Identifikohu

Kontrolloni se çfarë do të fitojë dyqani juaj online falë GetLead dhe funksionit të bisedës live

Live chat

A keni një dyqan online? Dëshironi të vazhdoni me kohën dhe të jeni të përditësuar me risitë teknologjike? Zbuloni pse GetLead është zgjidhja më e mirë për dyqanin tuaj online!

Ne jemi një kompani ndërkombëtare në zhvillim dinamik në industrinë e shërbimit ndaj klientit. Produkti ynë – miniaplikacioni GetLead.page është një mjet i avancuar që lehtëson kontaktin midis kompanisë dhe konsumatorëve. Ne ofrojmë një sërë opsionesh që do të përmirësojnë cilësinë e shërbimit ndaj klientit në kompaninë tuaj!

GetLead nuk është vetëm bisedë e drejtpërdrejtë – kontrolloni se çfarë tjetër fitoni?

Një klient hyn në faqen tuaj, dëshiron të kontaktojë me ju shpejt, por nuk ka asnjë mënyrë? Falë widget-it GetLead, klienti ka 3 mundësi kontakti të drejtpërdrejtë!

– Thirrje video – tregojini me lehtësi produktet tuaja klientit dhe demonstroni funksionimin e tyre!
– Thirrjet zanore – përgjigjuni pyetjeve të klientit shpejt dhe me efikasitet përmes një telefonate zanore!
– Bisedë drejtpërdrejt – përgjigjuni mesazheve nga klientët në kohë reale përmes bisedës!

Ju nuk jeni në kompjuterin tuaj dhe një klient i mundshëm dëshiron të kontaktojë me ju. A do ta humbisni klientin në këtë rast? Jo! – GetLead.page ju lejon të grumbulloni klientë jashtë linje – klienti mund të lërë një mesazh për ju në çdo kohë nëpërmjet miniaplikacionit tonë të instaluar në faqen tuaj të internetit. Në momentin që të mbërrini në kompjuter do të mund të kontaktoni këtë klient!

Drejtoni një kompani ndërkombëtare dhe keni klientë nga vende të ndryshme? Një klient kinez dëshiron të kontaktojë me ju dhe ju nuk dini kinezisht? Nuk ka problem! Duke pasur bisedën tonë në faqen tuaj të internetit, nuk keni nevojë të dini ndonjë gjuhë të huaj ose të përdorni një përkthyes. Biseda jonë ka përkthim automatik të bisedës. Ju shkruani dhe dërgoni një mesazh në polonisht dhe klienti e sheh mesazhin e përkthyer në kinezisht në dritaren e tij të bisedës!

Ju pëlqen vizioni i bisedës në ueb, por nuk keni kohë për ta trajtuar atë? – Ne ofrojmë mundësinë e punësimit të konsulentit tonë i cili do të trajtojë bisedën tuaj, duke filluar nga 104,43 ALL / orë!

Më shumë informacion në lidhje me punësimin e konsulentëve tanë mund të gjeni në skedën Hire një konsulent.

Mediat e huaja në lidhje me produktet tona

W jakich godzinach są dostępni Konsultanci czatu?

Godziny w jakich nasi konsultanci obsługują czat są uzależnione od planu jaki wybierzesz. Sprawdź plany na górze tej strony i wypróbuj przez 14 dni za darmo.

Czy obowiązują opłaty za nowe leady?

Nigdy nie pobieramy opłat za nowe leady czy potencjalną sprzedaż. Opłacasz tylko zryczałtowane stawki miesięczne.

W jakich językach mówią twoi Konsultanci?

Nasi Konsultanci obsługują klientów aż w 45 językach.

Unikalny system tłumaczeń w czasie rzeczywistym, który zastosowaliśmy w rozwiązaniu GetLead chat sprawia, że Konsultant i Klient zadają pytania i czytają odpowiedzi w języku, jakim się posługują.

Czy będę mógł mieć bezpośredni kontakt z konsultantami?

Oczywiście. Nasz zespół ds. sukcesu klienta jest dostępny każdego dnia o każdej porze. Wystarczy napisać.

Dodatkowo będziesz mógł zobaczyć podgląd na Twoich konsultantów w panelu nawigacyjnym, dzięki czemu bez trudu możesz obserwować naszą pracę w czasie rzeczywistym.

FAQ

GetLead.page

Na shkruani

Nuk e gjetët përgjigjen e pyetjes suaj? Na shkruani duke përdorur formularin e kontaktit më poshtë
FAQ

Klientët vazhdojnë të bëjnë të njëjtat pyetje, si ia dilni me përgjigjet?

Nuk keni kohë ose staf për t’u shërbyer klientëve në sit? Punësoni konsulentin tonë!
FAQ

Klientët vizitojnë faqen time në mbrëmje dhe natën. Si mund t'i mbaj ato?

Ofroni mbështetje në kohë reale 24 orë në ditë.

FAQ

Pse klientët e mi nuk më telefonojnë?

Konsumatorët vazhdojnë të bëjnë të njëjtat pyetje për dy arsye. Oferta juaj është ende e njëjtë. Përshkrimi i ofertës suaj është i diskutueshëm dhe jo i detajuar. Prandaj, në GetLead, ne kemi lëshuar butonin Get-FAQ. Falë motorit të kërkimit të integruar dhe pyetjeve dhe përgjigjeve të përgatitura, nuk do t’u përgjigjeni më kurrë të njëjtave telefonata me të njëjtat pyetje. Biseda dhe konsulenti i disponueshëm do të plotësojnë në mënyrë të përsosur përgjigjet dhe do të ndihmojnë vizitorët e faqes në internet të marrin një vendim blerjeje.
FAQ

Pse kam trafik të lartë dhe nuk shes?

Rezulton se në të gjitha rastet përgjigja për këtë pyetje është e ngjashme. Klientët nuk telefonojnë sepse vizitojnë faqen në mbrëmje dhe natën. Prej kohësh ka qenë normë e pranuar hapja e kompanive gjatë ditës. Statistikat tregojnë se klientët që vizitojnë faqet e internetit vonë, i braktisin ato pa hapur skedën e kontaktit. GetLead Chat dhe konsulenti i disponueshëm janë një sinjal për një klient të tillë që shërbimi i faqes në internet është në punë dhe do ta ndihmojë atë.

FAQ

Pse klientët po kalojnë në faqet e konkurrentëve?

Shumë pak informacion në lidhje me ofertën në faqen e internetit. Navigacion i keq. Asnjë UX e menduar. Ka mijëra elementë që ndikojnë në sjelljen e klientit. Cila i shqetëson klientët tuaj? Si do ta zbuloni? Lëreni klientin të flasë me ju. Instaloni Chat dhe përgjigjuni pyetjeve të tij sa më shpejt që të pret.
FAQ

Pse klientët braktisin shportat e tyre?

Çmimi. Kostot e dorëzimit. Procesi i paqartë i blerjes. Ngarkimi i ngadaltë i faqes. Koha e gjatë e dorëzimit. Besimi në kompani. Siguria e transaksionit. Procesi i pagesës. Këto janë arsyet e përmendura më shpesh nga klientët për braktisjen e karrocave.

Shërbimi ndaj klientit në kohë reale, duke marrë vendimin për të blerë në atë moment, ju jep një avantazh të mahnitshëm dhe aftësinë për të reaguar menjëherë dhe për të zgjidhur problemet dhe dyshimet e tyre menjëherë. Kur një klient sheh Chat dhe një konsulent të gatshëm për të ndihmuar, ai e di se nuk duhet të kërkojë ndihmë në faqet e internetit të konkurrentëve.