Identifikohu

Si të ndërtoni reputacionin tuaj të kërkimit lokal me rishikime

Rishikimet në internet i ndihmojnë klientët të vendosin nga cilat biznese të blejnë, por ato janë gjithashtu një faktor kyç për SEO lokale. Zbuloni se si të merrni më shumë dhe si t’u përgjigjeni atyre.

Nëse po mendoni të blini një produkt, me siguri do të lexoni komentet për të parë se çfarë kanë për të thënë njerëzit e tjerë. Në mënyrë të ngjashme, nëse kur jeni duke kërkuar për një biznes lokal, ka një shans të mirë që do të lexoni komente në internet përpara se të merrni vendimin tuaj përfundimtar.

Shumica e konsumatorëve u besojnë komenteve në internet po aq sa rekomandimeve nga miqtë dhe familja, dhe pothuajse të gjithë lexojnë komente përpara se të vendosin të blejnë diçka. Është e qartë se komentet janë të rëndësishme për njerëzit, por ato janë gjithashtu një pjesë kyçe e algoritmit lokal të Google.

Sipas studimit të Faktorëve të Rankimit të Kërkimit Lokal të Moz 2018 , rishikimet janë sinjali i tretë më i rëndësishëm i renditjes për t’u shfaqur në paketën e hartave lokale, ose harta me 3 listime që shfaqen poshtë kur Google kthen rezultatet e kërkimit . Google shikon faktorë të tillë si rezultati i rishikimit, sasia e rishikimit, shpejtësia e rishikimit dhe teksti aktual në komente si faktorë të spikatur në renditjen e kërkimit lokal. Lexoni tonë Çfarë është SEO Lokale? artikull për të mësuar më shumë se si funksionon kërkimi lokal.

Me fjalë të tjera, nëse keni një rezultat më të mirë të rishikimit dhe më shumë komente se konkurrentët tuaj (dhe të gjithë faktorët e tjerë janë të barabartë), ka të ngjarë të renditeni më lart në kërkimet lokale. Rishikimet janë prova sociale—të dhëna reale njerëzore që lidhen me entitetin e biznesit tuaj në internet.

Përqendrohuni në faqet që janë të rëndësishme për biznesin tuaj

Komentet e Google janë më të dukshmet pasi ato shfaqen në rezultatet e kërkimit dhe në panelin “Google My Business” që shfaqet kur kërkoni për një emër biznesi. Këto komente vendase kanë peshën më të madhe, por algoritmi shikon gjithashtu komentet në sajte të tjera, kështu që është e rëndësishme të kuptoni se cilat faqe kanë rëndësi për biznesin tuaj.

Facebook është një platformë e madhe e rishikimeve, edhe pse funksionon me “rekomandime” në vend të komenteve. Shumë biznese zgjedhin të fshehin faqen e tyre të komenteve në Facebook , por kjo në fakt mund të jetë e dëmshme. Audienca juaj tashmë po përdor Facebook-un për të zhvilluar biseda rreth biznesit tuaj, kështu që është mirë të mbani të aktivizuar seksionin e komenteve për të mbledhur rekomandime dhe prova sociale që njerëzit kanë pasur përvoja pozitive me ju.

Është gjithashtu e rëndësishme që të merrni komente për çdo sajt të aplikueshëm të lidhur me industrinë që audienca juaj mund të frekuentojë. Çdo vertikale ka faqe të veçanta rishikimi të dedikuara për vendndodhjen e vet – faqe që nuk janë relevante për industri të tjera.

Për shembull, nëse jeni hotel, do të dëshironit të merrni komente në faqet e udhëtimit si TripAdvisor . Nëse jeni hidraulik, komentet në faqet si Angie’s List janë të rëndësishme. Nëse jeni avokat, ka të ngjarë të dëshironi rishikime në FindLaw ose Avvo . Gjeni se cilat faqe kanë rëndësi për vertikalin tuaj dhe inkurajoni klientët tuaj të postojnë komente për biznesin tuaj atje.

Më në fund, duhet t’i kushtoni vëmendje sajtit që popullon yjet e rishikimit në Apple Maps. Në Shtetet e Bashkuara, është gjithmonë Yelp . Jashtë SHBA, mund të jenë sajte të ndryshme, duke përfshirë Foursquare , TripAdvisor ose booking.com . Çdo klient që përdor një iPhone (dhe Apple Maps) për të marrë udhëzime për në biznesin tuaj, do të shohë yjet nga cilido sajt që ushqen vertikalin tuaj.

