Identifikohu

Si të reklamoni një dyqan online për të qenë i suksesshëm në treg

Si të reklamoni një dyqan online për të qenë i suksesshëm në treg? Une pergjigjem!

Në këtë artikull do të mësoni:
• pse duhet të investoni në reklamimin online të e-shopit tuaj,
• cilat janë format më të mira të promovimit të një dyqani online në ueb,
• si të reklamoni një dyqan online në mënyrë efektive,
• pse ia vlen të diversifikohen dhe të kombinohen burimet e marketingut në internet.
Reklamimi i dyqaneve në internet – pse duhet të investoni në të?

Polonia është në vendin e 18-të për sa i përket vëllimit të tregtisë elektronike në botë [1]. Ky është një rezultat mbresëlënës, veçanërisht pasi na lejoi të kapërcejmë vende të tilla si Suedia apo Meksika, dhe siç tregojnë analizat e PwC, në vitin 2026 tregu polak i tregtisë elektronike do të arrijë një vlerë deri në 162 miliardë PLN bruto [2] .
Industria e e-commerce ka regjistruar rritje të qëndrueshme, dyshifrore për shumë vite, por shitjet e gjeneruara nga ky sektor janë përshpejtuar ndjeshëm nga pandemia COVID-19. Bllokimet e futura në mënyrë të njëpasnjëshme gjithashtu kontribuan në një ndryshim në sjelljen dhe zakonet e konsumatorëve. Numri i blerësve online është rritur ndjeshëm, dhe për rrjedhojë është rritur ndjeshëm vlera e shpenzimeve mujore për blerjet online.

Vlera dhe parashikimet për shitjet globale në tregun e tregtisë elektronike në 2019-2025
Megjithatë, rezultate të tilla të mira të shitjeve nënkuptojnë nevoja vazhdimisht në rritje në fushën e marketingut elektronik. Nëse keni dyqanin tuaj online ose planifikoni ta hapni së shpejti, duhet të fokusoheni në promovimin intensiv të tij. Pa reklamimin e duhur, ju nuk do të arrini klientët tuaj, veçanërisht përballë konkurrencës gjithnjë në rritje.

A e dini se:
• vetëm në internet a jeni në gjendje të arrini një grup të përzgjedhur marrësish të fokusuar në produktet tuaja?
• Reklamimi në internet gjeneron kosto dukshëm më të ulëta sesa projektet në natyrë?
• Fushatat në internet i mbajnë klientët tuaj për më gjatë?
• e-marketing mbështet besueshmërinë e markës dhe ndërton besimin në të?
• reklamimi në internet ju lejon të gjurmoni efektet dhe të optimizoni veprimet tuaja në mënyrë të vazhdueshme?
• Fushatat online e bëjnë shumë më të lehtë kontaktin me klientët?
E gjithë kjo ju jep një avantazh të madh ndaj formateve tradicionale të reklamave.

Si të promovoni një dyqan online?
Nuk ka asnjë zgjidhje të vetme për të promovuar një dyqan online. Nëse dëshironi të rrisni shitjet tuaja në internet, duhet të diversifikoni burimet tuaja të marketingut elektronik. Më poshtë po paraqesim mënyrat më të njohura dhe efektive për të reklamuar një dyqan online, të cilat ia vlen të kombinohen për të arritur rezultate të matshme.

Pozicionimi i dyqanit online

Pozicionimi, i njohur edhe si SEO (Search Engine Optimization), nuk është më një alternativë, por një domosdoshmëri. Mjafton të përmendim se sot trafiku nga Google përbën më shumë se 40% të trafikut të dyqaneve online dhe është përgjegjës për rreth 36% të të ardhurave të tyre [3]. Kjo është një provë e mjaftueshme që prania juaj në motorin më të njohur të kërkimit në botë është thelbësore sot.
Nëse dëshironi të drejtoni një dyqan online që tërheq klientët që janë vërtet të interesuar për ofertën tuaj, duhet të punoni për të përmirësuar pozicionin e tij në rezultatet e kërkimit organik, d.m.th., ato që Google i konsideron si më të rëndësishmet dhe më të plota për termat e futura në internet. përdoruesit në motorin e kërkimit. Për këtë është pozicionimi i një dyqani online, pra ndërtimi i një pozicioni natyror në motorin e kërkimit.

