regjistroni biznesin tuaj në shtetin tuaj. Biznesi juaj thjesht do të lidhet me emrin tuaj ligjor.
Kjo vlen edhe për partneritetet e përgjithshme, por do t’ju duhet të paraqisni një aplikacion “të bërit biznes si” ose DBA me qeverinë vendore.

8. Aplikoni për EIN, lejet dhe licencat tuaja

Ndonëse jo të gjitha llojet e bizneseve kanë nevojë për një numër identifikimi të punonjësve (EIN), marrja e një të tillë mund të jetë gjithsesi e dobishme sepse mund të ndihmojë në mbajtjen e ndarë të financave personale dhe të biznesit. Është falas për të aplikuar përmes IRS dhe numri zakonisht caktohet menjëherë. Ju gjithashtu mund të aplikoni për një EIN me postë ose faks.
Ju gjithashtu do të dëshironi të aplikoni për çdo leje ose licencë që biznesi juaj do t’i duhet për të operuar në shtetin tuaj. Nëse e drejtoni biznesin tuaj të tregtisë elektronike tërësisht nga shtëpia, nuk do t’ju nevojiten të njëjtat lloj lejesh si një dyqan me tulla dhe llaç.
Thënë kështu, do të dëshironi të siguroheni që i keni mbuluar bazat tuaja. Kontrolloni faqen e internetit të qeverisë tuaj lokale për të parë se cilat leje ose licenca biznesi mund t’ju nevojiten për të operuar në shtetin tuaj.

Llojet e lejeve ose licencave që mund t’ju nevojiten për biznesin tuaj përfshijnë:
Licenca profesionale dhe tregtare për industri të caktuara
Lejet e tatimit mbi shitjet
Lejet për shëndetin, sigurinë dhe mjedisin
Lejet e sinjalistikës
Nëse keni nevojë për leje ose licenca, kini parasysh se ndoshta do t’ju duhet të paguani një tarifë për to. Shtojini ato shpenzime në buxhetin e biznesit tuaj përpara, në mënyrë që të mos keni nevojë të përballeni me ndonjë surprizë financiare.

9. Krijoni dyqanin tuaj online

Tani që jeni gati për të nisur, është koha për të zgjedhur një platformë dhe për të ndërtuar dyqanin tuaj online . Ka shumë platforma të tregtisë elektronike atje për të zgjedhur, kështu që do të dëshironi të shihni se cila i përshtatet më mirë nevojave tuaja.
Dyqanet Mailchimp fuqizojnë sipërmarrësit që duan të kenë kontroll të plotë mbi biznesin e tyre në internet duke u dhënë atyre gjithçka që u nevojitet për të tregtuar dhe shitur në mënyrë efektive produkte – të gjitha në një vend. Nga produktet e pakufizuara dhe menaxhimi i porosive deri te emailet e konfirmimit dhe raportet e shitjeve, Mailchimp ka të gjitha veçoritë e nevojshme për të nisur dyqanin tuaj.
Mjetet e integruara të marketingut si Creative Assistant dhe automatizimi i marketingut, të mundësuar nga ndërtuesi ynë i Udhëtimit të Klientit , mund t’ju ndihmojnë të jepni mesazhe të personalizuara që nxisin shitjet.
Pasi klientët tuaj të bëjnë një blerje, mbajini ata të angazhuar duke përdorur mjetet tona të marketingut me email. Ju mund të krijoni një fushatë rimarketingu dhe të synoni njerëzit që vizitojnë faqen tuaj, të dërgoni një email miqësor mirëseardhjeje për klientët e rinj ose të rekomandoni produkte të tjera për të cilat klientët tuaj mund të jenë të interesuar.

10. Tregojeni biznesin tuaj të ri

Pasi gjithçka është planifikuar dhe vendosur, më në fund është koha për t’i treguar botës për biznesin tuaj të ri dhe për të filluar shitjen e produkteve tuaja. Hulumtimi juaj në audiencën tuaj të synuar duhet t’ju japë një ide se ku do të shfaqni reklamat tuaja dhe çfarë përmbajtje do të krijoni tani që jeni gati të sillni klientë.
Mos kini frikë të përdorni kanale të shumta për të tregtuar në bazën tuaj të klientit. Nëse keni një blog, promovojeni atë në shumë media sociale. Vendosni përmbajtje të rëndësishme për vendndodhjen tuaj në Twitter, Instagram ose YouTube. Provoni taktika të ndryshme në strategjinë tuaj të marketingut , si marketingu në Instagram ose partneritet me tregtarët e filialeve . Përdorni faqet e uljes që mund të blejnë që e bëjnë të lehtë për njerëzit të blejnë produktet tuaja.
Ju gjithashtu do të dëshironi të ndërtoni faqen tuaj të dyqanit në internet me synimin për të sjellë klientë të rinj. Jini të kujdesshëm për kopjen e faqes tuaj, përshkrimin e produktit dhe sigurohuni që ajo t’i përmbahet standardeve aktuale të SEO . Sigurohuni që faqja juaj të jetë e thjeshtë dhe e lehtë për t’u naviguar.