Për të marrë më shumë komente, duhet të pyesni

Nëse dëshironi që njerëzit të lënë vlerësime pozitive për biznesin ose produktet tuaja, ndonjëherë ju thjesht duhet t’i pyesni ata. Klientët e pakënaqur shpesh mendojnë të lënë komente të këqija kur situata e kërkon këtë, por nuk është gjithmonë natyra njerëzore të lërë një koment pozitiv pas një përvoje të mirë.

Mos kini frikë të kërkoni nga klientët tuaj të kënaqur që të ndajnë historinë e tyre edhe në internet; nëse jeni duke ofruar produkte ose shërbime të shkëlqyera, shumë njerëz do të jenë të lumtur të lënë një koment.

Bëni të lehtë për klientët të lënë një koment

Fatkeqësisht, lënia e një rishikimi në Google mund të jetë një proces i ndërlikuar. Ju nuk duhet të prisni që shumica e klientëve të kthehen në shtëpi, të hyjnë në Google dhe më pas të kuptojnë se ku të shkruani komentin e tyre. Në vend të kësaj, merrni parasysh krijimin e një faqeje të dedikuar komentesh në faqen tuaj të internetit. Shumë biznese përdorin tashmë ndërtues faqesh interneti si WordPress ose Squarespace , kështu që është e lehtë të shtosh faqe të reja—por nëse hasni në ndonjë problem, gjithmonë mund t’i kërkoni edhe projektuesit tuaj të internetit për një ndihmë të vogël.

Vendosni faqen në një URL të thjeshtë – si www.yourdomain.com/reviews – që stafi dhe klientët tuaj do të jenë në gjendje ta mbajnë mend. Përfshi një mesazh të shkurtër për të falënderuar klientët që kanë bërë biznes me ju dhe siguroni lidhje me disa sajte të palëve të treta (si Google, Facebook, Angie’s List, etj.) ku ata mund të lënë komente. Me çdo opsion të faqes së shqyrtimit, përfshini një lidhje direkt me profilin e kompanisë suaj në atë sajt. Në këtë mënyrë klientët nuk duhet të kuptojnë se ku të shkojnë ose çfarë të klikojnë në mënyrë që të lënë komentet e tyre.

Ndiqni kërkesën tuaj

Nëse po kërkoni vetëm komente në ndërveprimet ballë për ballë me klientët tuaj, ka një shans që njerëzit të shpërqendrohen (ose thjesht të harrojnë). Këtu janë disa mënyra të tjera se si mund t’i inkurajoni klientët të lënë një koment.

Merrni parasysh shtimin e URL-së së faqes suaj të komenteve në faturat që marrin klientët pas blerjes.

Nëse jeni një shitës me pakicë, printoni karta të vogla shënimesh me një mesazh të thjeshtë falënderimi—dhe një kujtesë për klientët që të lënë një koment—dhe futini ato në çantat e blerjeve të klientëve.

Nëse u dërgoni emaile të automatizuara klientëve pasi ata porosisin një artikull nga dyqani juaj i tregtisë elektronike , sigurohuni që të përfshini një lidhje në faqen tuaj të komenteve diku në ato email.

Ndani lidhjet në faqen tuaj të komenteve me ndjekësit tuaj në mediat sociale . Mund t’ju ndihmojë t’u kujtoni blerësve të fundit që të lënë komentet e tyre – dhe të inkurajojë njerëzit e rinj të bëjnë biznes me ju gjithashtu.

Nuk duhet të jesh perfekt

Mos lejoni që disa komente të këqija t’ju shqetësojnë. Ato do t’u ndodhin herë pas here dhe mund t’ju ndihmojnë në planin afatgjatë. Shumica e klientëve (dhe klientët potencialë) nuk presin që ju të jeni të përsosur. Në fakt, studimet kanë treguar se blerjet e produkteve janë më të ndikuara nga vlerësimet me një rezultat mesatar midis 4.2 dhe 4.5 nga 5.

Mendoni se çfarë bëni kur jeni duke lexuar komente për një biznes lokal. A fokusoheni në komentet e shkëlqyera me 5 yje? Apo kërkoni komente negative për të parë se çfarë thanë klientët e pakënaqur dhe si u përgjigj biznesi?

Nëse nuk keni ndonjë vlerësim të keq, konsumatorët mund të vënë në dyshim legjitimitetin e vlerësimeve tuaja pozitive. Një rishikim i keq mund të ndihmojë të provoni se jeni i vërtetë dhe ju jep një mundësi për t’u treguar klientëve të mundshëm se si i trajtoni situatat e vështira.