Rezultatet organike në Google për “lentet” – TOP 3

SEO konsiderohet forma më efektive e promovimit për dyqanet online. Ky kanal marketingu përdoret nga gati 80% e sipërmarrësve që zhvillojnë biznesin e tyre në internet [4]. Megjithatë, pozicionimi efektiv i një dyqani online kërkon aktivitete të avancuara dhe ciklike në fushën e optimizimit teknik të faqes në internet, marketingut të përmbajtjes dhe blerjes së lidhjeve.
Dhe në këtë pikë vlen të theksohet se pozicionimi nuk ka të bëjë vetëm me marrjen e një pozicioni të lartë në motorin e kërkimit, por mbi të gjitha me gjenerimin e konvertimeve në formën e blerjeve. Prandaj, në aktivitetet e SEO, një rol të rëndësishëm luan optimizimi i shkallës së konvertimit, pra zbatimi i ndryshimeve të tilla që do të bindin përdoruesin të bëjë një blerje. Kjo përfshin, ndër të tjera, sigurimin e lundrimit të lehtë dhe të qartë, thjeshtimin maksimal të hapave të blerjes dhe elementëve të tjerë UX që krijojnë një përshtypje pozitive për marrësit.
Për këtë arsye, strategjitë SXO (Search Experience Optimization) përdoren gjithnjë e më shumë
Përvoja e Përdoruesit), duke kombinuar SEO (Search Engine Optimization – optimization website për motorët e kërkimit) dhe UX (User Experience).

Zakonisht duhet të prisni disa muaj për efektet e para të kënaqshme të pozicionimit, por është një investim fitimprurës. Puna e rregullt e SEO do t’ju sjellë rezultate të qëndrueshme në formën e një numri në rritje të vizitave të vlefshme në faqen e internetit çdo muaj dhe një përqindje në rritje të konvertimit.

Përparësitë e pozicionimit:
• dukshmëri në rezultatet e kërkimit organik për qindra fjalë kyçe që lidhen me ofertën tuaj,
• efekte afatgjata dhe të qëndrueshme,
• Numri në rritje i klientëve me një buxhet fiks,
• Rritja e trafikut të vlefshëm në faqen e internetit,
• ndërtimi i një avantazhi konkurrues në treg.
Kufizimet e mundshme:
• rezultatet e kënaqshme janë të dukshme vetëm pas disa apo edhe disa muajsh,
• pengesë në arritjen e rezultateve të shpejta mund të jetë konkurrenca e lartë, si dhe produktet e veçanta që nuk janë ende të kërkuara nga përdoruesit e internetit,
• Aktivitetet e SEO kërkojnë njohuri profesionale si dhe punë sistematike dhe konsistente.