Nëse mundeni, investoni në një platformë të menaxhimit të marrëdhënieve me klientët (CRM) për të trajtuar përpjekjet tuaja të marketingut. Ky mjet marketingu mund të mbledhë informacion të detajuar mbi demografinë, preferencat dhe sjelljet e klientit tuaj për t’ju ndihmuar të merrni mesazhet e duhura tek njerëzit e duhur në kohën e duhur dhe të rrisni normat e konvertimit .
Krijoni një listë emailesh në mënyrë që të keni një bazë njerëzish që njihni se janë të interesuar për produktin tuaj. Do të keni një linjë të drejtpërdrejtë komunikimi për t’u dërguar atyre oferta, zbritje dhe promovime të ardhshme. Plus, është një mënyrë e shkëlqyer që ata t’ju dërgojnë komente për produktin ose shërbimin tuaj pasi të blejnë.
Filloni me Mailchimp
Shumë shkon në fillimin e një biznesi me pakicë në internet. Procesi mund të duket frikësues, por ju mund ta bëni atë të ndodhë! Punoni hap pas hapi dhe mos u shqetësoni për t’i bërë gjërat të përsosura menjëherë nga porta. Mësoni duke bërë dhe përshtatuni ndërsa ecni. Me pak kohë dhe praktikë, do të keni një biznes të suksesshëm të tregtisë elektronike për të cilin mund të jeni krenarë.

Mediat e huaja në lidhje me produktet tona

W jakich godzinach są dostępni Konsultanci czatu?

Godziny w jakich nasi konsultanci obsługują czat są uzależnione od planu jaki wybierzesz. Sprawdź plany na górze tej strony i wypróbuj przez 14 dni za darmo.

Czy obowiązują opłaty za nowe leady?

Nigdy nie pobieramy opłat za nowe leady czy potencjalną sprzedaż. Opłacasz tylko zryczałtowane stawki miesięczne.

W jakich językach mówią twoi Konsultanci?

Nasi Konsultanci obsługują klientów aż w 45 językach.

Unikalny system tłumaczeń w czasie rzeczywistym, który zastosowaliśmy w rozwiązaniu GetLead chat sprawia, że Konsultant i Klient zadają pytania i czytają odpowiedzi w języku, jakim się posługują.

Czy będę mógł mieć bezpośredni kontakt z konsultantami?

Oczywiście. Nasz zespół ds. sukcesu klienta jest dostępny każdego dnia o każdej porze. Wystarczy napisać.

Dodatkowo będziesz mógł zobaczyć podgląd na Twoich konsultantów w panelu nawigacyjnym, dzięki czemu bez trudu możesz obserwować naszą pracę w czasie rzeczywistym.

FAQ

GetLead.page

Na shkruani

Nuk e gjetët përgjigjen e pyetjes suaj? Na shkruani duke përdorur formularin e kontaktit më poshtë
FAQ

Klientët vazhdojnë të bëjnë të njëjtat pyetje, si ia dilni me përgjigjet?

Nuk keni kohë ose staf për t’u shërbyer klientëve në sit? Punësoni konsulentin tonë!
FAQ

Klientët vizitojnë faqen time në mbrëmje dhe natën. Si mund t'i mbaj ato?

Ofroni mbështetje në kohë reale 24 orë në ditë.

FAQ

Pse klientët e mi nuk më telefonojnë?

Konsumatorët vazhdojnë të bëjnë të njëjtat pyetje për dy arsye. Oferta juaj është ende e njëjtë. Përshkrimi i ofertës suaj është i diskutueshëm dhe jo i detajuar. Prandaj, në GetLead, ne kemi lëshuar butonin Get-FAQ. Falë motorit të kërkimit të integruar dhe pyetjeve dhe përgjigjeve të përgatitura, nuk do t’u përgjigjeni më kurrë të njëjtave telefonata me të njëjtat pyetje. Biseda dhe konsulenti i disponueshëm do të plotësojnë në mënyrë të përsosur përgjigjet dhe do të ndihmojnë vizitorët e faqes në internet të marrin një vendim blerjeje.
FAQ

Pse kam trafik të lartë dhe nuk shes?

Rezulton se në të gjitha rastet përgjigja për këtë pyetje është e ngjashme. Klientët nuk telefonojnë sepse vizitojnë faqen në mbrëmje dhe natën. Prej kohësh ka qenë normë e pranuar hapja e kompanive gjatë ditës. Statistikat tregojnë se klientët që vizitojnë faqet e internetit vonë, i braktisin ato pa hapur skedën e kontaktit. GetLead Chat dhe konsulenti i disponueshëm janë një sinjal për një klient të tillë që shërbimi i faqes në internet është në punë dhe do ta ndihmojë atë.

FAQ

Pse klientët po kalojnë në faqet e konkurrentëve?

Shumë pak informacion në lidhje me ofertën në faqen e internetit. Navigacion i keq. Asnjë UX e menduar. Ka mijëra elementë që ndikojnë në sjelljen e klientit. Cila i shqetëson klientët tuaj? Si do ta zbuloni? Lëreni klientin të flasë me ju. Instaloni Chat dhe përgjigjuni pyetjeve të tij sa më shpejt që të pret.
FAQ

Pse klientët braktisin shportat e tyre?

Çmimi. Kostot e dorëzimit. Procesi i paqartë i blerjes. Ngarkimi i ngadaltë i faqes. Koha e gjatë e dorëzimit. Besimi në kompani. Siguria e transaksionit. Procesi i pagesës. Këto janë arsyet e përmendura më shpesh nga klientët për braktisjen e karrocave.

Shërbimi ndaj klientit në kohë reale, duke marrë vendimin për të blerë në atë moment, ju jep një avantazh të mahnitshëm dhe aftësinë për të reaguar menjëherë dhe për të zgjidhur problemet dhe dyshimet e tyre menjëherë. Kur një klient sheh Chat dhe një konsulent të gatshëm për të ndihmuar, ai e di se nuk duhet të kërkojë ndihmë në faqet e internetit të konkurrentëve.