Monitoroni komentet tuaja

Kërkimi për rishikime është i rëndësishëm, por është vetëm një pjesë e zgjidhjes. Ju gjithashtu duhet të monitoroni faqet e rishikimit për të qëndruar në krye të reputacionit tuaj. Në varësi të buxhetit tuaj dhe sasisë së kohës së lirë që keni në dispozicion, ka disa opsione nga të cilat mund të zgjidhni.

Monitoroni vetë faqet e rishikimit. Kontrollimi manual i faqeve të rishikimit është falas, por mund të marrë kohë. Nëse zgjidhni këtë opsion, është mirë të krijoni një listë të sajteve tuaja të rëndësishme të rishikimit, në mënyrë që të mund të klikoni shpejt nëpër listë çdo ditë, duke kontrolluar çdo sajt për komente të reja dhe duke u përgjigjur në përputhje me rrethanat.

Punësoni një shërbim të monitorimit të rishikimit. Nëse ju shtyhet koha ose keni shumë vendndodhje, në vend të kësaj mund të zgjidhni të paguani për një shërbim ose softuer të monitorimit të rishikimit. Këto shërbime kontrollojnë automatikisht për rishikime të reja çdo ditë dhe ju dërgojnë sinjalizime të automatizuara kur gjen një të ri.

Mos harroni të kontrolloni edhe mediat sociale për përmendje të biznesit tuaj. Klientët e pakënaqur nuk do të lënë gjithmonë një koment në një nga faqet tuaja të vlerësimit; ata mund të shkojnë direkt në mediat sociale për t’u ankuar. Sa herë që lind një problem, mund të futeni në bisedë dhe të përgjigjeni drejtpërdrejt; është një mënyrë e thjeshtë për t’i mbajtur klientët tuaj të lumtur—dhe për t’u treguar të tjerëve se po i kushtoni vëmendje.

Përgjigjuni çdo rishikimi

Ju duhet t’i përgjigjeni çdo vlerësimi që merrni – jo vetëm atyre të këqija. Nëse një klient i lumtur merr kohë për të lënë një koment pozitiv, ju duhet të gjeni kohë për t’i falënderuar ata. Google mendon se përgjigjet janë gjithashtu të rëndësishme; kur një pronar biznesi i përgjigjet një rishikimi, Google i dërgon një alarm rishikuesit për ta informuar. Klientët tuaj të lumtur do të jenë edhe më të lumtur të dinë se keni lexuar atë që kanë shkruar dhe vlerësojnë fjalët e tyre të mira.
Si t’i përgjigjeni komenteve negative

Mënyra se si i përgjigjeni komenteve negative mund ta bëjë ose të prishë biznesin tuaj. Klientët e mundshëm kërkojnë vlerësimet tuaja të këqija për të parë se si e keni trajtuar çdo situatë dhe një përgjigje e shkëlqyeshme ndonjëherë mund t’ju sjellë më shumë biznes sesa një rishikim i ndezur.

Një nga gabimet më të mëdha që një biznes mund të bëjë kur u përgjigjet komenteve negative është t’u lërë të gjithëve një përgjigje të përgjithshme, sepse duket sikur nuk ju intereson. Në vend të kësaj, jini të sinqertë dhe njoftoni njerëzit se çfarë ka ndodhur. Nëse ju ose stafi juaj e keni lëshuar topin, pranojeni dhe dilni nga rruga juaj për t’i rregulluar gjërat. Nëse rishikuesi bën një pretendim të rremë, kërkoni më shumë detaje sepse historia nuk përputhet me atë që ndodhi. Nëse nuk keni të dhëna për atë klient ose situatën, mos kini frikë ta përmendni këtë në përgjigjen tuaj. Të qenit i sinqertë mund të shkojë shumë.

Filloni të rritni audiencën tuaj me komente

Mos u humbni në anën e optimizimit të motorit të kërkimit (SEO) dhe marketingut dixhital të vlerësimeve të klientëve. Sigurisht, ato janë një element i rëndësishëm për kërkimet në Google, por janë gjithashtu një pikë kontakti masive për klientët potencialë dhe ata që kthehen. Rishikimet ofrojnë prova sociale në kohë reale se biznesi juaj është një vend që njerëzit e duan, kështu që ndërtimi i profilit tuaj të rishikimit është çelësi për rritjen e biznesit tuaj; përfitimet e SEO janë thjesht qershia mbi tortë.

Shkruar nga Greg Gifford për Mailchimp. Greg është një ekspert në SEO lokale.

Mediat e huaja në lidhje me produktet tona

W jakich godzinach są dostępni Konsultanci czatu?