Fushatat e Google Ads

Google Ads (dikur Google Adwords) është një sistem që lejon emetimin e reklamave me pagesë të shfaqura në rrjetin e kërkimit të Google, si dhe në rrjetin e partnerëve të Google duke përdorur programin AdSense. Falë Google Ads, ju mund të blini shpejt dhe me lehtësi klientë të rinj nga interneti.
Avantazhi më i madh i këtij sistemi është personalizimi i reklamave në aspektin gjeografik dhe demografik, si dhe drejtimi i mesazheve tek njerëzit me interesa apo sjellje specifike.
Pagesa për reklamat bëhet në modelin PPC (Pay Per Click), që do të thotë shlyerje për efektin.
Përparësitë e reklamimit të Google Ads:
• dukshmëri e menjëhershme,
• pagesa vetëm për klikime,
• arritjen e grupeve të veçanta të marrësve,
• rritje e trafikut të faqes në internet,
• një përzgjedhje e madhe e formateve të reklamimit.
Kufizimet e mundshme:
• buxhet më i ulët do të thotë më pak klikime në reklamë,
• kosto të larta në rastin e frazave konkurruese,
• Efektiviteti i fushatës përcaktohet nga konfigurimi i duhur dhe menaxhimi i aftë i buxhetit,
• rrezikun e klikimeve joefektive dhe gjenerimit të kostove të panevojshme,
• Politika e Google për të kufizuar reklamat për industri të tilla si lojërat e fatit dhe lojërat, kujdesi shëndetësor dhe farmaceutikë.
Kontrolloni se cilat forma promovimi mund të zgjidhni si pjesë e fushatës suaj të Google Ads.

Lidhje të sponsorizuara nga Google Ads

Lidhjet e sponsorizuara janë të bazuara në tekst dhe, si pozicionimi, lejojnë që dyqani të reklamohet në motorin e kërkimit, me ndryshimin që ato shfaqen në rezultatet me pagesë. Ato përbëhen nga 3 tituj (dy janë të detyrueshëm, i treti është opsional), një URL, përshkrim dhe shtesa (p.sh. një shtesë vendndodhjeje ose informacione të tjera të përfshira në faqen e internetit).
Lidhje të sponsorizuara nga Google Ads – reklama kërkimi me pagesë për frazën: “tabela e zgjerueshme”
Avantazhi i reklamimit të një dyqani online me ndihmën e lidhjeve të sponsorizuara është mundësia për të ngushtuar grupin e synuar dhe për të arritur klientët që kërkojnë një produkt specifik në kohë reale, kështu që ata janë vërtet të interesuar për ofertën tuaj.
Nëse dëshironi të shmangni klikimet joefektive në reklama (kuptohet si shfletimi i produkteve në dyqanin tuaj pa finalizuar blerjen) dhe gjenerimi i kostove të panevojshme në të njëjtën kohë, duhet të siguroni konfigurimin e duhur të fushatës dhe për këtë ju nevojiten njohuri profesionale.

Reklamimi i blerjeve – Google Shopping

Google Shopping është një formë tjetër e reklamimit me pagesë në motorin e kërkimit. Ajo që e dallon nga lidhjet e sponsorizuara është se, përveç formës së tekstit, merr edhe një formë grafike. Kjo do të thotë se nga niveli i motorit të kërkimit, përdoruesi mund të shohë pamjen e produktit dhe aspekte të tjera kyçe në procesin e vendimmarrjes, siç është çmimi.
Reklama e blerjeve shfaqet në një seksion të dedikuar (sipër ose anësor), i cili merr formën e një motori krahasimi në faqen kryesore të Google.

Funksioni reklamues i këtij seksioni është menduar vetëm për dyqanet online. Kjo zgjidhje do të jetë e përkryer për industrinë e veshjeve, dizajnit të brendshëm, kozmetikës, ushqimit, madje edhe për industrinë e ndërtimit dhe teknikës.
Google Shopping – Reklamat e produktit për “divan me 2 vende”, shfaqen në krye të rezultateve të parazgjedhura të kërkimit
Produktet e reklamuara në Google Shopping janë shpesh një shtesë tërheqëse vizualisht për lidhjet e sponsorizuara të përshkruara më sipër.
Një avantazh i madh i kësaj forme reklamimi për dyqanet online është shkurtimi i rrugës së blerjeve. Nëse reklama juaj i shfaqet një klienti që është vërtet i interesuar për produktin tuaj, ju keni një shans të mirë për të marrë një konvertim.
Një avantazh shtesë është çmimi i produktit që tashmë është i dukshëm nga niveli i motorit të kërkimit – falë kësaj, përdoruesi mund të krahasojë shpejt shumë oferta pa pasur nevojë të klikojë në secilën reklamë.

Reklamimi i imazhit në Rrjetin e Shfaqjes

Sistemi i Google Ads ju lejon gjithashtu të reklamoni sk Ngjitës në internet në rrjetin e reklamave GDN (Google Display Network), pra në mbi 2 milion sajte që i përkasin rrjetit partner të Google. Falë kësaj forme reklamimi, ju mund të arrini një numër të madh njerëzish me mesazhin tuaj, sepse rrjeti partner i Google, pra faqet e internetit si Onet, Interia ose WP, mbulojnë mbi 90% të përdoruesve të internetit.
Reklamimi në rrjetin GDN zakonisht merr formën e një baneri, d.m.th., një imazh tërheqës i kombinuar zakonisht me një sasi të vogël teksti dhe që vepron si një lidhje për produktin e promovuar.
Një fushatë në rrjetin e ekranit, e njohur gjithashtu si një fushatë ekrani, mund të faturohet në modelin CPC (kosto për klikim – kosto për klikim) ose CPM (kosto për milje – kosto për 1000 përshtypje reklamash). Të dyja këto modele janë më të dobishmet – zgjedhja e tyre duhet të diktohet nga qëllimi që dëshironi të arrini me ndihmën e kësaj reklame.
Rrjeti i shfaqjes mund t’ju marrë më shumë klikime sesa Rrjeti i Kërkimit Google, por gjithashtu ju kushton më shumë. Nëse keni një buxhet, postimi i banderolave ​​në Rrjetin e Shfaqjes së Reklamave nuk do të jetë zgjidhja më e mirë.

Remarketing i Google Ads

Reklama grafike e përshkruar më sipër në rrjetin GDN shpesh merr formën e rimarketingut, d.m.th. një reklame përcjellëse që shfaqet vetëm për ata përdorues që kanë vizituar më parë dyqanin tuaj online. Nëse përdoruesi largohet nga faqja juaj e internetit pa asnjë ndërveprim, ai do të shënohet në listën e rimarketingut, që do të thotë se reklama do t’i ndjekë në faqet e tjera të internetit.

Sistemi i Google Ads ju lejon të përdorni forma të ndryshme të rimarketingut:
• standard – duke marrë një formë grafike ose teksti,
• dinamike – shfaqja e produkteve që përdoruesi i ka parë më parë,
• video – filma të transmetuar për përdoruesit që shikuan materialin,
• RLSA (Remarketing List of Search) – reklama të emetuara për marrësit që kanë vizituar më parë sitin, por kanë ndërmarrë kërkime të mëtejshme në motorin e kërkimit,
• të adresuara – fushata të synuara për përdoruesit që kanë dhënë detajet e tyre të kontaktit, p.sh. kur abonohen në buletinin.
Rimarketingu dinamik i dedikohet vetëm dyqaneve online. Është një formë efektive e promovimit që i përgjigjet drejtpërdrejt interesave dhe sjelljes së klientëve tuaj të mundshëm. Duke u shfaqur përdoruesve produkte që ata i kanë parë tashmë në dyqanin tuaj elektronik, ju i inkurajoni ata të marrin vendimin përfundimtar për blerjen.

Google Ads apo SEO? Çfarë të zgjidhni?

Meqenëse SEO dhe Google Ads ju lejojnë të promovoni dyqanin tuaj online në motorin e kërkimit, ndoshta i bëni vetes pyetjen: cilën zgjidhje të zgjidhni?
KUJTOJE
SEO (pozicionimi) ndikon në promovimin e dyqanit në rezultatet e kërkimit organik, dhe reklamat e Google Ads (lidhje të sponsorizuara, Google Shopping ose rimarketing në formën e RLSA) ndikojnë në promovimin e dyqanit në rezultatet e kërkimit me pagesë.
Pozicionimi jep efekte të qëndrueshme, por të shtyra. Google Ads garanton rezultate të menjëhershme, por të përkohshme. Përkrahësit e ndërtimit të një pozicioni organik në motorët e kërkimit theksojnë se SEO ka pjesën më të madhe në gjenerimin e fitimeve për dyqanet online. Megjithatë, ata që preferojnë reklamat me pagesë mbi to, vlerësojnë shpejtësinë dhe matshmërinë e efekteve të fushatave të Google Ads.