Godziny w jakich nasi konsultanci obsługują czat są uzależnione od planu jaki wybierzesz. Sprawdź plany na górze tej strony i wypróbuj przez 14 dni za darmo.

Czy obowiązują opłaty za nowe leady?

Nigdy nie pobieramy opłat za nowe leady czy potencjalną sprzedaż. Opłacasz tylko zryczałtowane stawki miesięczne.

W jakich językach mówią twoi Konsultanci?

Nasi Konsultanci obsługują klientów aż w 45 językach.

Unikalny system tłumaczeń w czasie rzeczywistym, który zastosowaliśmy w rozwiązaniu GetLead chat sprawia, że Konsultant i Klient zadają pytania i czytają odpowiedzi w języku, jakim się posługują.

Czy będę mógł mieć bezpośredni kontakt z konsultantami?

Oczywiście. Nasz zespół ds. sukcesu klienta jest dostępny każdego dnia o każdej porze. Wystarczy napisać.

Dodatkowo będziesz mógł zobaczyć podgląd na Twoich konsultantów w panelu nawigacyjnym, dzięki czemu bez trudu możesz obserwować naszą pracę w czasie rzeczywistym.

FAQ

GetLead.page

Na shkruani

Nuk e gjetët përgjigjen e pyetjes suaj? Na shkruani duke përdorur formularin e kontaktit më poshtë
FAQ

Klientët vazhdojnë të bëjnë të njëjtat pyetje, si ia dilni me përgjigjet?

Nuk keni kohë ose staf për t’u shërbyer klientëve në sit? Punësoni konsulentin tonë!
FAQ

Klientët vizitojnë faqen time në mbrëmje dhe natën. Si mund t'i mbaj ato?

Ofroni mbështetje në kohë reale 24 orë në ditë.

FAQ

Pse klientët e mi nuk më telefonojnë?

Konsumatorët vazhdojnë të bëjnë të njëjtat pyetje për dy arsye. Oferta juaj është ende e njëjtë. Përshkrimi i ofertës suaj është i diskutueshëm dhe jo i detajuar. Prandaj, në GetLead, ne kemi lëshuar butonin Get-FAQ. Falë motorit të kërkimit të integruar dhe pyetjeve dhe përgjigjeve të përgatitura, nuk do t’u përgjigjeni më kurrë të njëjtave telefonata me të njëjtat pyetje. Biseda dhe konsulenti i disponueshëm do të plotësojnë në mënyrë të përsosur përgjigjet dhe do të ndihmojnë vizitorët e faqes në internet të marrin një vendim blerjeje.
FAQ

Pse kam trafik të lartë dhe nuk shes?

Rezulton se në të gjitha rastet përgjigja për këtë pyetje është e ngjashme. Klientët nuk telefonojnë sepse vizitojnë faqen në mbrëmje dhe natën. Prej kohësh ka qenë normë e pranuar hapja e kompanive gjatë ditës. Statistikat tregojnë se klientët që vizitojnë faqet e internetit vonë, i braktisin ato pa hapur skedën e kontaktit. GetLead Chat dhe konsulenti i disponueshëm janë një sinjal për një klient të tillë që shërbimi i faqes në internet është në punë dhe do ta ndihmojë atë.

FAQ

Pse klientët po kalojnë në faqet e konkurrentëve?

Shumë pak informacion në lidhje me ofertën në faqen e internetit. Navigacion i keq. Asnjë UX e menduar. Ka mijëra elementë që ndikojnë në sjelljen e klientit. Cila i shqetëson klientët tuaj? Si do ta zbuloni? Lëreni klientin të flasë me ju. Instaloni Chat dhe përgjigjuni pyetjeve të tij sa më shpejt që të pret.
FAQ

Pse klientët braktisin shportat e tyre?

Çmimi. Kostot e dorëzimit. Procesi i paqartë i blerjes. Ngarkimi i ngadaltë i faqes. Koha e gjatë e dorëzimit. Besimi në kompani. Siguria e transaksionit. Procesi i pagesës. Këto janë arsyet e përmendura më shpesh nga klientët për braktisjen e karrocave.

Shërbimi ndaj klientit në kohë reale, duke marrë vendimin për të blerë në atë moment, ju jep një avantazh të mahnitshëm dhe aftësinë për të reaguar menjëherë dhe për të zgjidhur problemet dhe dyshimet e tyre menjëherë. Kur një klient sheh Chat dhe një konsulent të gatshëm për të ndihmuar, ai e di se nuk duhet të kërkojë ndihmë në faqet e internetit të konkurrentëve.