Rezultatet natyrore të kërkimit frymëzojnë besim më të madh në mesin e përdoruesve të internetit – shumë përdorues injorojnë plotësisht reklamat me pagesë, sepse ato duken më pak të besueshme. Nga ana tjetër, pa PPC, është e vështirë të imagjinohet shitja në internet, sepse përdoruesit që klikojnë në reklama zakonisht kanë synime më të mëdha blerjeje (sidomos në rastin e reklamave të Google Shopping).
Sidoqoftë, e gjithë kjo nuk do të thotë që SEO dhe Google Ads duhet të jenë në skajet e kundërta të spektrit. Përkundrazi – këto janë zgjidhje që plotësojnë njëra-tjetrën në mënyrë perfekte.

KËSHILLA
Kombinoni aktivitetet e SEO dhe Google Ads në strategjinë e marketingut të dyqanit tuaj elektronik. Reklamimi me pagesë do të jetë i përsosur në fazën fillestare të funksionimit të dyqanit tuaj, kur pozicionimi nuk do të sjellë rezultatet e pritura. Aktivitetet sistematike të SEO do t’ju lejojnë të poziciononi faqen tuaj të internetit dhe të jeni të lartë në renditjen e rezultateve të kërkimit organik. Falë kësaj, ju do të arrini të gjithë përdoruesit që hyjnë në termat e motorit të kërkimit që lidhen me biznesin tuaj. Do të përdorni gjithashtu SEO për të promovuar dyqanin tuaj elektronik për fraza shumë konkurruese, të cilat në rastin e Google Ads do të rezultojnë të jenë shumë të shtrenjta. Google Ads, nga ana tjetër, do t’ju lejojë të forconi aktivitetet tuaja të marketingut duke shfaqur reklama të përkohshme ose sezonale me pagesë, në të cilat ju përcaktoni me forcë objektivin tuaj.

Marketingu i mediave sociale

Mediat sociale sot janë një pjesë integrale e reklamimit në internet. Marketingu i mediave sociale është një nga metodat më efektive për të forcuar imazhin dhe për të ndërtuar një komunitet besnik rreth markës, por edhe për të gjeneruar shitje.
Gjithnjë e më shpesh dhe më shumë flitet për tregtinë sociale, pra një prirje dixhitale që ka të bëjë kryesisht me krijimin u jep përdoruesve mundësinë për të blerë direkt në platformën sociale. Shembulli më i mirë për këtë është dyqani në Facebook, falë të cilit klienti mund të bëjë një blerje pa dalë nga faqja e internetit.

Avantazhi i madh i marketingut të mediave sociale është se përdoruesit që regjistrohen në Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter ose YouTube ofrojnë informacione të rëndësishme nga pikëpamja e personalizimit, p.sh. për moshën ose gjininë e tyre. Kjo ju jep njohuri të mëdha rreth tyre dhe mundësinë e përzgjedhjes edhe më të saktë të grupeve të synuara në krahasim me sistemin Google Ads.
Ashtu si në rastin e Google, media sociale ju lejon të reklamoni dyqanin tuaj online falas dhe me pagesë. Aktivitetet organike bazohen kryesisht në menaxhimin sistematik të profilit të kompanisë, d.m.th. krijimi dhe publikimi i përmbajtjes së vlefshme dhe tërheqëse, komunikimi efikas me përdoruesit dhe moderimi sistematik. Nga ana tjetër, aktivitetet e reklamimit me pagesë kryesisht zbresin në publikimin e ofertave dhe postimeve të sponsorizuara.

Nëse dëshironi të reklamoni në mënyrë efektive e-shopin tuaj në rrjetet sociale, duhet të kombinoni aktivitetet organike dhe ato me pagesë. Pse? Pa reklama me pagesë në mediat sociale, nuk jeni në gjendje të arrini një audiencë të gjerë. Mjafton të përmendim se shtrirja organike e postimeve në Facebook aktualisht është rreth 2-3%, që do të thotë se mesazhi juaj mund të arrijë vetëm 2-3% të përdoruesve të faqes suaj të fansave. Definitivisht nuk mjafton, apo jo?

Kush do të arrini me mesazhin tuaj reklamues përcakton gjithashtu se cilën media sociale duhet të zgjidhni.
• Nëse shisni veshje, kozmetikë, dekor të brendshëm ose produkte të tjera që ndikohen kryesisht nga vlerësimi vizual, Instagram do të jetë një kanal i shkëlqyer promovimi.
• Nëse jeni në sektorin B2B, merrni parasysh reklamimin në LinkedIn ose Twitter.
• Nëse vini bast kryesisht për reklamat me video, YouTube do të jetë i pazëvendësueshëm.
• Facebook do të jetë një zgjidhje e mirë për të gjithë, veçanërisht për industritë dhe dyqanet e njohura, produktet e të cilave diskutohen shpesh.
Përparësitë:
• aftësia për të arritur një numër të madh përdoruesish të mediave sociale,
• Mundësia e shënjestrimit të saktë të reklamave,
• imazhi i një eksperti në industri,
• kontakt të vazhdueshëm me klientin,
• Mundësia e shitjes direkt në platformë.
Kufizimet e mundshme:
• efektet varen nga kanali i zgjedhur, strategjia e miratuar, cilësia e mesazhit reklamues ose buxheti për fushatat me pagesë,
• gamë e ulët organike,
• përgjigje sistematike ndaj mesazheve dhe komenteve (përfshirë ato negative).

Si të reklamoni një dyqan online? Përmbledhje
Reklamimi efektiv i një dyqani online nuk është gjë tjetër veçse kryerja e aktiviteteve të fokusuara fort tek klienti. Kanalet e promovimit që funksionojnë në një industri nuk do të funksionojnë domosdoshmërisht në një tjetër.
Megjithatë, ka metoda që duhet të zbatohen në çdo fushë të tregtisë elektronike. Kryesisht është pozicionimi i dyqaneve online, reklamimi në Google Ads, rimarketing, reklamimi në rrjetin Google Display dhe marketingu në mediat sociale.
Gjithsesi, të gjitha këto aktivitete kërkojnë njohuri të avancuara në fushën e marketingut elektronik, përdorimin e mjeteve të specializuara analitike dhe vëzhgim të vazhdueshëm të tendencave. Nëse e dini që nuk jeni në gjendje ta përballoni vetë, besojini promovimin e e-dyqanit tuaj një agjencie me përvojë që do t’ju udhëheqë me efikasitet gjatë gjithë procesit.

Mediat e huaja në lidhje me produktet tona

W jakich godzinach są dostępni Konsultanci czatu?

Godziny w jakich nasi konsultanci obsługują czat są uzależnione od planu jaki wybierzesz. Sprawdź plany na górze tej strony i wypróbuj przez 14 dni za darmo.

Czy obowiązują opłaty za nowe leady?

Nigdy nie pobieramy opłat za nowe leady czy potencjalną sprzedaż. Opłacasz tylko zryczałtowane stawki miesięczne.

W jakich językach mówią twoi Konsultanci?

Nasi Konsultanci obsługują klientów aż w 45 językach.

Unikalny system tłumaczeń w czasie rzeczywistym, który zastosowaliśmy w rozwiązaniu GetLead chat sprawia, że Konsultant i Klient zadają pytania i czytają odpowiedzi w języku, jakim się posługują.

Czy będę mógł mieć bezpośredni kontakt z konsultantami?

Oczywiście. Nasz zespół ds. sukcesu klienta jest dostępny każdego dnia o każdej porze. Wystarczy napisać.

Dodatkowo będziesz mógł zobaczyć podgląd na Twoich konsultantów w panelu nawigacyjnym, dzięki czemu bez trudu możesz obserwować naszą pracę w czasie rzeczywistym.

FAQ

GetLead.page

Na shkruani

Nuk e gjetët përgjigjen e pyetjes suaj? Na shkruani duke përdorur formularin e kontaktit më poshtë
FAQ

Klientët vazhdojnë të bëjnë të njëjtat pyetje, si ia dilni me përgjigjet?

Nuk keni kohë ose staf për t’u shërbyer klientëve në sit? Punësoni konsulentin tonë!
FAQ

Klientët vizitojnë faqen time në mbrëmje dhe natën. Si mund t'i mbaj ato?

Ofroni mbështetje në kohë reale 24 orë në ditë.

FAQ

Pse klientët e mi nuk më telefonojnë?

Konsumatorët vazhdojnë të bëjnë të njëjtat pyetje për dy arsye. Oferta juaj është ende e njëjtë. Përshkrimi i ofertës suaj është i diskutueshëm dhe jo i detajuar. Prandaj, në GetLead, ne kemi lëshuar butonin Get-FAQ. Falë motorit të kërkimit të integruar dhe pyetjeve dhe përgjigjeve të përgatitura, nuk do t’u përgjigjeni më kurrë të njëjtave telefonata me të njëjtat pyetje. Biseda dhe konsulenti i disponueshëm do të plotësojnë në mënyrë të përsosur përgjigjet dhe do të ndihmojnë vizitorët e faqes në internet të marrin një vendim blerjeje.
FAQ

Pse kam trafik të lartë dhe nuk shes?

Rezulton se në të gjitha rastet përgjigja për këtë pyetje është e ngjashme. Klientët nuk telefonojnë sepse vizitojnë faqen në mbrëmje dhe natën. Prej kohësh ka qenë normë e pranuar hapja e kompanive gjatë ditës. Statistikat tregojnë se klientët që vizitojnë faqet e internetit vonë, i braktisin ato pa hapur skedën e kontaktit. GetLead Chat dhe konsulenti i disponueshëm janë një sinjal për një klient të tillë që shërbimi i faqes në internet është në punë dhe do ta ndihmojë atë.

FAQ

Pse klientët po kalojnë në faqet e konkurrentëve?

Shumë pak informacion në lidhje me ofertën në faqen e internetit. Navigacion i keq. Asnjë UX e menduar. Ka mijëra elementë që ndikojnë në sjelljen e klientit. Cila i shqetëson klientët tuaj? Si do ta zbuloni? Lëreni klientin të flasë me ju. Instaloni Chat dhe përgjigjuni pyetjeve të tij sa më shpejt që të pret.
FAQ

Pse klientët braktisin shportat e tyre?

Çmimi. Kostot e dorëzimit. Procesi i paqartë i blerjes. Ngarkimi i ngadaltë i faqes. Koha e gjatë e dorëzimit. Besimi në kompani. Siguria e transaksionit. Procesi i pagesës. Këto janë arsyet e përmendura më shpesh nga klientët për braktisjen e karrocave.

Shërbimi ndaj klientit në kohë reale, duke marrë vendimin për të blerë në atë moment, ju jep një avantazh të mahnitshëm dhe aftësinë për të reaguar menjëherë dhe për të zgjidhur problemet dhe dyshimet e tyre menjëherë. Kur një klient sheh Chat dhe një konsulent të gatshëm për të ndihmuar, ai e di se nuk duhet të kërkojë ndihmë në faqet e internetit të konkurrentëve.